Mallorca – ja muut matkasuunnitelmat

Kristina Katarina Menorcalla

Kerrottuamme viime viikkoina ystäville, työkavereille ja sukulaisille kesän matkasuunnitelmistamme huomasin juuri, että emme ole niitä päivittäneet blogiimme sitten huhtikuun puolivälin. Joten, korjataan asia nyt!

Sain sijoitettua muutaman lomapäivän juhannuksen ympärille, joten töihinpaluustani huolimatta pääsemme tänäkin vuonna viettämään juhannusta ilman sadetta ja hyttysiä. Kohteeksi valikoitui Mallorcan saari, joka on meiltä vielä näkemättä, niin uskomattomalta kuin se saattaakin tuntua.
(Euroopan TCC-alueena Mallorca on osa Baleaareja ja Baleaarit-pisteen haimme Menorcan saarelta poiketessamme sinne Kristina Katarinalla syksyllä 2011. )

Menorca

Mallorcan asemasta suomalaisten matkailuhistoriassa kertoo jotain vaikka tämä lista suomalaisten suosituimmista lomakohteista kesältä 1963 (!)

1. Palma de Mallorca, Espanja
2. Rimini–Riccione, Italia
3. Rodos, Kreikka (yhdistelmämatka Ateena–Rodos)
4. Rooma, Italia (yhdistelmämatka Capri–Rooma)
5. Pariisi–Nizza, Ranska
6. Varna, Bulgaria
7. Dubrovnik, Kroatia
8. Ibiza, Espanja
9. Kööpenhamina, Tanska
10. Famagusta, Kypros

Mallorcan retkellämme taklaamme listan numero 1:sen. Listan 2,3,6 ja 8:kin ovat meiltä kyllä näkemättä ja Famagustakin on todellakin vaan nähty, rajan toiselta puolelta. Saarifanina voisin kyllä vielä joskus harkita paikkaavani aukot matkailusivistyksessäni ainakin Rodoksen ja Ibizan osalta.

Menorca Menorca

Mallorcalla vietämme pari päivää ensin Palma de Mallorcassa ja sen jälkeen 3 päivää Playa de Murolla lähellä Alcudiaa: alkumatka siis kaupunkilomaa ja loppumatka ainakin rannan lähellä, ehkä pyöräretkiä tehden.

Grönlannin matkaa olemme valmistelleet vähän lisää: onnistuin vaihtamaan hotellin Nuukissa mielestäni parempaan, kun rantahotellista oli vapautunut huoneisto ja olemme tehneet vuonoretkivaraukset niin Ilulissattiin kuin Nuukiin. Olemme kummassakin paikassa vain muutaman päivän, joten tuntui hyvältä idealta varmistaa jo etukäteen, että mahdumme retkille juuri noina päivinä.

Työpaikan lomakalenteriin olen tehnyt varaukset myös syyskuun loppupuolelle pidennettyä viikonloppua varten, mutta kohde on vielä auki.
Ehdolla ovat ainakin Hampuri, Ateena, Dublin, Berliini ja Kööpenhamina.

Loput kesälomapäivät yhdistettynä jouluun mahdollistavat kahden viikon kaukomatkan joulukuussa, mutta senkin suunta on vielä auki: Itä-Afrikka? Tänäkin syksynä Aasia?
Itä-Afrikan suunnaltaToTravel -listallamme ovat edelleen Kenia, Ruanda, Uganda, Madagaskar, Seychellit, Mauritius, Reunion ja Zanzibar ja Aasiassa ainakin Bhutan, Nepal, Mongolia, Myanmar, Sri Lanka, Taiwan ja Filippiinit. Ja Mongolia, mutta joulukuussa sillä suunnalla on jo turhan kylmä. Ja Bangkok ja Balikin on edelleen näkemättä, mutta jotenkin ne eivät vieläkään tunnu houkuttelevan siinä missä nuo monet muut kohteet.

Näihin vielä varaamattomiin matkoihin liittyen tuli muuten mieleeni viikon takainen Hesarin juttu Miten matkustan edullisesti bisnesluokassa (linkki poistettu vanhentuneena), sillä tietysti pitemmillä lennoilla matkustaisi mielellään mukavasti, mutta toisaalta vauhdin hakeminen Tukholmasta kuullostaa kuitenkin liioitellulta eikä Finnairin tai SASin pisteitäkään kerry kuitenkaan kovin paljoa vuodessa, kun kullekin matkalle haemme aikataulultaan ja hinnaltaan parhaimman vaihtoehdon, joka nyt vaikka Mallorcan osalta sattui olemaan Norwegian. Eli eiköhän loppuvuodenkin lennot sitten kuitenkin aikanaan varata ihan turistiluokkaan, kuitenkin.

Jutun kuvat ovat muuten Menorcalta, siltä Mallorcan naapurisaarelta.

Menorca

Join the Conversation

47 Comments

 1. says: AnnKat

  Palasin tänään takaisin Suomeen, kun ensimmäinen osa kesälomaa alkaa olla jo takana päin. Toukokuun ensimmäisen viikon vietin Mallorcalla ja jotenkin tuolla satama-alueella liikkuessa alkoi kiinnostaa aivan valtavasti muutkin lähisaaret ja risteilyaluksia katsellessa Välimeren risteilyt. Täytyy käydä kurkkaamassa vielä Menorca -postauksesi. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Ihan Menorca-postausta ei ole, kun neljä vuotta sitten yhdestä reissusta kirjoitin yleensä yhden jutun, siinä missä nykyisin minä (kuten monet muutkin) kirjoittavat parhaimmillaan yhdestä päivästä pari juttua. Mutta löytyy se sieltä, tuosta risteilylinkistä.

 2. Juhannus Mallorcalla kuulostaa oikein hyvältä. Mekin olemme tässä pohtineet, että minnekä sitä jussina suuntaisi. Voi olla, että olemme tällä kertaa Suomessa. Ihanaa, että teillä on matka varattuna.

  Huvitti tuo laittamasi 60-lukulainen listaus suomalaisten matkakohteista. Minun on nopeampi ruksia listalta ne, joissa olen käynyt kuin ne, joissa en ole käynyt. Olen nimittäin katsastanut listan kohteista vain Pariisin, Nizzan ja todella pikaisesti Kööpenhaminan. Esimerkiksi Rooma on siis toistaiseksi meitsiltä näkemättä, mikä täytyisi varmaan ihan yleissivistyksen kannalta korjata, mutta kaikki aikanaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Minustakin on ihanaa, että sain kuitenkin tuohon juhannuksen tienoolle sen verran vapaapäiviä, että kannattaa johonkin lähteä ja kohteeksi nyt tällä kertaa tosiaan valikoitui tämä.

 3. says: Venla

  Mallorcalla pitää kyllä päästä käymään! Mulle on jäänyt sellanen kuva, että valtaosa pitää sitä ainoastaan totaalisena turistirysänä, vaikka paikka on sen lisäksi niin paljon muuta! Mielenkiinnolla odotan reissuraporttia. :) Hauska tuo lista 1963-vuoden suosituimmista matkakohteista, sieltähän löytyi jopa itselleni nyt tutuksi tullut Varna!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Aika kevyellä etsiskelyllä löytyi tuo lista, jota hain kun tosiaan muistelin, että Mallorca on joskus ollut ihan kärkisijoilla.
   Varna ei ole meille tuttu – olemme Bulgariassa käyneet ainoastaan Sofiassa ja emme oikein ihastuneet maahan, pääosaksi siksi, että koimme lyhyessä ajassa useampia huijausyrityksiä.

 4. says: Jenna

  Mielenkiintoinen tuo vuoden -63 lista. Tuttuja kohteita ollut silloinkin suosituimpina. Mallorca ei varmasti ole yhtään hassumpi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista Jenna! Toivotaan, että Mallorca lunastaa odotukset!

 5. Me lähdetään jouluna (pojat mukana) Fuerteventuralle. Mulle on tullut joku ihme himo kiertää kaikki Kanariansaaret.

  Meilläkin on koko syksy ihan auki. Ei vaan olla saatu päätettyä mihin mennään, joten kytätään jotain halpoja lentoja ja äkkilähtöjä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna!
   Me olemme käyneet Kanarialla tasan kerran, Puerto Ricossa. Eikä vielä ole alkanut himottaa uudelleen tai muulle saarelle, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
   Onnea syksyn reissujen etsintään, meillä sentään päivät ovat suunnilleen kiinni, kun työnantaja (tai tiimin kalenteri) on ne pitkälti nyt kiinnittänyt.

 6. says: Heidi

  Mallorca on ihana! Olen ollut siellä pari kertaa viiden vuoden sisään. Erityisesti pidän Palmasta mutta myös esimerkiksi Valdemossa ja Sóller ovat suloisia pikkukaupunkeja. Menorca on minulle vielä tuntematon paikka, mutta yllättävästi tykästyin myös Ibizaan ja erityisesti Formenteraan, joka lienee tuntemattomin Baleaarien saarista. Pitää siis katsoa Menorca-postauksesi, jos vaikka innostuisin siitäkin!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Heidi! Sinähän olet nähnyt kaikki saaret Baleaareilla, joita me emme ole nähneet ja sitten vastaavasti päinvastoin!

 7. says: Jael

  Kauniit kuvat ja hyvä matkajuttu.Olen käynyt monen monta kertaa Espanjassa,mutta Mallorcalla viimeksi lapsena….

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jael! Taidatkin olla sen verran keskivertomatkabloggaajaa vanhempi, että Mallorcakin on kuulunut joskus matkakohteisiinne. Nykyisin taitaa Mallorca olla nuoremmille kuin lankapuhelin :-)

  1. says: Pirkko

   Aivan! No on täällä Etelä-Espoossa itse asiassa aurinkoakin ollut, mutta lämmöstä on kyllä vähän pulaa. Kiitos kommentistasi!

 8. En ole minäkään käynyt Mallorcalla. Kelpaisi sellainen reissu itsellekin tähän väliin paremmin kuin hyvin, etenkin, kun nämä säät täällä Suomessa ovat vähän mitä sattuu. Mielenkiintoisen listan olet onnistunut kaivamaan 60-luvulta. Olisipa muuten hauska tehdä aikamatka 50 vuoden taa ja nähdä, millaista suosituissa lomakohteissa on ollut tuolloin :).

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mirka! Oikeasti jäin miettimään, kun tuota listaa Mallorcan takia etsin ja löysin, niin myös noita muita kohteita sillä listalla. Kuten totesin, niin ainakin nuo parit saaret Välimerellä voisi vielä joskus käydä katsomassa, samassa nostalgiahengessä :-)

 9. says: Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar

  Mallorcalla en olekaan koskaan käynyt, vaikka siellä varmasti riittäisi nähtävää, tehtävää ja koettavaa. Teillä ei kyllä koskaan ole hetkeä, että matkasuunnitelmia ei olisi kasapäin plakkarissa – se tosiaan pitää mielen virkeänä! Ja Grönlanti, se on varmasti upea ja erilainen paikka!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista Laura! Suunnitelmista ei tosiaan ole pulaa – nyt vaan taas ajasta :-(

 10. Riippuen vähän siitä mitä haluaa tehdä, Nepal on kyllä huikea kohde.

  Mallorcalta jään jännityksellä venailemaan miltä se tuntuu kaikkien muiden vähän vähemään pakettimatkamaisten kohteiden jälkeen. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Miika & Gia kommentistanne! Tuota Nepalia on kyllä nyt vähän mietitty – oli mietitty ennenkin, mutta nyt näitä kehotuksia matkustaa sinne, jotta maa siltäkin osin pääsisi jaloilleen, mutta katsotaan nyt miten tuon joulukuun osalta lopulta käy.

 11. Eihän sinänsä tuo 50-vuoden takaa oleva lista ole mitenkään ihmeellinen, sillä kyseissä kohteissa oli silloin paljon nähtävää, useat olivat lämpimässä ja kohteissa viini virtasi – ihan niin kuin nykyään! Mallorca oli itselle erittäin positiivinen yllätys silloin kun siellä kävin kymmenisen vuotta sitten, koska saari oli erittäin sopivan kokoinen ja korkeuseroiltaan vaihteleva. Vuokra-autolla ajelimme ympäri saarta, ja siellä oli useita mielenkiintoisia ja viehättäviä kaupunkeja&kyliä kuten kommenteissa on tullut jo esiin. Lisäksi siellä on erittäin tasokkaita ja mielenkiintoisia golfkenttiä, jos niistä on kiinnostunut.

  Listalta itseltä on käymättä Varna, Ibiza ja Famagusta, josta jälkimmäinen ei sano itselle mitään. Eli seuraavaksi auki googlemaps ja katsastan missä paikka tarkalleen ottaen Kyproksella on :-D

  Joka tapauksessa yhtään hullumpi vaihtoehto ei edelleenkään varmasti olisi käydä koko lista läpi, sillä jokaisessa kohteessa on varmasti paljon nähtävää ja koettavaa. Oletan myös näin Varnasta, ainakin jos tekee lähiseudulle retkiä myös.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami!
   Jos et sitten päätynytkään Famagustaa googlaamaan (tai jotakuta muuta kiinnostaa), niin se on pohjois-Kyproksella. Aikoinaan kävimme Ayia Napassa peruspakettimatkalla ja sieltä ajoimme huviksemme tuonne rajalle, josta saattoi katsoa Famagustan kaupunkia. Saarella ei tuolloin rajaa päässyt ylittämään. Sittemmin kävimme Nicosiassa, sekä pohjois- että eteläpuolella rajaa, joten tuskin Famagustaan palaamme. Jos et jo tsekannut jutussa olevaa linkkiä Famagustan osalta, niin käy katsomassa!

  1. says: Pirkko

   Toive kirjattu, on sillä ainakin 20 prosentin mahdollisuus vaikka toteutua.
   Kiitos kommentistasi!

 12. says: Ansku BCN

  Heh, meiltä lentäisi Mallorcalle puolessa tunnissa ja arvaa olenko koskaan käynyt :D. Liian lähellä, liian helposti saavutettavissa, lentoliputkin ovat toisinaan puoli-ilmaisia. Mutta siis ehdottomasti haluan käydä, sitä vaan aina lykkää näitä lähellä olevia juttuja tulevaisuuteen! Pitäisi kai päättää, että seuraavan X kuukauden sisällä käyn Mallorcalla :)

  1. says: Pirkko

   Tuo lähimatkailu on kyllä haasteellista saada toteutumaan! Rajallinen aika auttaa toki – aikoinaan olimme pari vuotta Tukholmassa ja saimme sentään sinä aikana siellä katsastettua yhtä sun toista, kun tiesimme jossain vaiheessa kuitenkin palaavamme Suomeen.
   Niin, ja tietysti, kiitos kommentistasi!

 13. Kivaa loman odotusta Mallorcalle! Muron ranta on tosi kiva ja rauhaisempiakin poukamia sieltä löytyy, onneksi :)
  Muutenkin reissusuunnitelmat tälle vuodelle kuulostaa oikein toiminnan täyteisiltä, hyvä meininki! ;)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sanna! Ja erityisen mukava tuo kommentti Muron rannasta. Hotellit alkoivat olla jo vähän kortilla, kun olimme suht myöhään liikkeellä ja tuolta löytyi kivan tuntuinen hotelli (linkki siihen jutussa, jos haluat vilkaista) ja päädyttiin sitten Alcudian osalta siksi tuolle rannalle.

 14. Kiva, kun pääset heti matkaan työhönpaluusta huolimatta! Mä toivon, että Suomen juhannus olisi tänä vuonna poikkeuksellisesti lämmin (ne hyttyset ei niin haittaa). En ole viimeiseen viiteen vuoteen ollut juhannuksena Suomessa, vaan aina maailmalla, mutta tänä vuonna pääsen pitkästä aikaa nauttimaan Suomen juhannuksesta (ja sitten seuraavalla viikolla reissuun ;-)).

  Toivottavasti sulle jouluun valikoituu Afrikan kohde, sillä tuo maanosa on alkanut viimeaikoina kiinnostaa ja kaikki vinkit ovat tervetulleita sieltä suunnalta. Jos itsekin sitten sinne joku kerta pääsisi. :-)

  1. Kiitos Lotta! Afrikka on kyllä vahvoilla sikäli, että pari edellistä ”isompaa” matkaa suuntautuivat Amerikkaan ja Aasiaan, ja pyrimme suuntaamaan vähän vuorotellen eri suuntiin.

  1. Kiitos Elina! Grönlantia olemme itsekin viime päivinä enemmän hehkutelleet kuin Mallorcaa, kun olemme varanneet muutaman retken nyt jo etukäteen siellä, ettei jäädä sitten rannalle. Sesonki kun siellä on tosi lyhyt ja tarjonta kuitenkin niukkaa, joten jos samoille päiville sattuu joitain isompia ryhmiä, niin voisi muuten käydä huonosti, ehkä.

 15. says: Virpi /Täynnä tie on tarinoita

  Tosi hyvälle kuulostaa nämä teidän suunnitelmat! Mallorca on itseltäkin näkemättä, mutta muutamaan otteeseen se on jo käväissyt listalla vahvana vaihtoehtona, kun ollaan jonnekinpäin lomia buukattu joten eiköhän senkin vuoro tule.
  Rodosta suosittelen myös, siellä olin lasten kanssa 2010 ja monesti on sinnekin haikailtu vielä uudestaan joskus.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Virpi kommentistasi! Rodos kuullostaa kyllä minusta sekin vähän aukolta matkailusivistyksessä, eli ehkä sinnekin vielä jossain vaiheessa lähdemme!

 16. Hyvänkuulloisia suunnitelmia! Mallorcalla en ole käynyt itsekään, mutta yllätyttyäni positiivisesti useasta ns. perinteisestä pakettimatkakohteesta (esim. Kreikan saarilla) ei Mallorcakaan olisi varmasti mahdoton vaihtoehto. Grönlannin suunnitelmanne minulta onkin jäänyt ihan huomaamatta – jään todella innoissani odottamaan kuulumisia myös sieltä!

 17. says: Pirkko

  Kiitos kommentistasi Arja! Palaamme, tietysti, blogissamme niin Mallorcaan kuin Grönlantiin lähikuukausina, joten kuulet lisää molemmista kohteista ihan kohta!

 18. says: Rimma - matkablogi

  Oi miten kivoja lomasuunnitelmia! :) Etenkin Grönlanti (juuri tällä viikolla mainitsin eräässä yhteydessä, että olisipa mielenkiintoista käydä siellä), joten postauksiasi sieltä odotan innolla!

 19. says: Pirkko

  Kiitos kommentistasi Rimma! Alkaa olla jo melkein paineita noille tuleville Grönlantijutuille, sen verran moni on kertonut niitä odottavansa :-)

 20. Mahtavia reissusuunnitelmia! Mallorcan raporttia odotan mielenkiinnolla, itse rakastuin saareen kun vietin siellä kesän 2009 (hyvin epäilevin mielin sinne menin, kun kuvittelin sitä aivan järkyttäväksi turistirysäksi, mutta sehän osoittautuikin todella kauniiksi saareksi). Grönlanti kiinnostaa paikkana myös, vaikka yllätyksekseni olen huomannut, että grönlantilaisilla on todella huono maine Tanskassa: yleinen mielipide on, että kaikki Grönlannista muuttaneet ovat öykkäröiviä alkoholisteja.

 21. Teillähän on paljon huikeita reissusuunnitelmia ja jo lukkoon lyötyjä kohteita. Olin Mallorcalla noin 10 vuotiaana ja silloin ainakin siitä taisin tykätä, tosin siihen varmaan riitti että hotellissa oli uima-allas. :D Mutta nyt kiiinnostaisi palata saarelle, vaikka pyöräilyn tms merkeissä ja tutustua loman alusta tai lopusta Palmaan.

 22. says: Pirkko

  Kiitos Lena kommentistasi! Ja tuossahan tuo meidän suunnitelmamme onkin, vaikka emme paluusta voi puhua: pyörällä vaikka hiukan maaseutua ja (aluksi) Palmaa.

 23. Ai ai kun on paljon kivoja matkasuunnitelmia! Itselläni on näillä näkymin vain yksi ulkomaan matka suunnitteilla, mutta maita siinä kertyykin vajaa parikymmentä. Road Trippejä kun harrastan niin Eurooppaa pidemmälle en ole vielä ehtinyt ollenkaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Eurooppa onkin ”hedelmällinen” maanosa, vaikka maabongausharrastukseen :-)

 24. says: Sukellus Asiaan

  Grönlanti kuulostaa kyllä todella mielenkiintoiselta, postauksia siis odotellessa! Filippiinejä voi suositella, paljon saaria, edullinen hintataso ja ystävällisiä ihmisiä!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi. Pitää tosiaan tuota Filippiinejä harkita joskus – toistaiseksi olen lähimmäs päässyt Borneolla Turtle Islandilla, josta seuraava saari kuului jo Filippiineille.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *