Saaria G:stä Ö:hön

First G Göteborg

Saaret ovat kivoja kesäkohteita. Meidän nyttemmin melko vaatimattomassa matkailusuunnitelmassa niitä on kuitenkin kolme.

Skäret Göteborg

Aloitamme Göteborgista, joka ei ole saari, mutta vapunpäivänä matkaamme siellä saarelle nauttiaksemme vapunpäivän myöhäisen lounaan/aikaisen illallisen Styrsön saaren täysihoitolan ravintolassa. Ravintolavinkki Göteborgissa opiskelleelta Lassen veljenpojalta, siis melkein paikalliselta, joten jos kevätsää vaan suosii meitä, niin pääsemme aloittamaan jo toukokuussa merellisessä ja kesäisessä maisemassa.
Vapunpäivän lisäksi olemme Göteborgissa lauantain ja sunnuntain melkein iltaan asti, joten jotain muutakin mukavaa pitäisi ehtiä kaupungissa, jossa kumpikaan meistä ei ole pitkään aikaan käynyt. Göteborgissa asumme First G -hotellissa, josta kuva jutun otsikkokuvana.

ÖröKesäkuun saari on Örö Saaristomeren kansallispuistossa, joka on tänä kesänä avattu yleisölle. Viime kesän kotimainen saariretkemme suuntautui Tove Janssonin saarelle Klovharuun ja aikaisemmin olemme käyneet mm. Russarössä, Söderskärillä ja Bengtskärillä, joten Örö sopii hyvin tähän sarjaan. Öröhön matkaamme vuoroveneellä Kasnäsistä, yövyimme saarella entisellä kasarmialueella retken henkeen sopivasti hiukan alkeellisesti (oma huone, mutta suihkut ja wc käytävällä), mutta eiköhän yksi yö mene näinkin ihan mukavasti. Meni se aikoinaan Ahvenanmaalla, Vårdön saarellakin, osana retkeämme Myrskyluodon Maijan maisemiin Väderskärille.

Grönlanti Grönlanti

Heinä-elokuun saaret ovat sitten pohjoisempia ja isompia, vuorossa on maailman suurin saari, Grönlanti ja matkalla sinne ja takaisin yöpymiset Islannin saarella, sillä  yllättäen yhteydet Helsingistä Grönlantiin eivät ole ihan suoraviivaisia! Grönlantia fiilistelin hiukan jo aikaisemminkin tässä jutussa.

Blue Lagoon

Näillä mennään luultavasti kesäkausi. Teoriassa jotain voisi vielä kehittää jo helatorstaille tai juhannusviikolla, mutta suunnitelmien vielä puuttuessa on ihan mahdollista, että ”joudumme” jäämään Iirislahteen.

Kuvat majoitus- tai ravintolavarauksiimme liittyviltä markkinointihenkisiltä sivuilta, jotka eivät oletettavasti paheksu tuotteistaan kertomista tässäkään blogissa.
Linkit blogimme juttuihin jo toteutuneista saariretkistä.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *