Kukkia, kauppoja ja kahviloita Göteborgissa

Kullakin vappuviikonlopun kolmella päivällämme Göteborgissa oli oma teemansa. Vapunpäivän teemana oli saaristo, lauantaita voisi luonnehtia kauniiden asioiden päivänä ja sunnuntain voisin ristiä vaikka laivanrakentajan Göteborgiksi.

Lauantain aloitimme tutustumalla Göteborgin ykkösnähtävyyteen shoppailualueiden saralla eli katsastimme Haga Nygatanin.

Haga Nygatan

Hagan alue on ainakin jollakin tapaa vastine Tukholman vanhalle kaupungille: kadun varren talot ovat vanhoja puutaloja ja kaupat ovat enimmäkseen sisustus- ja lahjatavarakauppoja, siis kaikenlaista kaunista. Jos emme olisi juuri syöneet hotellissa aamiaista, Haga Nygatan olisi tarjonnut runsaasti aamiaisvaihtoehtoja ja katukahviloissa istuikin runsaasti ihmisiä nauttimassa aamiaista aamuauringossa.

Kanelbullar Hagabullen

Poikkesimme myös yhteen kirjakauppaan, jossa näin ensimmäisen kerran oikeasti tällaisia värityskirjoja aikuisille, joista olin jossain televisio-ohjelmassa kuullut juteltavan.
En kuitenkaan vielä(kään) ostanut moista, jotenkin tuntuu, että vaikka tämän blogin tiimoilta on ihan riittävästi tekemistä ilman värittämistäkin! Samaisessa kirjakaupassa opimme, että Peppi Pitkätossu täyttää tänä vuonna 70 vuotta.

Aikuisten värityskirja Aikuisten värityskirjaPeppi Pitkätossu 1945-2015

Hagan alueelta jatkoimme kevyellä shoppailuteemalla Stora Larmgatanille, josta löytyy esimerkiksi Masai Clothingin iso liike, jossa tuli viivyttyä tovi (ja josta lähti mukaankin pusero, tunika ja huivi). Onneksi myös tällä kadulla on kahviloita, niin Lassellekin löytyi paikka siksi aikaa. Gudrun Sjödenilläkin piipahdin, vaikka se sikäli olikin turhaa, että nykyisinhän Helsingissäkin on moinen. Mukaan tarttui kuitenkin kaulakoru: kevyellä shoppailuteemalla vieraassa kaupungissa tulee selvästikin tehtyä tällaisia pieniä ostoksia helpommin kuin kotinurkilla! Kauppoja olisi löytynyt lisää vaikka Magasingatanin varrelta ja Nordstanin ostoskeskuksesta, mutta päätimme tässä vaiheessa vaihtaa kaupat puutarhaan ja suuntasimme Trädgårdsföreningenin puutarhaan.

Pieni kirpputori Göteborg Ovistoppari Götoborg Ostoksia Göteborg Kahvila Göteborg

Ihan Göteborgin keskusrautatieaseman lähellä on iso Trädgårdsföreningenin puutarha-alue, jossa on paitsi puistoa myös paljon kukkaistutuksia, Palmhuset -kasvihuone ja Rosencafeet -kahvila/ravintola.
Rosenkafeet osoittautuikin, ihan toiveittemme mukaisesti, mukavaksi lounaspaikaksi. Ruoka oli täälläkin hyvää ja ihmisiä lauantai-iltapäivänä vähemmän kuin kauppakatujen kahvila/ravintoloissa ja aurinkoisella säällä saatoimme nauttia täällä ulkoilmalounaan, kevään ensimmäisen, keväisen kukkaloiston keskellä. Kanapastaa oikeilta linnuilta suojasi tehokkaasti hienosti lentävä oranssi leijalintu!

Trädgårdsföreningen
Trädgårdsföreningen kanapasta Trädgårdsföreningen

Palmhuset oli melko tavanomainen kasvihuone eri alueisiin keskittyvine osioineen. Turun kasvitieteellisen puutarhan jättiläislumpeet ovat mielestäni olleet vaikuttavampia kuin mikään täällä. Kukkaistutuksia sen sijaan oli kiva kierrellä: en ollut aikaisemmin tajunnutkaan miten montaa lajiketta kevätesikoitakin on! Ja myöhemmin kesällä ruusutarha on varmasti upea. Ja vaikka ei yhdestäkään kukasta olisi kiinnostunut, niin puistoon kannattaa mennä vaikka vaan kävelläkseen asemalta kaunista kanavanreunaa Kungsportsplatsenille, josta pääsee sitten takaisin shoppailemaan niin halutessaan!

Trädgårdsföreningen Göteborg Trädgårdsföreningen Göteborg Trädgårdsföreningen Göteborg Trädgårdsföreningen Göteborg Trädgårdsföreningen Göteborg

Tässä vaiheessa olimmekin sitten jo lyhyellä Göteborgin vierailullamme selättäneet Tripadvisorin Göteborgin Top-nähtävyydet listan alkupäätä ihan kivasti. Lisebergin huvipuisto (kakkonen) ei meitä enää tällä kertaa innostanut (80-luvulla, edellisellä vierailullamme kaupungissa, siellä kävimme) ja Universeumin akvaario (vitonen) karsiutui pois tälle keväälle jo osuneiden Montereyn ja Lissabonin akvaarioiden takia.

Trädgårdsföreningen Göteborg

Tags from the story
,
Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.