Viikonloppumatka Frankfurtiin

FrankfurtKävimme viime viikonloppuna Frankfurtissa osallistuaksemme Travelers Century Clubin Saksan ryhmän kokoukseen siellä. Vaikkakaan kyse ei ollut varsinaisesta turistimatkasta, niin muutaman rivin verran matkasta ihan vaan matkana.

Lensimme Frankfurtiin lauantaiaamuna Lufthansan suoralla ja takaisin sunnuntai-iltapäivällä Kööpenhaminan kautta, sillä haimme kokousmatkallemme edullisinta vaihtoehtoa ja kierto Kööpenhaminan kautta oli tässä tapauksessa edullisin. Pelkkien lentojen osalta edullisin vaihtoehto olisi ollut ottaa vaihdollinen lento myös menomatkalla, mutta aikaisella aamulennolla säästimme yhden hotelliyön kustannukset ja olimme kuitenkin hyvissä ajoin paikalla klo 11 alkanutta kokousta ajatellen.

Hotelliksi valikoitui kokouspaikka, eli Intercity -hotelli päärautatieasemalla, ja hotelli yllätti erinomaisen positiivisesti: sen sijainti oli loistava päärautatieaseman kupeessa, hotellin edulliseen (70 euroa!) hintaan kuului aamiaiset ja paikallisliikenteen lippu, jolla pääsi myös takaisin lentokentälle.

Frankfurt Altstadt

Alkuillasta teimme pienen kierroksen Frankfurtissa – katsastimme Altstadtin, vanhan kaupungin, ja kävelimme Main-joen ylittävällä Eiserner Steg -sillalla, joka sekin on nykyisin lukuisilla lukoilla koristeltu.  Willy Brandt -aukiolla piti kuvata euro-patsas ennen kuin jatkoimme iltakävelyä vanhan Oopperatalon ympäristöön levittäytyneille viinifestivaaleille.

Willy Brandt Platz

Eiserner Steg Weinmarkt

Kokousmatkasta, jos tästäkin matkasta avaamme sen kustannukset jo totuttuun tapaan, selvisimme 506 eurolla (2 henkeä):

  • lennot 390 euroa
  • hotelli 70 euroa
  • juna Frankfurtin lentokentältä hotellille 8 euroa (4,35 per henkilö)
  • lentokenttäparkki 38 euroa

Kaikista kaupungeista, joissa viime aikoina olemme käyneet, Frankfurt ansaitsee 1. sijan lentokenttäkuljetuksen helppoudessa, nopeudessa ja edullisuudessa – junia tuntui menevän ainakin joka 10. minuutti ja matka kesti luokkaa 15 minuuttia.

Kustannuksiin liittyen meiltä on toivottu myös ruokien ja juomien hintoja. Erityisesti tällä matkalla kokouspakettiin tai hotellihuoneeseen kuulumattomia kustannuksia oli minimaalisesti, mutta listataan niitä tässä nyt kuitenkin hiukan:

  • Coca-cola 0,5l 2,15 .. 2,70 euroa kioskista/lentokentällä
  • oluttölkki 0,5l 2,45 euroa kioskista
  • viinilasi 2,50 euroa 0,1l viinifestivaalilla, 4,60 euroa 0,2l Altstadtissa.

Lopuksi vielä mielenkiintoinen suomalaisliittymä Frankfurtista – vanhassa kaupungissa olisi ollut tarjolla myös suomalaisen taiteen näyttely!

Matters of time

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *