Kuwait oli kiinni

Saavuimme Kuwaitiin torstaina – siis päivää ennen perjantaita, joka täällä vastaa sunnuntaita. Kuwaitista emme etukäteen olleet löytäneet kovin paljoa meitä mahdollisesti kiinnostavia nähtävyyksiä, mutta Kuwait Towers tuntui olevan jonkinlainen maamerkki kaupungissa ja lisäksi sotamuseota olivat ainoat kaupungissa käyneet tuttavamme suositelleet.

Kuwait
Kuwait skyline hotellimme ikkunasta

Netistä löytyneen tiedon mukaan yhdessä Kuwait Towers -torneista oli ravintola ja kahvila ja vielä hotellin vastaanotosta asiaa tiedustellessamme sanoivat ravintolan olevan auki, mutta ehkä näin pyhän aattona ruuhkainen. Tarjoutuivat tekemään pöytävarauksenkin, mutta emme tarttuneet siihen, kun olimme kallistumassa kahvilan puolelle. Samoin netti väitti museon olevan torstaisin auki normaaliin tapaan myös iltaisin. Joten Corniche -hotelliin asettumisen jälkeen lähdimme läheiselle Marina Mallille etsimään valuutanvaihtopistettä (ei löytynyt ostoskeskuksesta, mutta sen pääsisäänkäynnin läheltä kuitenkin) ja otimme taksin Kuwait Towerseille. Ja löysimme portilta lapun, että tornit ovat edelleen remontissa! No, saimme nyt ainakin lähikuvia torneista.

Kuwait Towers

Kuwait towers IMG_3859

Ravintolakin löytyi, italialaista ruokaa tarjoava Signor Sassi, ei tornista, mutta melkein sen juurelta, merinäköalalla tämäkin. Ruokakin oli syötävää, jos ei nyt ihan erityistä.
Monet näyttivät myös nauttivan viiniä ateriansa kanssa – tosin kaikki tarjoiltavat viinit, olivat ne sitten kuohuviiniä tai puna- tai valkoviiniä olivat alkoholittomia! Tämä on täysin ”kuiva” maa.

Alkoholittomia viinejä

Ravintolalta otimme sitten taksin (tai ei sitä Kuwaitissa niin vaan oteta, takseja liikkuu kadulta poimittavaksi harvassa, mutta tilaamalla sellaisen tietysti saa) ja jatkoimme museolle – todetaksemme, että museokin on kiinni. Kuljettajammekin tuntui sitä hiukan ihmettelevän, joten ehkä tässä päivässä oli jotain poikkeavaa … joten jäi sitten näkemättä tuo museo. Huomenna perjantaina kaupungissa ei taida mitkään muut paikat olla auki kuin ostoskeskukset. Läheisestä Marina Mallista kysyimme, että onkohan se huomenna auki lainkaan ja infon tyttö vakuutti ostoskeskuksen olevan aina auki, jokaisena päivänä ja vuorokauden ympäriinsä.

Sotamuseo

Sotamuseon edustalla

Tuosta museosta vielä – onneksi monessa museossa voi nykyisin käydä virtuaalisesti, museoiden virallisten sivujen tai niistä kirjoitettujen blogijuttujen avulla.
Tästä museosta tällaisia hakiessani löysin kuvakertomuksia museosta mm. blogeista Sophie’s World ja Life in Kuwait – suosittelen, etenkin tuota Sophie’s World -blogin juttua.

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.