Prologi Meriharakalle

Kirjoitin jokin aika sitten blogihaastejuttuna blogimme historiasta. Juttua luettiin ja kommentoitiin paljon, mutta mielenkiintoisimman kommentin sain ystävältäni suullisesti: hän nimittäin muisteli, että eikö teillä ollut joku blogi jo ennen Meriharakkaakin? Kun minulla ei vieläkään välähtänyt, niin hän kertoi minulle vielä Meriharakkaa edeltäneen blogimme nimenkin: www.lomalla.tk (ei linkkiä, koska se ei enää toimi)!

Ruka 2002
Kuva liittyy juttuun vain sikäli, että se on otettu Rukalla samana vuonna kuin lomalla.tk perustettiin – ja onhan se kivan jouluinen :-)

Kotona mainitsin keskustelusta Lasselle, joka tuntui muistavan asian hiukan minua paremmin ja kaiveli arkistojaan:

”On 09/15/2002 you have registered the following Dot TK domain name with the FREEDOMAIN.TK service: Your domain name: LOMALLA.TK”

ja 16.11.2005 viesti:

”Your domain name: LOMALLA.TK It seems to be that in the last 90 days there were less then 25 hits on your website”

Lomalla 200501

Jälkimmäinen viesti jatkui sitten uhkauksella poistaa sivusto, jos emme maksa jotain pientä maksua. Meriharakka.net oli tässä vaiheessa jo 1½-vuotias, joten annoimme lomalla.tk -osoitteen raueta. Osoite oli rekisteröity Tokelaun saarelle (.tk), koska sen tuolloin sai sieltä ilmaiseksi. lomalla.tkKoska muistini aiheesta oli edelleen hatara, lähdin seuraavaksi etsimään menneisyyteen hautautunutta blogiamme netin arkistosta ja löytyihän se sieltä! Viimeisimmät jutut olivat pari viikkoa ennen Meriharakan ensimmäistä juttua:
Pääasiallinen harrastuksemme noina vuosina oli selvästikin vielä purjehdus, vaikka maabongauksenkin ”keksimme” jo Swasimaassa 1998. Ja lopuksi vielä kuvakaappaus siitä jutusta keväältä 2003, jonka takia tämä vanha blogimme on ystävällemme jäänyt mieleen! Kuvia ei arkistointipalvelu ole tallentanut, mutta kuva oli luultavasti tämä.Trullit
Virpojat 2003

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *