Meriharakka matkamessuilla

Matkamessut messubloggaaja 2015Tänäkin vuonna osallistumme Matkamessuille messubloggaajana.
Pirkon sapattivapaa on mahdollistanut asiaan panostamisen viime vuotista enemmän ja niinpä olemmekin omalta osaltamme markkinoineet maabongausta, matkablogeja – ja yleensä matkustamista tällä viikolla jo ennen messuja: Studio 55:ssa, Radio Novassa ja loppuviikosta vielä Länsiväylä-lehdessä ilmestyvän jutun myötä ja vierailemalla Radio Nostalgiassa.

Työ – tai siis harrastus! – jatkuu torstaina Matkamessujen ammattilaispäivässä tapaamalla alan toimijoita aamiaisen merkeissä ja kuuntelemalla esityksiä sosiaalisesta mediasta ja digitaalisesta murroksesta. Illalla olisi ollut tarjolla bloggaajatapaaminen Suomessa messujen tiimoilta vierailevien ulkomaisten bloggaajien kanssa, mutta se ei valitettavasti mahdu kalenteriimme.

Matka15_etusivu_705x400

Lauantaina meidät löytänee iltapäivällä Meeting Point -lavan tuntumasta kuuntelemasta näitä mielenkiintoisen tuntuisia esityksiä:

 • Matkabloggaaminen uudelle tasolle kansainvälisten matkailutapahtumien avulla
  toimitusjohtaja, matkakirjailija ja -bloggaaja Inna-Pirjetta Lahti  (klo 15:00)
 • Ei vain postauksia – blogiyhteistyö vuonna 2015
  sisältömarkkinoinnin asiantuntija Anna M. Lehto   (klo 15:30)

Kello 16-17 Bloggers’ loungessa Meeting point -lavan liepeillä on verkoistoitumistapahtuma bloggareille ja yrityksille, mutta varmasti sinne lukijoitakin mahtuu mukaan, jos olet paikalla ja haluat tavata suosikkibloggaajasi!

Olemme paikalla vain iltapäivällä, sillä aamupäivällä Pirkko on puhumassa matkailusta Radio Nostalgian viikonlopussa (klo 10:00 alkaen).

Sunnuntaimme messuilla alkaakin – taas Meeting Point -lavalla –  Pirkon esityksellä:

 • Matkalla kaikkialle – maabongarin maailma (klo 13:00)

ja jatkuu pienen tauon jälkeen bloggaaja Marinella Ruususen (Kaukokaipuu -matkablogi) taatusti mielenkiintoisella esityksellä:

 • Älä huku verkkoon – vinkit hakukoneoptimoinnista sosiaaliseen jakamiseen
  Löydytkö silloin, kun potentiaalinen asiakas tai lukija etsii tuottamaasi verkkosisältöä?

Meeting Point -lavalta saatamme jatkaa Mondo-lavalle kuuntelemaan muutamaa opaskirjailijaesitystä (klo 16:00 ja 16:20):

 • Helsinki nyt!
  Mondon opaskirjailija Heidi Kalmari vie hurmaavaan brunssien, puotien ja korttelitapahtumien Helsinkiin.
 • Valloittava  Kööpenhamina
  Opaskirjalija  Annukka Oksanen kertoo, mitä Köpiksessä kannattaa kokea juuri nyt

Sunnuntaina viimeistään kierrämme myös messuosastoja tutustuen ainakin messuilla uusiin meitä kiinnostaviin maihin, eli ainakin Nepaliin, Bhutaniin ja Madagaskariin.

Nepalbhutan Madagaskar

Messujen tiimoilta olemme myös keskustelleet median lisäksi yhteistyöstä muutaman matkailualan toimijan kanssa ja tietysti tsekkaamme myös heidän osastonsa, mutta näistä sitten myöhemmin lisää!

Oman matkamessusuunnitelmasi voit kasata kätevästi lataamalla Matka 2015 -sovelluksen puhelimellesi tai tabletillesi.

P.S.
Matkamessulippuja blogissamme arpoessamme kyselimme osallistujien matkasuunnitelmia. Pienenä yhteenvetona näistä voisi todeta, että Kreikassa ja Italiassa on ensi kesänä ruuhkaa, mutta myös Espanjaan ja Kanarian saarille riittää menijöitä, samoin kuin Pariisiin. Minulle ehkä hiukan yllättäen myös Puola mainittiin useamman kerran.

Tags from the story
Join the Conversation

5 Comments

 1. says: Maarit

  Moi Pirkko! Onko tuo lauantain Blogger Loungen tapahtuma vain bloggaajapassin omaaville vai myös muille matkabloggaajille avoin? En ehtinyt itse paikalle ammattilaispäivinä, mutta saattaisin saada järjestettyä vapaata lauantaille. :)

 2. says: Pirkko

  Lähes sataprosenttisella varmuudella väittäisin, että kaikki bloggarit – siinä kuin heidän lukijansakin – ovat tervetulleita!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *