Risteilylle Kööpenhaminasta?


Odottaessamme laukkua Kööpenhaminan lentokentällä kiinnittyi huomioni risteilyvarustamoiden henkilökuntaan kentällä – jotenkin en ollut ajatellut, että risteilyille lähdetään täältä.
Seuraavana päivänä pyörillä kaupunkia kierrellessämme jatkoimme vielä pohjoiseen aasialaisten valtaamalta Pieneltä Merenneidolta ja päädyimme risteilyaluslaitureille, jossa oli varmaan yhteensä lähemmäs kymmenen alusta. Samalla löysimme myös sopivasti risteilymatkustajien ulottuville asettuneet Outlet -myymälät – jos etsit tanskalaista muotia todella edullisesti kannattaa hakeutua tänne!

Jäi sitten tämä minulle yllätyksenä tullut yhdistelmä Kööpenhamina ja risteilyt siinä määrin kiinnostamaan, että piti illalla etsiä netistä Kööpenhaminasta lähteviä risteilyjä ja löytyihän niitä – yleisimpinä vaihtoehtona ehkä Nordic Capitals + Pietäri viikossa. Ei ehkä niinkään suomalaisia houkutteleva vaihtoehto, mutta lentokentän ja sataman havaintojen perusteella ihan vetovoimainen vaihtoehto monille eurooppalaisille!
Berliinikin tuntui mahtuvan moneen risteilyyn – piti oikein kartasta tarkistaa, että miten sinne päädytään risteilyllä, mutta ihmeisesti Warnemunde on Berliinin Civitavecchia.
Muuallekin kuin Itämerelle suuntautuvia risteilyjä tuntui löytyvän, Norjaan ja Britanniaan – tai 26 päivää Kööpenhaminasta Los Angelesiin – pitäisiköhän sittenkin harkita, risteilyä Kööpenhaminasta …

Tuttavani Maailmanmatkaajista, jonka kesän useista matkoista ensimmäinen suuntautui Karibialle, risteilylle, kirjoitti tuon neljännen risteilynsä innoittamana blogiinsa Selviytymisoppaan Karibian-risteilylle, jossa hän käy läpi perusasiat ja vähän ylikin kirjain kirjaimelta lennokkaaseen, mutta selkeään tyyliinsä. Allekirjoitan lähes kaiken, pienillä vivahde-eroilla: laivoilla otettavista valokuvista olemme muutamia ostaneet itsellemme, yhteiskuvia meistä kun tulee muuten niin harvoin otettua/hankittua, eli en pidä kyseistä palvelua täysin turhana, ja jos loma-päivistä on vähemmän pulaa kuin rahasta, niin risteilyn ja lennon ostaminen erikseen on luultavasti edullisin vaihtoehto, mutta tiukalla aikataululla yhteensovittamisen riskin jättää mielellään matkanjärjestäjälle.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *