Hylätyt kuvat, autiot kansiot

Punakampela

Göteborgissa vietetyn vappuviikonlopun blogijutut ovat osittain vielä vaiheessa, mutta tähän väliin Instagram Travel Thursday -juttu ja – yllätys, yllätys, Göteborgista!

Varsinaisiin blogijuttuihin päätyy vain osa matkalla ottamistamme kuvista ja osa jää aina käyttämättä. Monet näistä ovat kuvia pienistä yksityiskohdista, jotka kokonaisuuden kannalta kuitenkin ehkä ovat hiukan irrallisiai eivätkä siksi ”pääse” Instagramia pidemmälle. Mutta nyt, annetaan näillekin kuville mahdollisuus myös blogissa!

Ratikassa bongasin kivannäköiset Vansin tossut. En osaa kuvitella itseni tuollaisia käyttävän, mutta ratikassa hymyilytti, eli piristivät kivasti päivää.

Auringonkukkakuviolliset Vansit

Lifestyle-kaupan kulmaan oli sijoitettu kiva pyöräaiheinen taulupari, taas hymyilytti, vaikken kotiimme tuota osannutkaan ajatella. Tyynykasa sohvalla näytti houkuttelevalta, niin houkuttelevalta, että sen yläpuolelle olikin asetettu kyltti, että älä istu tähän.

Pyörätaulupari Sisustustyynyjä

Pensionat Skäretin ravintolassa meitä tervehti melkein ensimmäisenä ihana lamppu. Tällaisen voisin pienimuotoisen kirjoitusharrastukseni kunniaksi kelpuuttaa meillekin!

Kirjoituskonelamppu

Järntorgetilla pysähdyimme hetkeksi kuuntelemaan vapputapahtumaa, mutta sieltäkään otetut ”punaiset” kuvat, eivät oikein tuntuneet sopivan mihinkään, joten annetaan yhdelle niistä nyt mahdollisuus tässä.
Lilla Bommenin kahvilassa emme nauttineet olutta, mutta tuo Höga Kusten -merkin oluthana toi niin mieleen purjehduskesät, että piti sekin kuvata.

Vappumerkkejä Höga Kusten olutta

Parissakin kohtaa kaupunkia näimme haahkoja, jotka oli asettu strategisiin kohtiin asiatonta pysäköintiä estämään: taas hymyilytti!

Katuhaahka

Jossain vaiheessa kahvi/tee -tauko ei houkuttanut ja päädyimme nauttimaan vastapuristetut mehut. Herkullista ja  värikästä, mutta nämäkään kuvat eivät sopineet mihinkään blogijuttuun.

Smoothiet Smoothiet

Styrsön saaressa oli joku, varmaan lauttaa odotellessaan, askarrellut simpukankuorista tällaisen kuvion – Heja (Sverige)!

Heja (Sverige)

Blogijuttuihin mahtumattomia, mutta kuitenkin tavalla tai toisella hyviä tai tärkeitä  otoksia matkoiltamme olen lähes koko blogin olemassaolon aikana julkaissut myös  Picasa-kuvakansioina, mutta juuri nyt olen niiden osalta jumiutunut kohtaan Sabah (Borneo). Jotenkin en, vaikka sapattivapaalla olinkin, en vielä ole päässyt kuvien järjestämisen osalta tuosta Sabahista eteenpäin. Sen jälkeenkin jonossa on vielä Willi Länsi, Lissabon ja Kirgiisia ja Kazakstan. Osittain tehtynä, mutta viimeistelyä, latausta ja julkaisua vaille.

Tammikuinen Tukholma ja Göteborg saattavat sittenkin olla kuvien määrältään niin pieniä kokonaisuuksia, etten niistä erillisiä kuva-albumeja päädy tekemäänkään.
Ehkä teenkin tässä julkisen lupauksen, että tuon Sabahin teen, viimeistään helatorstai-viikonloppuna!


instagram-travel-thursday-FIN-150x150
Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

 

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

20 Comments

 1. says: Jenni / Globe Called Home

  Hauskoja nuo haahkat. Helsingissä taisi olla ainakin jossain vaiheessa vastaavassa käytössä kilpikonnia. Ei niitä ainaisia muodottomia betonipossuja kiitos!

 2. says: blogilukija

  Upeita oivalluksia ottaa nää kuviksi ja jakaa jujut lukijoiden iloksi. Sait hyvälle tuulelle:-)

 3. says: Pirkko

  Kiitos kommenteista! Kaikki nuo kommentit noista kengistä pistää melkein miettimään, että olisiko tuollaisille sittenkin kesällä käyttöä – minä sitä paitsi ihan erityisesti pidän auringonkukista!

  Ja erityiskiitos blogilukijalle – tosi kiva lukea, että on ehkä onnistunut ilahduttamaan jonkun päivää!

 4. says: Pirkko

  Niin ja vielä, Lotalle, ja muillekin – tosiaan etenkin jos lentotarjouksilla on Ruotsiin menossa, niin Göteborg on suunnilleen yhtä edullinen vaihtoehto kait useimmiten kuin Tukholma ja ilmeisesti monelle lukijalle uusi. Suosittelen!

 5. says: Pirkko

  Mulla on jonkinlainen kriisi näistä ”ylijäämäkuvista” juuri nyt – aikaisemmin kun blogiin ei voinut (kun nettiyhteydet olivat keskimäärin aika hitaita nykyisiin verrattuna) postata kovin paljoa kuvia, niin tein tyytyväisenä noita erillisiä kuva-albumeja. Nyt kuvia tulee käytettyä enemmän blogissa, mutta ei per juttu kuitenkaan oikein yli kymmentä voi laittaa, mutta kuitenkin sen verran, että kuva-albumit erillisiä eivät olisi ”pakollisia” enää – mutta taidan kyllä ryhdistäytyä taas jossain vaiheessa niiden tekemiseen!

 6. says: säppä

  Mekin räpsitään reissuissa aina niin paljon kuvia että ihan murto-osa niistä pääsee esille, edes instagramiin. Harmi, kuvia tällaisista yksityiskohdista on kiva katsoa. :)

 7. says: Pirkko

  Kiitos kommenteista Satu ja säppä!
  Itseasiassa minusta, anteeksi vaan Satu, yksityiskohtakuvat sopivat melkein maisemia paremmin Instagramiin, kun sitä kai moni kelaa juuri pienellä ruudulla puhelimella. Hienot maisemat ovat vielä hienompia vähän isompina :-)

 8. says: Ansku BCN

  Instagram onkin juuri siitä kiva, että sinne voi tallettaa näitä pieniä, mukavia muistoja, joista ei ihan postaukseksi asti ole. En varsinkaan täällä kotikaupungissani jaksa enkä viitsi koskaan raahata järkkäriä mukana, mutta vastaan tulee monesti jotain, josta haluaa näpätä kuvan ja kännykkä on siihen omiaan.
  Hyviä otoksia!

 9. Mä niin ymmärrän, mitä tarkoitat näillä ”ylijäämäkuvilla”. Kun blogijutusta haluaa yhtenäisen, ei mukaan pysty liittämään kokonaisuutta rikkovia kuvia, vaikka olisivat kuinka makeita. Ehkä niistä pitäisi silloin tällöin vain tehdä erilaisia kokoomajuttuja. :)

 10. Tämä oli siksikin mukava, että olipa tuo hurmaava valaisin mennyt sivu silmieni, vaikka sinua IG:ssa seuraankin. Mahtaako kukaan niin täsmällisen säästeliäs kuvaaja olla, ettei ylimääräisiä kerry? Monet kanavat auttavat ohjailemaan visuaalista virtaa jonkin verran.

 11. says: Pirkko

  Kiitos Sanna ja Popot pogoillen kommenteista!

  Minimalismin hengissä taidan sittenkin, Sanna, jättää tuo kengät ostamatta – taitaisi käyttökerrat/tilaisuudet jäädä kuitenkin sen verran vähiin.

  Tuo kirjoituskonevalaisin on tuntunut olevan monen suosikki – pitäisiköhän ottaa selvää löytyisikö niitä jostain isompi määrä, voisi mennä kaupaksi täälläkin päin :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *