Visa on arrival

Visa on arrival

Pieni Lähi-idän kiertomatkamme suuntautui neljään maahan, joihin kaikkiin suomalaiset saavat viisumin rajalla. Näin se osaltamme sujui keväällä 2014.

Jordania

Saavuimme Jordaniaan, Aqabaan, Istanbulista aamuyöllä kello 4. Viisumijono oli pitkä, mutta paikallinen matkanjärjestäjämme (Discover Jordania) edustaja oli meitä vastassa jo ennen passintarkastusta ja ohitti jollain logiikalla jonon ja saimme viisumileimat passiin käytännössä heti. Jordanian viisumi Aqabaan saavuttaessa on ilmainen suomalaiselle ainakin.

Qatar

Viisumi leimattiin rajalla passiin – ei tarvittu mitään lomakkeita, vain 20 Qatarin dinaaria per nuppi (n. 10 euroa).

Bahrain

Qatarin jälkeen luulimme, että täälläkin viisumin saa ihan vaivatta, mutta nyt tarvittiin sentään jo täytetty lomake, eli meidät passitettiin jonosta takaisin sitä täyttämään. Täytetyt lomakkeet ja passit kerättiin sitten samalla kertaa pieneltä joukolta viisuminanojia ja vietiin takahuoneeseen, jossa ne sitten myönnettiin.
Viisumeista maksoimme 5 Bahrainin dinaaria per nuppi (n. 10 euroa).

Kuwait

Kuwaitin osalta ehdin jo hiukan huolestua kun Gulf Airin sisääntsekkauksessa Bahrainissa kysyivät, että asummeko Kuwaitissa ennen kuin antoivat passimme takaisin. Mutta ei-vastaus ei sitten haitannut.
Kuwaitin kentällä viisumintarvitsija ohjattiin selkeästi eri tiskille, jossa oli kymmenkunta virkailijaa hoitamassa monivaiheista prosessia. Viisumilomakkeen täyttämisen jälkeen jonotimme ensin Fast Track – jonossa, jossa otettiin passista kopiot ja saatiin varsinainen jonotusnumero. Jonotusnumerolla pääsimme sitten varsinaisen viisumikäsittelijän puheille, joka tulosti viisumilomakkeet ja kysyi, että onko meillä 6 kappaletta Kuwaitin dinaarin seteleitä ja kun meiltä ne löytyivät, niin ohjasi meidät leimamerkkiautomaatille, josta ostimme kummallekin 1 ja 2 dinaarin leimamerkit, jotka sitten veimme virkailijalle, joka avasi leimamerkkipussit, yksitellen, ja liimasi leimamerkit viisumeihimme. (3 dinaaria on n. 8 euroa.) Tämän jälleen oli vielä yksi tarkastuspiste, josta meidät sitten ohjattiin eteenpäin normaaliin saapumisaulaan. Osa päätyi tästä jonosta vielä valokuvausjonoon, mutta meille ei selvinnyt millä perusteella.

Bahrainissa ja Kuwaitissa viisumimuodollisuuksista oli se ilo (?) että matkatavaroita ei sitten enää tarvinnut odottaa – siellä ne odottivat meitä, Bahrainissa jo ihan yksinään, matkatavarahihnan vierellä.

Tags from the story
, , , ,
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Daniel

    Terveisiä Kuwaitista! Tulin tänään tänne, ja viisumiprosessi oli kyllä nyt paljon yksinkertaisempi. Yritin ensin nettiviisumia, mutta siitä ei tullut tietenkään mitään. Perillä kentällä sitten oli viisumitiskin luona julisteessa ohjeet, joita ei tarvinnut noudattaa. Eikä maksanutkaan mitään. En tiedä, menikö ihan kaikkien sääntöjen mukaan, mutta viisumin kuitenkin hetken odotuksen jälkeen sain, ja hymyn kaupan päälle.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Daniel! Ihan noin helppoa en muistele tuon olleen aikoinaan kun pistäydyimme Kuwaitissa, muistelisin, että maksoi jotain ja viisumi piti maksaa paikallisvaluutassa, eli aluksi joutui valuutanvaihtohärdelliin. Mutta kyllä siiitäkin selvittiin! Kuten Kuwaitista – ei taida tuo maa olla useamman vierailun arvoinen :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *