Loungematkailua

Finnair Lounge feature

Aamuvarhaisella Finnairin Schengen-alueen lounge on hiljainen.
Ikkunoista kajastaa sininen valo ja Marimekon kupeissa on siniset kukat.

Finnair Schengen Lounge

Kanadan matkallamme ”testasimme” Icelandairin Saga Loungea Keflavikin kentällä ja siihen verrattuna Finnairin aamiainen vaikuttaa valinnoiltaan niukalta.
Ei niin, että nyt ison aamiaisen tarpeessa olisimme olleetkaan, mutta sen verran luksukseksi loungen käytön miellän, että lämpimän croissantin olisin toivonut sieltä löytäväni. Ennen kuin saimme käyttöömme Finnair Gold -kortin emme Helsingissä lentokenttäloungeja kokeneet edes tarvitsevamme: tulimme kentälle sen verran myöhään, että kahvin/teen – ja sen croissantin – söimme portin lähellä olevassa kahvilassa ja jatkoimme siitä sitten saman tien koneeseen.

Finnair Schengen Lounge
Finnair Schengen Lounge Finnair Schengen Lounge

Kuohuviiniä sentään oli tarjolla, jos sekään nyt aamuvarhaisella oli tarpeen, mutta nautimme sitä nyt kuitenkin lasilliset, alkava Varsovan matkamme kunniaksi!

Jos Finnair Loungen aamiainen ei ihan villinnyt, niin tilat olivat kuitenkin kauniit aina Eero Aarnion pallotuoleja ja Marimekon mukeja myöten.
Sinistä ja muita viileitä värejä, suomalaista.

Finnair Schengen Lounge Finnair Schengen Lounge

Paluumatkalla Varsovasta käytimme Finnair Gold -kortilla Varsovan kentän Fantazia Loungea. Täällä värit olivat lämpimiä, maanläheisempiä: erilaisia vihreitä ja ruskeaa. Design-tuoleja ei näkynyt, mutta toisaalta tarjolla oli jopa hiljainen huone, jonka divaaneilla olisi saattanut vaikka nukkua.

Fantazia Lounge Warsaw

Lounasajan tarjonta ei täälläkään yltänyt Saga Loungen ylenpalttiselle tasolle, mutta kevyeksi lounaaksi ruokaa oli kuitenkin riittävästi.

Fantazia Lounge Warsaw

Itä-Euroopassa kun ollaan, niin tarjolla on myös reilusti väkeviä, ei mitään kuohuviinejä täällä. (No, ehkä sitäkin olisi löytynyt, jos sitä oikeasti olisimme etsineet/pyytäneet.)
Itäeurooppalaiset kermakarkit kelpasivat meille kuitenkin jälkiruuaksi.

Fantazia Lounge Warsaw Fantazia Lounge Warsaw

Karkkien syönti sai kuitenkin äkillisen lopun, kun jossain vaiheessa, onneksi ajoissa, tajusimme, että lentomme onkin lähdössä 13:05, ei niin, että boarding alkaa 13:05. Boarding Passeissa kun tapaa nykyisin olla sekä lennon lähtöaika, että tuo boarding alkamisaika, niin olin jotenkin saanut päähäni, että lentomme lähtee 13:45 ja boarding alkaa 13:05, joten eihän meillä nyt kiirettä vielä ole.
Joskus 12:45 tienoilla sitten tajusin, että hei, meidän pitäisikin olla jo koneessa, ja hilpaisimme sitten loungesta saman tien onneksi läheiselle portille ja toiseksi viimeisinä koneeseen!

Veljeni tosin juuri muutamaa päivää aikaisemmin oli Tukholmassa kotiutunut sikäläiseen loungeen siinä määrin, että päätyi lopulta odottamaan seuraavaa lentoa samaiseen loungeen! Onneksi Tukholmasta lähtee koneita Suomeen kuitenkin aika usein ja työkseen matkustavan lippu lienee vaihtokelpoinen vielä tuossakin tilanteessa, tai juuri tuossa tilanteessa.

(Lounge-vierailumme niin Helsingissä kuin Varsovassa ”tarjosi” ystävämme, joka Finnair Plus Platinum -jäsenenä antoi minulle Finnair Plus Gold -jäsenyyden lahjaksi vuodeksi.
Finnair Loungen käyttö Helsingin lentokentällä vaatii nykyisin joko businessluokan lipun tai Gold-kortin.
Silver-korteilla ei loungeen enää pääse ilmaiseksi, 48 eurolla, kylläkin, ilman korttejakin.)

saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa kuviamme ja kommenttejamme myös Instagramissa (@Meriharakka) ja Twitterissä (@Meriharakka1)!

Tags from the story
,
Join the Conversation

20 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos sarsa! Tuo on meidänkin dilemma nykyisin, että Helsingin päässä pääkaupunkiseudulla asuva ei sitä oikeastaan edes tarvitsisi :-)

 1. says: Lumo

  Muutaman kerran olen ollut loungessa matkakumppanin siivellä. Hongkongin-matkalla mietin lounge-passien hankkimista yli kolmen tunnin välilaskun ajaksi, mutta Istanbulin kentällä olivatkin keskiyöllä kaikki ravintolat ja kaupat auki. Istuimme viihtyisässä kahvilassa, syötävät ja juotavat olivat edullisia, wifi toimi ja laitteita sai ladatuksi, joten tarvetta n. 50€/hlö loungeen ei oikein ollut.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lumo! Hyvä tuuri teillä on sitten ollut Istanbulissa. Omat kokemuksemme etenkin Istanbulista ovat olleet sellaisia, että kovin on ruuhkaista ja wifiä ei löydä mistään, joten ihan Istanbulin innoittamana hankimme Diners-kortin, jolla siellä pääsee aika edullisesti loungeen.

 2. Tuo Finnair SCHENGEN-ALUEEN -Lounge ei tosiaankaan ole kovinkaan elämyksiä tarjoileva. Paitsi, että lohisoppa siellä on mielettömän hyvää, jos sitä sattuu olemaan tarjoalla.

  NON-SCHENGEN- Lounge ja PREMIUM-Lounge taas ovat erinomaisia. Eli niihin suositelen joskus ostamaan sen 48 euron sisäänpääsyn, jos korttitaso ei riitä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Aamiaisella ei ollut lohisoppaa – ja tuskin se aamulla olisi maistunutkaan :-) Non-Schengen -alueen loungeja pääsemme taas testaamaan helmikuussa Bhutaniin ja Nepaliin suuntautuvalla matkalla (Dohan kautta) – edellisistä kokemuksista sen puolen loungeissa on jo jokunen vuosi.

 3. says: Marikaw

  Mä en oo koskaan kokenut tarvitsevani Loungen palveluita, varsinkaan Helsingistä lähtiessä, kun lentokentälle ajaa kotoa noin 10 minuuttia. Toisaalta jos olisi tarvittavilla tasoilla ja pääsisi testaamaan näitä niin ehkä ääni muuttuisi. :D 48 euroa en kyllä usko maksavani mistään loungesta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marikaw. Etenkään Helsingissä ei meiltäkään kyllä millään, missään tilanteessa (uskoisin) 48 euroa loungeen irtoaisi :-)

 4. says: Sari

  Eipä ole tullut oltua loungessa. Melkein kuitenkin hankin jo luottokrtin, jotta niihin pääsisin. Tuo johtui siitä, että meillä oli varattu matka Jordaniaan ja odotus Istanbulissa olisi ollut melko pitkä. Matka peuuntui, joten….en hankkinut korttiakaan ainakaan vielä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Istanbulin takia mekin Dinersin aikoinaan hankimme ja useimmiten käyttökertoja sille juuri Istanbulissa onkin tullut kentän ruuhkaisuuden ja huonojen wifi-yhteyksien takia. Tosin olen sittemmin huomannut, että maksamalla sillä hotellilaskuja ja muita isompia ostoksia, niin kerryttää se sen verran Finnairin pisteitäkin, että sen huomaa.

 5. Tästä postauksesta innostuneena aloin selaamaan millaisia loungeja löytyy Gatwickin kentältä, siellä kun tulen notkumaan reilut 6 tuntia vajaan kuukauden päästä. 58£ tuosta ajasta kuullostaa kyllä pahalle, varsinkin kun hinta ei sisällä shampanjaa, mutta kait se täytyy kokeilla edes kerran elämässään. Lehtivalikoima näytti kyllä hyvälle ja mukaankin sieltä saa lukemista ottaa, joten taidan tällä kertaa kallistua tuon No1loungen puoleen. Yritinkin huhuilla netissä, josko jollakulla olisi ollut voucheria tai alekoodia, mutta heikolta näyttää.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tanja! Ihanaa, jos juttu innoitti Sinut ihan tutkimaan aihetta.
   Jos luottotiedot ovat kunnossa, niin Dinersin saa varmaan aika nopeasti ja vaikkei silläkään ilmaiseksi loungeihin enää pääse, niin jos löytää vuosimaksuttoman tarjouksen (niitä on aika usein) niin edullisemmin kuitenkin kuin 58 puntaa!

 6. Itse en ole oikein loungejen ystävä, enkä käytä omaa korttiani oikeastaan koskaan. Nimittäin ne on mulle liian fiinejä paikkoja, tykkään mennä rehellisesti oluelle kentän pubimaisempaan juottolaan :-) Pitkillä lennoilla älilaskuilla loungessa on se hyvä puoli, että niissä on usein peseytymismahdollisuudet ja se nettiyhteys, mikä ei tietenkään ole huono juttu. Mutta suihku, se on parasta loungeissa.

  1. says: Pirkko

   Vähän samaa ongelmaa, muttei oluen takia. Lähtörutiineihimme Helsingissä on usein kuulunut, jos satumme ehtimään, se kahvi/tee + croissant, eikä sitä edes sitten loungesta saanut! Varsovassa taas katsoin loungeen matkalla ollessani monen kahvilan herkullisen näköisiä runsaita bageleitä/sämpylöitä, jotka sellaisena ”perusrehellisenä” ruokana olisivat itseasiassa melkein houkuttaneet hienoja suupaloja enemmän :-)

 7. says: Matias

  Omista kokemuksista parhaimpia loungeja Euroopassa ovat Senator-lounget, esimerkiksi Münchenissä ja Business Lounge Zürichissä. Paras on ollut First Class Terminal Frankfurtissa ja kuljetus koneelle.
  Lontoossa ”The Concorde Room” hivelee silmää.

 8. says: Pirkko

  Kiitos Matias! Frankfurtin kautta matka saattaakin taas jonain päivänä kulkea, niin täytyy tsekata noita loungeja siellä, jos siihen sattuu olemaan tilaisuus.

 9. Olen ollut vaan Finskin loungessa siellä non-Schengen alueella joka on mielestäni nykyään ehkä vähän nuhjuuntunut. Mutta sama kun teillä että Helsinki-Vantaalta lentäessä en koe tarvitsevani juuri loungea koska ajoitan yleensä saapumisen kentälle aika viime tippaan…

 10. Voisin kuvitella, että minulle kävisi loungessa juuri noin, että ajantaju katoaisi ja myöhästyisin lennolta! Kuohuviinin jotenkin kuvittelisi olevan loungejen vakiovaruste, joten ihme jos Varsovan kentän loungesta sitä ei löydy. Tai kai ne väkevät sitten on siellä päin kysytympiä…

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *