Matkabloggaajat ja kamerat

Kirjoitin pari viikkoa sitten äskettäin käymäni kamerakurssin innoittamana jutun Olympus PEN E PL-7 ja digijärkkärikoulu, jossa lopuksi kyselin lukijoilta, että millä he kuvaavat.

Ne lukijat, jotka halusivat juttua kommentoida olivat luultavasti lähes kaikki itsekin matkabloggaajia, siitä tämän jutun otsikko.

Kommentteja juttuun tuli näinkin runsaasti johtuen siitä, että laitoin juuri sen Facebookin Reissupostauksia ryhmän Sunday Streamiin, joka on matkabloggaajien jokaviikkoinen tempaus esitellä blogiaan nostamalla sinne yhden viikon aikana julkaisemistaan jutuista. Samalla osallistujat lupaavat lukea (ja kommentoida) muiden osallistujien viikon jutut.
(Jos olet Facebookissa, niin vielä tuohon Reissupostauksia -ryhmään palatakseni. Tykkäämällä siitä saat saman kanavan kautta monen matkabloggaajan jutut luettavaksesi Facebook -seinällesi.)

Jutun kommenteissa lupasin tehdä yhteenvedon vastauksista, eli tässä:

 Kameramerkit Kameratyypit

Pääosa meistä matkabloggaajista kuvaa siis täysikokoisella Canonin järjestelmäkameralla. Muista merkeistä Olympus ja Nikon ovat yhtä suosittuja ja minijärkkäreiden osuus on  lähes neljännes käytetyistä kameratyypeistä.

Tags from the story
,
Join the Conversation

6 Comments

 1. ”Tilastonarkkarina” olisi mielenkiintoista tietää tämän kyselyotoksen raw / jpg kuvaajien suhde, täydet kennot vs cropit ja millä softalla pääasiallisesti editoidaan. Olisiko sinulla vielä tätä dataa julkaistavaksi?

  Workflow-hommelit aina kiinnostavia ja saattaisivat paljastaa myös hieman miten eri laitteilla tyypillisesti kuvataan. Auttaisi ehkä lisäksi monia valitsemaan oikeamman tyyppisen laitteen itselleen :)

 2. Kysely oli tuohon tarkoitukseen aivan liian kevyt!
  Älyttömän pienellä otoksella voin kuitenkin tuota raw/jpg -kuviota valaista: minä kuvaan toistaikseksi ainakin vaan jpg:iä, mieheni taas molempia.

  1. says: Pirkko

   Eiköhän kamerat edelleen kestä ihan hyvin, eli jos ei ominaisuuksia puutu, niin tuttu kamerasi on edelleen ihan hyvä vaihtoehto!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *