Uusia ”maita” maailmassa

Päivittäessäni maabongauslistojamme (TCC, UN, itsenäiset valtiot) tulin tarkistaneeksi TCC-listan, että onkohan sinne tullut uusia alueita – ja olihan sinne.
Tämän vuoden alusta alkaen TCC-alueiden määrä maailmassa on 324 ja uudet kolme aluetta ovat:

 • Egypti on jaettu kahteen alueeseen – Eqypti Afrikassa ja Siinain niemimaahan (Eqypti Aasiassa) – tämä jako on tehty pohtimalla (jostain syystä) Afrikan ja Aasian välistä rajaa ja päätymällä nyt siihen, että se menee Siinain niemimaan länsipuolella
  kartta1
 • Equatorial Guinea Afrikassa on jaettu kahteen alueeseen – mantereen puolella oleva osa maata ja saaret. Aika kummallinen kokoelma alueita tämä onkin, sillä saarista eteläisemmän ja pohjoisimman väliin jää São Tomé ja Príncipe -niminen saarivaltio. Tämä jako on tehty Biokon saaren kasvaneen asukasmäärän perusteella (ylittänyt 100 000 asukasta)
  kartta2
 • Venezuelan edustalla oleva Nueva Esparta -saari (Margarita Island) on nyt määritelty omaksi alueekseen, myös tämä jaottelu on tehty saaren kasvaneen asukasmäärän takia (ylittänyt 100 000 asukasta)
  kartta3

TCC:n alueiden määrittelyssä käytettyjä periaatteita kuvasin blogissa jo aikaisemmin. Määritelmien kilometrirajat eivät tietenkään tapaa muuttua, mutta asukasmäärät ja itsehallintostatukset – Krimistä ehkä tulee vielä oma alueensa, samalla periaatteella kuin vaikka Transnistria on omansa.

Edelliset lisäykset olivat Jejun saari Etelä-Koreassa – ja Etelä-Sudan, joka on paitsi alue, ihan valtiokin.

Mutta – siis, niihin maabongauslistojen päivitykseen – Kuwaitin jälkeen luvut ovat:

 • Itsenäiset valtiot : 88/91 (P/L)
 • YK:n jäsenvaltiot: 85/88
 • TCC-alueet: 128/134

Noita eroja Pirkon ja Lassen ja itsenäisten valtioiden ja YK:n jäsenvaltioiden välillä on kuvattu tarkemmin 100 maata -yhteenvetosivulla.

Guineasta muuten, kun tuota hiukan selvitin, niin satuin löytämään pienen yhteenvetojutun Guinea -nimestä, tuo kun on siinä mielessä erikoinen, että maailmassa on neljä valtiota, jonka nimessä on sana Guinea, Afrikassa Guinea ja Guinea-Bissau ja Equatorial Guinea ja Aasiassa Papua New Guinea – missään näistä en ole käynyt, enkä itse asiassa pidä todennäköisenä, että koskaan kävisinkään.

Liittymättä varsinaisesta Päiväntasaajan Guineaan, niin tuohon saarivaltioon São Tomé ja Príncipe sen sijaan bloggaajakolleegani on ilmeisesti pitkälti Maailmanmatkaajien Facebook -ryhmässä käydyn keskustelun innoittamana menossa lokakuussa.
Hiukan samaan tapaan kuin siitä, että me päädyimme käymään myös Kuwaitissa, voisi tuota Maailmanmatkaaja -ryhmää kiittää.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *