Eritrea ja Jason Around the World

Esittelin jokin aika sitten blogissamme Gentleman Adventurer -blogin. Tätä blogia kirjoittavan Koljan kautta olen tutustunut myös muutamiin muihin maabongareiden blogeihin, mm. tähän Jason Around the World -blogiin (https://www.jasonaroundtheworld.com/), jonka viimeaikaisista jutuista kiinnostui ensin otsikon Eritrea, Qatar, Finland, and the A350 -kohdalla. Suomi ei kuitenkaan kansainvälisillä bloggaajilla ole jutun aiheena kovin usein ja Eritrea oli taas kiinnostava kohde sillä suunnittelihan Maailmanmatkaaja -klubimmehan äskettäin matkaa Eritreaan, mutta lopulta sinne lähdössä ollut pieni ryhmä ei sitten kuitenkaan saanut viisumeja.

Jason Around the World EritreaEnsimmäinen tämän juttusarjan juttu tuntui vielä vähän vieraalta, Helsingistä huolimatta. Kuten monet kaikkia maailman maita tavoittelevat kansainväliset bloggaajat Jasonkin harrastaa travel hackingiä, ja juttu keskittyy siihen, että miten saa lennon Washingtonista Asmaraan pisteitä hyödyntäen. Jäin odottamaan seuraavaa juttua ja sitä, että Jason pääsisi Eritreaan.

Ei ihan, seuraavassa jutussa pääsin vasta mukaan lennolle – ja ihastelemaan Qatar Airwaysin businessluokan aterioita. Mutta, Asmara häämöttää jo.
Tämä juttu Jasonin blogissa kannattaa katsoa loppuun asti, minusta mielenkiintoisin osuus siinä oli Jasonin kommentit tuosta lentoreitistä Dohasta Asmaraan, Saudi-Arabian eteläosia ja Jemeniä vältellen.

Jason Around the World Eritrea

Maahantulomuodollisuudet Eritreaan ottavat oman aikansa, myös blogijutussa, mutta kolmannen jutun lopussa pääsemme jo kaupunkikierrokselle Asmaraan. Ja opimme hiukan Asmaran hotellitarjonnasta: ensimmäisen hotellin Jason hylkäsi yhden yön jälkeen ja vaihtoi Asmara Palace -hotelliin, jota piti kyllä hiukan kalliina 130 dollaria per yö hintaan etenkin kuin ilmastointi oli ilmeisesti lakannut siinäkin toimimasta jo puoli vuotta sitten.

Asmara Jason Around the World

Toisen Eritrean päivänsä Jason käyttää retkeen Massawaan. Siinä missä Asmara on ylängöllä ja lämpötilat ovat siellä melkein siedettäviä, niin Massawa on Punaisen meren rannalla ja siellä on kuuma, 46 astetta Jasonin siellä vieraillessa. Massawassa juttu muuttuu jo jännittäväksi, sillä lounastauolla Jason päätyy juttelemaan muutaman merimiehen kanssa, jotka kysyvät hetken päästä, että mitä maita Jasonilta vielä puuttuu ja hän mainitsee mm. Jemenin. Tähän kaverit toteavat tuon tuosta käyvänsä Adenin satamassa. Ja jotenkin samassa yhteydessä toteavat, että voimmehan me tästä lähteä pikaveneellä merelle. Nettiä ei Eritreassa joka rannalla ole, joten Jason ei pystynyt juuri tuossa tilanteessa tarkistamaan kartasta, että tarkoittavatko kaverit oikeasti, että käyttävät hänet tässä ja nyt Jemenin rannikolla, miten pitkä matka sinne olisi, mutta päättää lähteä mukaan! Toteaa kyllä itsekin, että tämä saattaa olla hulluinta, mitä hän on koskaan tehnyt. No Jemeniin ei päästy, mutta pääsi Jason kuitenkin jatkamaan matkaansa Massawasta takaisin Asmaraan. Ehkä jos ihan tosissaan maabongausta harrastat, niin tartut tuollaiseen tilaisuuteen, jos Jemenin saavuttaminen tuntuu olevan niin lähellä, mutta me emme kyllä koskaan tekisi tuollaista!

Massawa Jason Around the World

Asmarasta matka jatkui sitten Dohaan ja edelleen Helsinkiin, jossa Jason viipyi sen verran, että ehti bongaamaan Suomenlinnan, kannattaahan Unescon maailmanperintökohteessa käydä, jos on jo niin lähellä. Finnairin lounget ja business-luokan ateriat (ja Iittalan lasit) saavat myös osansa tämän sarjan viimeisessä jutussa. Jasonin blogin painottuminen lentoihin, loungeihin ja hotelleihin näkyy tässä Suomea käsittelevässä osassakin, Suomenlinnan (ja Suomen) hän kuittaa yhdellä kuvalla, Finnairin ateriat juomineen sen sijaan saavat tilaa monen kuvan verran.

Jason Around the World Suomenlinna Jason Around the World Finnair

Jasonin matkoihin vielä palatakseni – vaikka en ihan fanita hänen sivujensa tummaa yleisilmettä, niin pidän hänen maalistaussivustaan, jossa on samalla sivulla linkit tehtyihin matkoihin ja matkasuunnitelmiin. Ehkä jonain päivänä voisimme toteuttaa meidänkin maalistamme (ja matkasuunnitelmamme) näin kompaktiin muotoon!

(Jutun kuvat ovat Jason Arond the World -blogin asionomaisista jutuista poimittuja, Jasonin luvalla.)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *