Suunnitelmia vuodelle 2016

Kööpenhamina

En voi vielä kirjoittaa yhteenvetoa vuoden 2015 matkoistamme, sillä viimeinen niistä on vielä kokematta, mutta sateiden ja syysmyrskyjen lomassa voin toki suunnitella ensi vuotta, joten tässä: ensimmäinen julkinen hahmotelma matkailuvuodesta 2016.

Algeria

Ainoa toistaiseksi  oikeasti päätetty ja varattu matka on pääsiäismatka Algeriin ja Oraniin.

Tästä eteenpäin tämä juttu on silkkaa fantasiaa, mutta vanhaa viisasta ohjetta noudattaen, että haaveet muuttuvat suunnitelmaksi, kun ne kirjoittaa listaksi, niin saattaahan hyvinkin olla, että tuleva matkailuvuotemme näyttää joltain osin tällaiselta:

(Kuva Flickristä, Nicolas Raymond)
(Prince Edward Island, kuva Flickristä, Nicolas Raymond)

USA, Kanada vai molemmat

Syyskuussa haluan kertoa viettäväni syntymäpäivääni matkoilla.
Lomaa en kuitenkaan saane järjestymään oikein kahta viikkoa enempää, joten ihan ensimmäinen hahmotelmani Prinssi Edwardin saaresta, Yellowstonesta ja Hawaijista, ehkä jopa Alaskasta, samalla matkalla ei taidakaan toteutua.

Lyhyempänä versiona: Prinssi Edwardin saari, hiukan Kanadaa ja ehkä uusintavierailu Nantucketin saarelle, matka saattaisi kuitenkin kahteen viikkoon mahtua.

Kukkia ja harmaata Nantucket
Nantucketin värejä edelliseltä vierailultamme saarella

Risteily Intian valtamerellä

Seychellit, Mauritius, Reunion, Madagaskar … M/S Hamburg risteilisi täällä, mutta jo maaliskuussa, ajankohtana, jolloin en todellakaan saisi kahta viikkoa lomaa. Maailmanmatkaajissa joku tiesi, että M/S Hamburg kiertää maailmaa kolmen vuoden reitillä, jolloin ehkä sitten keväällä 2019 …

M/S Hamburg
M/S Hamburg Pirkon ja Karin Itäisen Välimeren risteilyn kuvista (oi jospa oisin voinut olla mukana …)

Myanmar, Nepal, Bhutan

Myanmarista monet ovat sanoneet, kuten Kuubasta, että sinne kannattaisi mennä nyt, turismin ollessa vielä suhteellisen vähäistä. Parin viikon lomalla ei ehkä ehtisi kaikkiin näihin kolmeen maahan, mutta kahteen varmaan.
Synttärimatkaksi tästä ei olisi, sillä syyskuu on vielä sadekautta, mutta myös marraskuussa voisin ehkä olla poissa muutaman viikon, joten ehkä silloin?

Myanmar
(Kuva matkailusivustolta)

Geneve

Kevättä (tai kesää) vastaan”matkaksi” olen työpaikallani jo hiukan viritellyt ideaa, että voisin työskennellä pari viikkoa Geneven toimipisteessämme. Vaikka viettäisinkin päivästä ison osan toimistolla, niin jäisihän meille illat ja muutama viikonloppu. Sveitsissä työskentely, lyhytaikainenkin, vaatii kuitenkin työluvan, mutta ehkä sekin järjestyisi. Toukokuu voisi ajankohtana onnistua.

geneve
Lumi tuli Geneveen hiukan yllättäen

Marokko

Maaliskuista Algerian matkaa suunnitellessani aloitin yhdistelmästä Marokko + Algeria, mutta Marokko putosi suunnitelmasta pois, sillä tällä kertaa aikaa ei ollut käytettävissä noin viikkoa enempää ja pelkkään Marokkoonkin tarvitsisi ainakin sen viikon. Joten Marokko voisi olla yksi vahva ehdokas tulevalle vuodelle.
Tunisian annamme vielä odottaa, vaikka se lähellä onkin, sillä onhan näitä muitakin ideoita vielä ihan riittämiin ja voihan olla, että maa vielä joskus rauhoittuukin tuosta hiukan.

Eurooppa

Haluaisin tehdä uusintavierailun Kreetalle ja käydä Spinalongan saarella televisiosarjan Saari innoittamana. Ehkä samaan matkaan saisi mahdutettua uusintavierailun Ateenassakin.

Lofooteista olen kuluneen vuoden aikana lukenut monesta matkablogista, samoin Skotlannista.

Lofootit
Kuva matkablogista Rimma + Laura (linkki poistettu blogin lakattua olemasta)

Haluaisin käydä uudelleen / taas kerran Wienissä, Amsterdamissa, Kööpenhaminassa, Berliinissä … Berliinissä haluaisin muuten ehdottomasti majoittua ainakin yhdeksi yöksi Adlon-hotelliin, taasi televisiosarjan takia! Varsovankin kohdalla meillä on matkailusivistyksessä aukko, mutta ehkemme sitä nyt kuitenkaan hetimmiten paikkaa.

Lomaa?

Kuluneen vuoden lomapäivistä viimeiset kuluvat Algeriassa.
Työt uudenvuodenpäivänä ja muuten vuodenvaihteessa saattavat tuoda muutaman vapaapäivän ylityövapaina, mutta ei niillä kauas ehdi.

Toukokuusta alkavalla uudella lomakaudella lomaa on 5 tai vajaa 8 viikkoa, jos työnantajani tulevanakin vuonna sallisi lomarahojen vaihtamisen lomaksi, eikä hallitus vielä kesällä 2017 ehtisi niitä leikkaamaan.

Kalenteriin!

Vajaasta kahdeksasta lomaviikosta haaveillen vuosi voisi näyttää tältä:

 • 2 (työ)viikkoa toukokuussa: Geneve
 • 1 viikko kesä- tai heinäkuussa: jotain Euroopasta?
 • 2 viikkoa syyskuussa: Prinssi Edwardin saari, Kanadaa ja ehkä Nantucketkin
 • 2 viikkoa marraskuussa: Myanmar + Bhutan tai Nepal

Marokolle, kuten Algeriallekin, paras ajankohta voisi olla kevät, joten se ei sittenkään taida vuoteen 2016 mahtua, ehkä sitten keväälle 2017.

Kesä ei ole mielestämme paras aika matkustaa melkein mihinkään, pohjoisen kohteita, Färsaaret, Islanti, Huippuvuoret, Grönlanti, Pohjois-Norja, lukuunottamatta, mutta ehkä sitä jonnekin päin Eurooppaa kesälläkin viikoksi mahtuisi. Ehkä sinne Lofooteille tai Skotlantiin?

Kaupunkilomia voisi sitten tehdä niillä mahdollisesti lomarahoista vaihdossa saatavilla vapaapäivillä sopivissa väleissä, muutaman lomapäivän ottaminen siellä täällä on aina helpompaa kuin edes viikon, kahdesta puhumattakaan.

Tässä vaiheessa muuten huomasin itsekin, että mahduttamalla yhden pienen kaupunkiloman tammikuulla saisin matkan jokaiselle parittomalle kuukaudelle …

Tavoitteita?

Vielä jokin aika sitten meillä oli pieniä matkailuun liittyviä tavoitteita, kuten koko Eurooppa niin maina kuin TCC-alueina ja 100 maata. Sen jälkeen totesimme, että uusia tavoitteita ei aseteta. Jos jostain kumman syystä ensi vuosi toteutuisi tässä luonnosteltuun tapaan, niin uusia maita tulisi muutama ja TCC-pisteitä ehkä yksi enemmän, eli ei juuri mitään. Mutta eipä tuo haittaisi!

 

Join the Conversation

43 Comments

 1. says: Jael

  Vau Algeria .Kaunis maa mutta ei tule ensimmäisenä mieleen matkakohteena mieleen kun ajattelee lähihistoriaa. Jäänkin mielenkiinnolla odottelemaan millaista siellä oli. Hyvää matkaa Pirkko!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Jael! Valitsemallamme reitillä (Alger + Oran) pitäisi selvitä hengissä, toivotaan ainakin näin …

 2. Meillä on yhteisenä tuo Algeria ensi vuonna. Myös Bhutan ja Marokko jossakin vaiheessa kiinnostavat meitä. Pirjo otti puheeksi eilisessä kokouksessa Traveller-matkatoimiston matkat Pohjois-Koreaan, ja löysimme sen sivuilta ”Erilaisen vappumatkan kahteen Koreaan” 28.4. -7.5., jossa vietetään neljä päivää Pohjois-Koreassa ja kolme Etelä-Korean Soulissa. Aiomme korvata tällä matkalla aikaisemmin maaliskuun alkuun suunnittelemamme syntymäpäivämatkani Etelä-Koreaan ja Japaniin. Myös suunnittelemamme Kiinan matka (Jangtse-joen risteily ja Hurmaava Etelä-Kiina) huhtikuussa siirtyy ainakin vuodella. Karin syntymäpäivämatka loppukesällä tai syksyllä on vielä auki.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi, Pirkko.
   Tuohan kuullostaa melkein mielenkiintoiselta, molemmat Koreat kerralla. Me tosin olemme jossain vaiheessa todenneet, että taidamme jättää Pohjois-Korean käymättä, tai käydään nyt ainakin ensin niissä 20-30 muussa kohteessa, jotka tuntuvat sitä kiinnostavammilta, mutta teille tuo on tietysti eri juttu, kun jäljellä olevia kohteita (maita) on niin paljon jo vähemmän.
   Luulin, että olitte jo olleet Marokossa, mutta jos ette ja jos taas saataisiin kohteet ja aikataulut mukavasti sovitettua, niin kasataan matka vaikka taas yhdessä!

  2. Olemme olleet kahdesti Marokossa mutta siellä on vielä kiinnostavia käymättömiä paikkoja, kuten Casablanca, Rabat, Fez, Meknes ja Tanger. Kävisimme mielellämme myös Espanjalle kuuluvassa Melillassa. Olemme käyneet Tetouanissa, Ceutassa, Agadirissa ja Marrakeshissa sekä Länsi-Saharan alueella El Ayunissa.

  3. says: Pirkko

   Ok, hyvä tietää, että maa vielä kiinnostaa teitäkin, sillä oman kierroksen saisi hiukan edullisemmin neljälle kuin kahdelle! Noin nopeasti katsottuna, jos suostutte Marrakeshiin uudelleen, niin hyvinhän me saadaan toiveet yhteen!

 3. says: Stacy

  Lofootit on kyllä paha puute, jos ei ole ikinä siellä käynyt. Siellä sopii viettää enemmänkin aikaa.
  Kööpenhamina kuuluu tietysti kanssa lempikohteisiini ja etenkin Krisula siellä.

  1. says: Pirkko

   Katsotaan mihin heinäkuussa päädytään – kai silloin viikko lomaa olisi hyvä pitää puolivuotisraportoinnin päätteeksi ja kovin eteläänkään ei viitsi ruuhkassa (Eurooppa) ja potentiaalisiin helteisiin lähteä.

 4. says: Virpi /Täynnä tie on tarinoita

  Mielenkiintoinen matkailuvuosi teille tulossa. Toivotaan, että työlupa Geneveen järjestyy ja muutkin suunnitelmanne, niin päästään seuraamaan mielenkiintoisia matkoja täältä blogin kautta.
  Itsekin olen ajatellut piakkoin hahmotella ensivuotta postauksen muodossa sillä kuten sanoit, kun haaveet kirjaa ylös niin ne muuttuvat suunnitelmiksi. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Virpi! Kaikki eivät mitä luultavammin toteudu, mutta jotain varmaan. Ja jos jokin jää pois, niin eiköhän sitten keksitä tilalle jotain :-)

 5. Mukavan kuuloisia suunnitelmia teillä. M/S Hamburg olisi mielenkiintoinen, kun näkisi vilaukselta monta paratiisisaarilta kuulostavaa paikkaa. Risteilyn perusteella voisi sitten päättää, minne kannattaisi mennä uudestaan pidemmäksikin aikaa mieluiten.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Itse olen vasta tänä vuonna tuosta laivasta kuullut, mutta Maailmanmatkaajien keskuudessa se on todella tuntunut herättävän enemmänkin mielenkiintoa.

 6. says: Sandra

  Onpa kunnianhimoiset matkasuunnitelmat! Muistuu niin mieleen vuoden takaiset ajat, kun työpaikalla toisen reissuintoisen kanssa laskettiin lomapäiviä, mahdollisia lomarahalomapäiviä, TES-päiviä, kansallisia vapaapäiviä ja ylityövapaita ja miten ne kaikki kannattaisi asetella vuoteen, jotta maksimoisi vapaapäivät ja pääsisi mahdollisimman monelle reissulle. Jos edes puolet noista toteutuu, niin teille tulee hieno matkailuvuosi.

  1. Melko realistisina tätä kyllä pitäisin – kohteet voivat toki vaihtuakin, mutta jos parhaimpina vuosina olemme päässeet tasolle yksi ulkomaan matka joka kuukausi, niin ei tämä ole edes kovin kunnianhimoinen hahmotelma ;-)

 7. Tosi hyvältä kuulostaa teidän suunnitelmat! Olen kerran käynyt Lofooteilla, vähän yli 10 vuotta sitten. Olin silloin noin 12, joten matkasta en paljoa muista, mutta upeat maisemat kyllä jäivät mieleen. Minua kiinnostaisi myös Bhutan ja Myanmar, ehkä sitten joskus.

 8. says: Titta & Thomas / IKILOMALLA

  Ihania haaveita ja suunnitelmia! Hyvin sanottu tuo, että haaveet muuttuvat suunnitelmiksi kun listaa ne ylös. Se on niin totta!
  Itsellä on haaveissa tuo Nepal, Bhutan ja Myanmar, toivottavasti lähitulevaisuudessa matkareittimme kulkee sinne!
  Toivottavasti lomapäiviä ei leikata, kyllä se lomailu on vaan niin tärkeä osa elämää! ?
  Titta / IKILOMALLA

  1. Kiitos Titta & Thomas! Kaksipiippuinen juttu tietysti tuo lomapäivät ja onhan meillä suomalaisilla niitä aika hulppeasti, mutta nautitaan niistä nyt ainakin niin kauan kun niitä on.

 9. Kivalta vaikuttavia suunnitelmia ja jopas ehditte reissata töiden ohessa paljon, jos nämä toteutuu. Tosin 8 viikossahan ehtii tosiaan vaikka sun mitä, jos kaikkina lomina reissaa ja vielä enemmän, jos töitä voi tehdä vaikkapa sieltä Genevestä käsin. Oliskin mahtavaa päästä työhön, jota voisi tehdä mistä vaan tai edes osittain etänä.

 10. Algeria kiinnostaisi täälläkin – Tunisiassa asuessani kun rajaseudut luokiteltiin niin epämääräisiksi ja vaarallisiksi, ettei sinne kannattanut etenkään omin päin mennä… Vieläkin harmittaa – koskahan sitä sattuisi seuraavan kerran olemaan huudeilla… :-(

  1. Kiitos Erja! Tunisian kanssa meillä kävi vähän niin, että kun se pitkään oli peruspakettimatkakohde, niin lykkäsimme sitä ajatellen, että ehtiihän sinne sitten myöhemminkin. Mutta juuri nyt ei sitten ihan huolettomasti sinne noin vaan lähdetäkään …

 11. says: Henna/suurin onni

  Vau mitä suunnitelmia! :) Bhutan ja Nepal veivät meidän sydämen ja ne on helppo niputtaa samaan reissuun. Bhutaniin ei kovin monesta maasta lennetä, mutta Nepal on yksi niistä, joten ne on helppo niputtaa samaan reissuun. Olisikohan ollut niin, että Drukair lentää myös Bangkokiin, joten varmasti sen Myanmarinkin saisi samaan settiin ämpättyä järkevästi. Myanmarissa emme ole käyneet, mutta kiinnostaisi kyllä. Ja taitaa olla juuri niin, että nyt siellä kannattaisi käydä, kun ei ole ehtinyt vielä kovin paljon muuttua, mutta toisaalta samasta syystä taitaa jäädä meiltä toistaiseksi väliin, kun ei taida olla kovin mukava kohde vauvan/taaperon kanssa matkustelulle.

  Tuosta Prinssi Edwardin saaresta olen myös haaveillut. Sen siitä saa, kun on nuorempana lukenut L.M. Montgomeryn kirjoja :) Kiva nähdä, millainen matkustusvuosi tuosta seuraavasta teillä muotoutuu!

  1. Kiitos Henna! Tiedän, että kaikki kolme, Myanmar, Bhutan ja Nepal ovat luultavasti kahteen viikkoon liikaa, joten ehkä tuo jakautuu kahdeksi matkaksi, ehkä Myanmar nyt ja sitten Nepal + Bhutan ensi vuonna, mutta katsotaan.

 12. Muiden matkasuunnitelmia on kiva lukea, jännä nähdä mitkä kaikki toteutuvat. Ainakin suunnitelma kuulostaa hyvin realistiselta.
  Oli muuten kiva se Puoli seitsemän pätkä, vähän liian lyhyt vain.

  1. Kiitos Tiia! Ja kiitos kommentistasi tuohon Puoli seitsemän pätkään. Aika lyhyeksi sen olivat leikanneet kuvattuun materiaaliin nähden ja tehneet siitä kovin perusmatkailijaa kosiskelevan, mutta ehkä toimittaja tunsi yleisönsä ja tiesi, että tuolla foorumilla tuo on paras lähestymistapa.

 13. Mahtavia matkasuunnitelmia! Hyvä idea tehdä tällainen postaus – tähän on sitten kiva palata vuoden päästä ja nähdä, mitkä kaikki toteutuivatkaan. Lofootit olisivat varmaan ihanteellisimmillaan juurikin hienäkuussa, jos silloin saisitte lomanne pitää! Me oltiin kesäkuussa, jolloin ilma oli vielä tosi epävakainen, mutta heinäkuu on jo paljon aurinkoisempi. Helteitä ei silti tarvinne pelätä :)

  Kiitos paljon linkkauksesta! :)

 14. says: Susanna

  Mielenkiintoisia kohteita, siskoni on käynyt useita kertoja Algeriassa.
  Risteily (ja Kreikassa käyminen) kiinnostaa kovasti minuakin. Vielä en ole onnistunut löytämään sopivaa kaukoristeilyä, tai oikeastaan yhden löysin ja se loppuunmyytiin heti ja toiseen risteilyyn sisältyy Kiina jonne en voi ilmansaasteiden takia lähteä

 15. Ihania suunnitelmia! Mulla on vasta tammikuulle pitkän viikonlopun reissu varattu Prahaan, muu vuosi on vielä täysin auki. Kuubaan haluaisin kovasti, just sen takia kun kaikki sanoo, että sinne pitää mennä nyt.. Ehkä siis sinne ensi vuonna.

 16. Ihania suunnitelmia! Me ollaan tähän mennessä kaavailtu vasta road trippiä Islantiin, siihen tosin halutaan käyttää kolme viikkoa lomista, joten aika vähän jää sitten jäljelle noin muuten. Keväällä on mahdollisuus varmaankin tehdä viikon reissu jonnekin, mutta sitä emme ole vielä sen kummemmin suunnitelleet. Haaveilin Meksikosta, mutta se vaatisi vähintään kaksi viikkoa, eikä sellainen varmaan nyt tässä järkevien hintojen aikana onnistu. Huokaus, olisipa kiva olla miljardööri niin ei tarvitsisi laskea lomapäiviä ollenkaan. :-)

  1. Kiitos sarrrri! Vähän samaa periaatetta meillä, että kauas ei alle viikoksi viitsi lähteä. Ja harmittavasti aina tuo jostain on kiinni, joko rahasta tai lomapäivistä tai molemmista.

 17. says: Laura T.

  Onpas kiva huomata, että Algeriaan on tulossa useampiakin suomalaisia lomalle! Turvallisuustilanne on ainakin viime aikoina ollut hyvä. Liikenne on ehkä sellainen asia, johon kannattaa kiinnittää erityishuomiota, mutta muutoin tunnen oloni täällä turvalliseksi. Ensimmäisellä lomalla vuonna 1999 täällä oli ihan toisenlaista. Maa on erittäin kaunis, mutta ei varsinaisesti turistimaa eli turisteille tarjottavat palvelut eivät välttämättä ole aina niin korkeatasoisia tai niin hyvin organisoituja kuin joissakin varsinaisissa turistimaissa. Olen kuitenkin itse aivan ihastunut Algeriaan!

  Meillä on suunnitelmissa vierailla jossakin vaiheessa Marokossa, jossa kukaan meistä ei vielä ole käynyt, vaikka se tuossa naapurissa onkin. Tunisiassa olen käynyt miehen kanssa ja olimme jo suunnitelleet lähtevämme sinne lomalla koko perheen kera, mutta maan tämänhetkinen turvallisuustilanne on hieman huolettanut ja Marokko on alkanut tuntua houkuttelevammalta vaihtoehdolta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi Laura! Me olemme maabongareita (kohtuullisia kuitenkin), mutta yritämme nähdä maailmaa laajalti ja kun Algeria ei kuitenkaan Pohjois-Afrikan maista taida ainakaan Algerin ja Oranin osalta mennä sarjaan vaaralliset, niin tulemme itse katsomaan minkälaista siellä on!

 18. Mukava lukea toisten matkasuunnitelmista. Omat suunnitelmat on vielä ihan hakusessa. Hiihtoloman reissu Karibialle on varattu, mutta muuten kaikki on ihan auki. Joitain samoja suuntia on suunnitelmissamme vilahdellut: Lofootit, Kanada, Alaska… Mielenkiintoista nähdä, minne te lopulta päädytte.

 19. No nyt aukeaa. Katsotaan tuleeko kommentti perille asti Filippiineiltä : )

  Algeria, Bhutan ja Marokko. Kävisivät kyllä. Ja siis tuo risteilykin olisi älyttömän hieno ja mielenkiintoinen.

  Me emme tee edes tällaisia haavesuunnitelmia. Ehkäpä pitäisi, niin ei tulisi tilailtua ihan älyttömyyksiä, kuten tämä Filippiinien reissu, jonka olisi tosiaankin voinut toteuttaa myös fiksummin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Meillä tuo maabongausharrastus ja lomien rajallisuus (ja vielä niiden sijoittuminen melko rajallisiin määrään kohtia vuodessa) vaikuttaa siihen, että harvoin voimme tarttua lentotarjouksiin yks kaks. Ehkä vielä joskus, mutta toistaiseksi tämä on meillä aika pitkälti etukäteen suunniteltua hommaa, kohteen ja ajankohdan tarkkuudella ainakin.

 20. Voi näyttääpäs hyvältä, aivan kateudesta vihreänruskeankeltainen olen! Meillä ei ihan noin vauhdikas matkavuosi ole tiedossa, kun pitää vähän himmata ja ihan vaan totutella elämään vauvelin kanssa. En malta odottaa lapsen ensimmäistä matkaa, toivottavasti päästään lähtemään niin kuin ollaan suunniteltu :)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.