Pariisi ja Normandia – mihin hintaan

IMG_5793

Pariisin matkamme kustannukset – perillä 4 vuorokautta, Normandiaan päiväretki:

Lennot (Finnairin suorat)

430,74

Hotelli (Le Grand Hotel Normandie) + 4×8 euron turistivero

867,24

Retki Normandiaan (junaliput, museo, kuljetukset, opastus)

394,75

Roissybus kentältä Operalle ja takaisin

42,00

Metrolippuja (2 päivälippua ja 10 kertalippua)

38,70

Musee d’Orsay (liput) ja Pére Lachaise (kartta)

24,50

Lentokenttäpaikoitus (halvempi kuin taksi kentälle ja takaisin)

63,00

Matkamuistoja

19,95

Yhteensä 2 hengeltä

1880,88

Kalevan matkapaketin – jota oikeastaan saan kiittää ideasta lähteä katsomaan Normandian rantoja hinta 4 päivälle venytettynä olisi ollut n. 900 euroa hengeltä – ja se olisi kattanut ylläolevista kuluista luultavasti ensimmäiset  4 riviä eli tuon, josta me maksoimme n. 870 euroa per nuppi. Tosin hotellien tasoa on vaikea vertailla – mutta olimme valitsemaamme (4 tähden) aivan tyytyväisiä.
Valitsemamme lentoajat olivat myös meille sopivia – lähtö 9:35, eli kotoa ei tarvinnut lähteä kuin vasta n. klo 7, joka on jo ihan inhimillistä ja paluulento 15:25, eli sopivasti ajatellen sitä, että hotellista piti kuitenkin lähteä puolilta päivin.

Ja ehkä tärkein kriteeri itse kasaamallemme matkalle ja valitsemallemme Normandian retkelle: matka Pariisista Caeniin taittui junalla sen sijaan, että olisimme istuneet, luultavasti pitempään kuin tuon vajaa 2 tuntia suuntaansa, ahtaasti bussissa. Junalippujen osuus tuosta vajaan 200 euron (per nuppi) Normandian retkestä olivat n. 70 euroa – sisältyivät ostamaamme retkipakettiin, mutta selvitin uteliaisuuttani hinnan.

Mutta hinnallisesti Kalevan paketista voisi todeta, että hyvin kilpailukykyinen :-)

 

 

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *