Viikon päästä Kuubassa!

habana2 trinidad2

Mexico Cityn jälkeen matkamme jatkuu Kuubaan.
Matkamme reittiä ensimmäisen kerran arvioidessamme erityisen houkuttelevilta tuntuivat Peru (Macchu Pichu) ja Uusi-Seelanti ja useita päiviä Kuubassa tuntui turhan isolta panostukselta siihen. Mutta toisaalta – monet ovat sanoneet, että Kuubassa pitäisi käydä nyt, ennen kuin se muuttuu ja aikaeron tasaaminen ennen fyysisestikin jo hiukan vaativaa Macchu Pichua on varmaan hyvä idea. Joten Kuubaan. Havannan vanhaan kaupunkiin ja Trinidadin vanhaan siirtomaatyyliseen kaupunkiin Karibian sokerintuotannon kaudelta – UNESCO:n maailmanperintökohteita molemmat.  Ja jos historia alkaa kolmantena päivänä tökkiä, niin tarjolla on matkamme ensimmäiset hiekkarannat, Trinidadissa.

hemingway
Havannasta teemme myös retken Ernest Hemingwayn kotitalolle Finca Vigialle ja läheiseen Cojimarin kylään. Hemingwayn viimeiseksi jäänyt palkittu teos Vanhus ja meri syntyi näistä maisemista.
Retken hintaan kuulemma kuuluvat myös Hemingwayn suosikkidrinkit, mojito ja daiquri – päiväretkellä, mutta nythän ollaan lomalla!

 

Kuuba on yksi (neljästä) itsenäisestä maasta maailmanympärimatkallamme, jossa emme ole aikaisemmin olleet – lähin matkailuliittymämme Kuubaan on kummilastemme (ja äitinsä) 1990-luvun alussa tekemä matka Varaderoon, josta saimme postikortin, jossa lapset innoissaan selostivat miten hienoja liskoja Kuubassa on!
Varaderon vain turisteille tarkoitetuille rannoille matkanjärjestäjät taitavat Suomesta nykyisinkin pääosan turisteista viedä, joskin Havannaakin näyttää olevan tarjolla.

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Annika

    Minun tekisi mieleni Kuubaan vaikkapa pariksi viikoksi kiertämään maata. Kaiken näkemäni ja kuulemani perusteella en usko, että muutama päivä sittenkään on uhraus. :) Aivan mahtavaa matkaa teille!

  2. says: Pirkko

    Kiitos Annika!
    Lassekin tästä jo minulle kommentoi, että miksi minä mainitsin vain nämä pari kohdetta mainitsin, kaikkihan ne varmasti ovat ihan näkemisen arvoisia!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *