Matkavuosi 2011

2011

Vuosi 2011 on kääntymässä lopuilleen – aika siis katsoa vuotta hiukan taaksepäin:

Kulunut vuosi jäänee henkilökohtaiseen historiaamme vuotena, jolloin matkailuharrastuksemme huipentui. 13 maata (Travelers’ Century Clubin listalla) lisää ja kummallekin, niin Lasselle kuin Pirkolle, 100 maata täyteen, Lasselle helmikuisella risteilyllä Dubaista (Fujairahin emiraattikunnassa) ja Pirkolle syksyisellä Afrikan matkalla Zimbabwessa.

Afrikassa kävimme nyt kolmannen kerran ja joka kerta tuo manner säväyttää! Pääkohteet tällä matkalla olivat Victoria Falls ja Choben kansallispuisto, mutta vierailimme myös Botswanan pääkaupungissa Gaboronessa, joka ehkä hiukan yllättäen onkin ihan ”tavallinen” kaupunki ostoskeskuksineen ja kahviloineen.

Euroopan matkoista paikkana, jonne voisi vaikka palatakin, jäi mieleen matka Isle of Manille ja Manchesteriin ja vuoden hurjimman seikkailun koimme Makedoniassa, kun jäimme tuulen takia ”vangiksi” Golem Gradin saarelle, josta Makedonian poliisi sitten kävi meidät pelastamassa.Vuoden matkoista – ja lähes kaikista muistakin matkoista, alkaen 1970-luvulta, voit halutessasi lukea 100 maata yhteenvedosta näillä sivuilla.

Uudet YK:n jäsenvaltiot (8):

Uudet TCC-alueet (5):

Pirkko on myös kuluneen vuoden vastannut Nokian ja NSN:n maksuliikenteestä Suomessa ja Kiinassa olevien tiimien kanssa. Pekingissä tuli työasioissa vuoden mittaan käytyä kerran – maaliskuiselle viikolle mahtui myös vierailu Kielletyssä kaupungissa ja Kiinan muurilla. Nokian myllerrykset eivät tänä vuonna koskeneet taloushallintoa osaltamme, mutta toki organisaation ja tuoteportfolion muuttuminen aiheuttaa vähintäänkin pientä turbulenssiä koko organisaatiossa.
Lasse harrastaa edelleen pyöräilyä ja on tänä vuonna myös kunnostanut itselleen Peugeot-merkkistä retropyörää. Yhdessäkin toki pyöräilemme, lenkkeilemme ja käymme kuntosalilla, mutta erityisesti pitkiin lenkkeihin Pirkolla on valitettavasti harvemmin aikaa.

Joulun ja Uudenvuoden vietämme kotona – erityisesti kun vuodenvaihde on taloushallinnon tehtävissä Pirkolla lähes vuoden kiireisintä aikaa töissä, tammikuun puolella sitten vasta helpottaa.

Rauhallista Joulun Aikaa ja Onnellista Vuotta 2012 toivottaen,

Pirkko ja Lasse

Helleborus 2011
Kukkiva jouluruusu puutarhassamme Iirislahdessa 20/12/2011
Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *