Finnairin kone myöhässä 5 tuntia

Otetaankin jutut Tukholman matkastamme lopusta alkuun päin, sillä paluumatkamme meni Egon-myrskyn takia melkein jännittäväksi.

Arlanda terminal 2
Alkuillasta lunta tuli Arlandassa vasta ihan maltillisesti

Saavuimme kentälle hyvissä ajoin ajatellen 16:55 lähtevää lentoamme, etenkin kun matka keskustasta  Arlanda Express -junalla sujuu nykyisin todella joutuisasti.
Kentälläkin kaikki sujui hiljaisena lauantai-iltana mukavan sujuvasti – aina siihen asti, kun lentomme ilmoitettiin olevan myöhässä: 17:15 … 18:30 …
Ulos kentälle katsoessamme lumimyräkkä sakeni sakenemistaan ja auraustraktorien armeija kulki ohitsemme. Seuraavaksi kuulimme, että kenttä oli suljettu ja koneemme oli palannut Helsinkiin. Saimme ateriakupongit – kuten matkustajien lennon riittävästi viivästyessä kuuluu – ja uuden arvion lähtöajasta: 20:55.

Aika kentällä sujui siedettävästi – sain luonnosteltua jutun Tukholman museovierailuistamme, katsottua sukulaistemme meille lähettämiä valokuvia ja Abba-museossa tekemämme musiikkivideon ja aikaa jäi vielä pitkän elokuvankin katsomiseen.

Lumimyräkkä ulkonakin tuntui rauhoittuvan ja koneita lähti – ja tulikin.
Lopulta myös meidän koneemme saapui Arlandaan ja arviolta klo 22:00 pääsimme lopulta lähtemään. Lentokapteeni muistutti lentoturvallisuudesta kertoessaan, että alkuillasta oli tehty päätös palata Helsinkiin sen sijaan, että olisi yritetty laskeutumista Arlandaan ja kertoi lumimyrskyn nyt edenneen Helsingin suuntaan, mutta toivoi (!) meidän ehtivän laskeutua Helsinkiin ennen sitä! Pääsimmekin sitten, hiukan vaappuen, mutta kuitenkin, turvallisesti laskeutumaan Helsinkiin – kiitos kapteeni Lauri Huima!
Lumimyräkkään saimme tuntumaa vasta ajaessamme lentokentältä kotiin puolen yön jälkeen valkoisia teitä pitkin – paikoitellen tutulla tiellä ajettaessa tieto siitä, että tässä se kääntyvien kaista on tavannut olla auttoi pysymään tiellä!

Luimme myös myöhemmin ruotsalaisista lehdistä lumimyräkästä – Arlandan lisäksi erityisesti Landvetter Göterborgissa oli vaikeuksissa ja Ruotsin ja Tanskan välinen silta oli suljettuna lähes koko yön – eli emme varmastikaan olleet ainoita, joiden matkasuunnitelmat hiukan muuttuivat Egon-myrskyn takia.

Kotiin päästyämme lievä harmitus myöhästymisestä alkoi haihtua ajatellessa sitä vaihtoehtoa, että laskeutuminen Helsinkiin yöllä ei samaisen lumimyräkän takia olisi onnistunut ja olisimme vielä päätyneet takaisin Arlandaan – tai Tampereelle!
Mutta näin siinä voi käydä, kun lähtee talvikuukausina matkalle … koko viime vuonna, maaliskuun ja marraskuun välisenä aikana lentämistämme lukuisista lennoista yksikään ei ollut edes tuntia myöhässä …

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

3 Comments

  1. says: Sofia / Liikkeellä

    Huh, pienoinen odottelu mutta onneksi selvisitten ennen myrskyä kotiin! Lentokentillä odottelu saattaa tosiaan olla hermoja raastavaa, täytyy itsekin koputtaa puuta sillä en edes muista milloin lentoni olisi ollut myöhässä.

  2. says: Pirkko

    Nykyinen tekniikka-arsenaali (hyvin sisällöllä ja sähköllä ladattu iPad ja puhelin) auttavat kyllä kivasti odotellessa, mutta kyllähän sitä sitten kun päivälle alkaa kertyä pituutta väkisinkin väsyy :-(

    Niin, ja kiitos kommentista, Sofia!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.