Meriharakka mediassa tällä viikolla

Maanantai-aamuna 12.1.2015 Pirkko oli Lauri Karhuvaaran vieraana MTV:n Studio 55 -ohjelmassa klo 9:05 – 9:30 – suorassa lähetyksessä!
Tässä linkki ohjelman nauhoitukseen Katsomossa. (Linkki poistettu sen lakattua toimimasta.)

studio55 maabongaus pirkko schildt meriharakka.net

Ohjelmaan liittyen Studio 55:n nettisivuilla on myös toimituksen tekemä lyhyt juttu ohjelmaan liittyen otsikolla Matkabloggaaja kuluista: ”Kyllä kesämökkikin rahaa vie”.

Maanantaista torstaihin (12-15.1) myös Radio Novassa on Konttori-ohjelmassa päivittäin hiukan klo 11 jälkeen lyhyinä pätkinä matkailujuttuja, joissa Pirkko keskustelee Konttorin Sari Seppälän kanssa. Nämä purkitettiin viime viikon keskiviikkona.
Voi olla, ett materiaalia käytetään muinakin aikoina.
Radio Nova Konttori

Join the Conversation

14 Comments

 1. says: Sirpa

  Katsoin tänään mielenkiintoisen ohjelman matkoistanne ja maabongauksesta. Minäkin olen eräänlainen matkabongari, koska pyrin matkustamaan mahdollisimman paljon maailman kauneimmissa puutarhoissa ja vierailla erityisesti niissä puutarhoissa, jotka on mainittu kirjassa ”1001 gardens you must see before you die”. Ko. kirjan mukaan matkustaminen ei juurikaan edesauta maabongausta, koska valtaosa puutarhoista sijaitsee vain parissa kymmenessä maassa. Kirjan puutarhat on jaettu suurin piirtein TCC-listan mukaan ja puutarhoja on 72 maassa. Maabongaus alkoi kuitenkin kiinnostamaan. Aion jatkossa suunnitella matkoja myös siten, että saisin TCC-listan mukaan 70 maata täyteen ja pääsisin mukaan maailmanmatkaajien toimintaan. Nyt minulla on 56 TCC-pisteitä. Olen varannut tälle vuodelle viisi matkaa, joista tosin vain Islannin matka tuo yhden lisäpisteen.
  Oletko matkoillasi tavannut ketään muuta puutarhabongaria?

 2. Kas kas kas! Hieno juttu, onneksi kirjoitin postauksen, niin tiedän käydä kurkkimassa.

  Mainiota, että media kiinnostuu myös matkabloggaajista. Kyllähän matkajuttuja on aina tehty ja joskus bloggaajista tullut pikkujulkkiksiakin; matkabloggaamisessa on nyt varmaankin meneillään se, mikä muotigenressä joitakin vuosia aiemmin.

  Voisikohan puhua ilmiöstä, sillä myös #bloggaritmansessa-tapahtumamme pääsi Yle Tampereen lauantaiaamun suoraan #suomikierros-lähetykseen, ja toimittaja teki siitä vielä verkkosivuille jutun: http://yle.fi/uutiset/yritykset_alkavat_ymmartaa_matkabloggaajan_arvon_ethan_kirjoita_mitaan_kriittista/7729593

  Menestystä ja intoa meille matkabloggaajille! Toivottavasti työmme tulee yhä tutummaksi myös yrittäjille.

 3. says: Laura R.

  Oikein hyvä esiintyminen oli Studio 55:ssa! Piti tämän innoittamana laskea tuo oma TCC-listauksen luku, tuloksena vain 40 eli enpäs pääsisi maailmanmatkaajaklubiin vielä pitkään aikaan. Tosin onhan se ihan hyvä tälle iälle, sillä vielähän tässä on aikaa reissata! :D

 4. says: Matti

  Se meni tosi sujuvasti. Ei huomannut kuin pari kertaa ihan hetken ajan ehkä, että saattoi hieman tv:ssä esiintyminen jännittää :-) Ja hyvin antoi myös Karhuvaara sinulle sanansijan jatkuvasti ja tyytyi itse vain viemään keskustelua eteenpäin. Toivottavasti julkisuus näkyy myös blogin lukijamäärissä!

 5. says: Pirkko

  Iso kiitos kaikille kommenteista!

  Ape – huomasit varmaan, että ohjelman voi katsoa netistä ihan milloin vaan pienen apinan ohjelmaan sopii (ja muille kommentoijille tiedoksi, että Ape on bloggaava apina, tämä lause ei siis tarkoita kommentoijan ”haukkumista” apinaksi!)

  Sirpa – puutarhabongareista en ole vielä kuullutkaan, ehkä lähimmäksi tulee golf-kenttäbongari, jollainen meillä on jo Maailmanmatkaajissa – eli toivottavasti tulet mukaan viimeistään muutaman vuoden kuluttua. Ei se 70 aluettakaan ole ihan ehdoton, vähän ennenkin voit jo tulla haistelemaan ilmapiiriä kokouksiimme!

  Popot pogoillen – taitavat nämä lähestyvät matkamessut nostaa meidän matkabloggaajien kiinnostavuutta kaikissa medioissa juuri tällä viikolla!

  Matti – kiitos kiitoksista! Blogin lukijamäärät ovat tänään olleet saman verran kuin kuukaudessa normaalisti, mutta eivätköhän ne lähipäivinä palaa normaalilukemiin. Myös Facebook-tykkääjiä on tullut ihan kivasti lisää – he ehkä jäävätkin lukijoiksemme!

 6. Sehän meni mallikkaasti! Ihailtavaa miten rauhallisesti pystyt puhumaan, minusta tulee hirveä pölpöttäjä jos jännitän ja sanat tulee kamalalla nopeudella. Tämä oli oikein kiva ja toivottavasti tosiaan saatte lisää seuraajia tämän myötä :) Itsekin eilen kävin lataamassa maanbongaus excelin kun Annikankin 101 maata postausta ihastelin ja olihan ne laskettava. Vielä on klubiin matkaa, mutta on toivottavasti vielä aikaakin. Pian messuilla nähdään!

 7. says: Marimente

  Hei Pirkko, katsoin juuri haastattelusi Studio55.fi:n sivuilta ja oli hienosti vedetty! Monta hyvää seikkaa ja ajankohtaista asiaa toit esille, kuten matkabloggaajien rahankäytön. Kiitos tästä asiantuntevasta esityksestä ja onnea myös tulevaan matkamessuesiintymiseen! :)

 8. says: Pirkko

  Kiitos Milla kivan positiivisesta palautteesta! Ja tervetuloa mukaan Maailmanmatkaajiin sitten ehkä jonkun vuoden päästä.

  Samoin, kiitos Marimente. Tosiaan tuo kustannuskuvio on ollut matkablogeissa viime aikoina jonkin verran esille – oma mielipiteeni on, että toki saa kysyä mitä joku matka maksaa, mutta se mistä rahat tulevat, eli miten itse kunkin rahat mihinkin riittävät, ei nyt oikeastaan kuulu jonkun tietyn matkan tietoihin :-)

 9. says: Virpi/ Täynnä tie on tarinoita

  Katsoin juuri katsomosta ohjelman. Mahtava juttu ja hienosti meni! :)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *