Qatar, Doha ja haukat

WP_20140316_11_09_11_Pro

Tervetuloa Dohaan!
Saavuimme Qatariin eilen illalla.
Ajomatka Petrasta Ammanin lentokentälle sujui ongelmitta, vaikka vuoret Petran lähistöllä olivatkin edelleen lumen peittämiä. Ja ehdimme lennollemmekin, joka lähti tuntia aikaisemmin kuin lipussamme luki – Jordaniassa joulukuussa tehdyn kellonajan muutoksen takia !

Vaikkakaan Doha ei ole tarkoitettu käveltäväksi, niin aloitimme Dohaan tutustumisen kävelemällä: Souk Waqif, rantabulevardi Al Corniche ja Tripadvisorin kaupungin numero 1, eli Islamilaisen taiteen museo.
Souk Waqif on toimiva kauppapaikka, ei siis vain turisteille tarkoitettu (ja kun turisteja Qatarissa taitaa edelleen käydä melko vähän, niin tuskin se turisteilla eläisikään): samanlainen kuin muutkin soukit, vaikka Istanbulissa, Sharjahissa tai Omanissa. Paitsi haukkojen osalta. Souk Waqifin laidalla on erillinen Falcon Souk -alue, jossa myydään haukkoja ja tarvikkeita ja joissa on myös haukkasairaala.
Qatarissa on säilynyt beduiineilta periytynyt tapa käyttää haukkoja metsästykseen – tosin nykyisin urheiluna, ei varsinaisesti saaliin vuoksi. Haukat ovat arvokkaita ja niille jopa myönnetään omat passit ja niille varataan Qatar Airlinesin koneissa oma paikka, business-luokassa. Joten ohitimme ”perussoukin” melko pian ja siirryimme ihmettelemään haukkoja. Haukoista Qatarissa löytyy netistä tietysti lisätietoa, tässä linkki yhteen artikkeliin.

IMG_3405

Haukkavalikoimaa haukkakaupassa

Olisiko tämä hyvä?
Olisiko tämä hyvä?
Jätettiin nyt kuitenkin hankkimatta ...
Jätettiin nyt kuitenkin hankkimatta …
Haukkasairaalan odotushuone
Haukkasairaalan odotushuoneessa oli aamulla vain yksi potilas

Perussoukin puolella olisi myös ollut tarjolla kaikkia muita lintulajeja, kaneja, kissanpentuja ja pienempiä jyrsijöitä, mutta ei tehty ostoksia sielläkään …
Papukaija Dohassa Kaneja Dohassa

Islamilaisen museon paras anti aamupäivän kävelyretken jälkeen oli hyvä kahvila, vaikka kiertelimme me museosalejakin (mutta tunnustettakoon, ei ihan kaikkia).Islamilaisen taiteen museo Dohassa

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *