The Pearl ja Katara

Levättyämme aamupäivän kävelyretken jälkeen päivän kuumimman ajan hotellilla lähdimme iltapäiväretkelle Al Cornichen toiseen päähän. Ensimmäisenä kohteena The Pearl, tekosaarelle rakennettu iso asuinalue, jossa on myös pienvenesatama ja lukuisia kauppoja, enimmäkseen luksusmerkkien hienoja ja hillittyjä sellaisia. Ja pienvenesatamastakin voisi kyllä jättää pois tuon pien-alun. The Pearl on Dubain Palm Jumeirahin vastine, mutta hillitympi versio. Bahaman Paradise Island -aluekin tuli mieleen, vaikka siellä maaperä lienee ainakin aitoa.

The Pearl - laguuna The Pearl, mustaa katukahvilassa

Oma lukunsa luksusmerkkien liikkeistä olivat autokaupat – Rolls Royce, Maserati ja Ferrari. Rolls Roycen olisi saatun 300-400 000 eurolla, punaisen ferrarin n. 200 000 eurolla. Jäivät kauppaan …

Ferrarinpunaista Rolls Royce -kauppa Dohassa

The Pearliltä jatkoimme läheiselle Kataran Cultural Village -alueelle. Aurinko oli jo laskemassa ja näkymät etenkin merelle olivat hienot. Rannassa oli iso marmorista rakennettu amfiteatteri, josta oli näkymät merelle – ei hassumpi paikka konserteille:

IMG_3556
???????????????????????????????
IMG_3557

Amfiteatterin lisäksi alueella oli joitakin kahviloita ja ravintoloita, gallerioita – ja tietysti moskeijoita. Ja muutama isompi tuollainen ”linnunpönttö”!

IMG_2462 IMG_2508

Iltapäivän liikuimme jo takseilla: Dohan on iso kaupunki ja liikkuminen perustuu autoihin – useimmissa paikoissa jalkakäytävät ovat kapeita, jos niitä monien rakennustyömaiden takia onkaan ja leveiden, monikaistaisten katujen ylittäminen kestää kauan (liikennevalot näyttävät vihreää satunnaisille jalankulkijoille vain hyvin harvakseen). Mutta jos oli kävelemisessä haasteita, niin oli niitä taksienkin käytössä: hotellilta The Pearlin marinalle tulimme ottaneeksi ylihintaisen hotellitaksin (n. 16 euroa). Välille The Pearl – Katara sentään onnistuimme mittarittoman kohdalle osuneen ”paremman” taksin tinkimään 4 euroon (6 eurosta). Välistä Katara – hotelli (Mövenpick) tavallinen taksi pyysi 10 euroa, ei laittanut mittaria – ja hotellilla sitten totesimme, että kun auton ikkunassa lukee ettei tarvitse maksaa ilman mittaria, että se on sitten 0 euroa. Kuljettaja tyytyi tähän!

Vaihtoehtona aamupäivän kävely- ja iltapäivän taksiretkelle olisi ollut puolen päivän kaupunkikierros, kahdelta hengeltä hintaan 160 euroa, joten kalliimmallakin taksilla ajelu oli sen rinnalla halpaa ja saimme katsoa kohteita omaan tahtiimme. Tosin retkellä olisi nähnyt (pikaisesti) vielä nyt näkemiemme kohteiden lisäksi golfklubin, Sports Cityn ja muutaman soukin lisää, mutta emme jääneet niitä kaipaamaan.

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Pirkko

    Totta – hiukan myös ”kliinistä”, hienoa ja kiiltävää, mutta ihmisiä kovin vähän (ainakin sattumalta juuri niihin aikoihin kun satuimme näitä alueita kiertämään).

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *