Sarvikuonoja vaan ei flamingoja

Nakuru Kenia

Keniaan saapuminen vaatii kärsivällisyyttä – vaati ainakin meiltä, kun iltalennolla Kigalesta saapuessamme passintarkastukseen joutui jonottamaan yli tunnin.

Yövyimme Nairobissa, mutta heti seuraavana aamuna jatkoimme matkaa ensimmäiseen luonnonpuistoomme Keniassa, eli Nakuruun. Liikenne Nairobissa vaati edelleen kärsivällisyyttä, mutta viimeistään taukopaikalla, jonne pysähdyimme ihailemaan näköalaa Rift Valleyhin, Keniakin alkoi näyttää paremmalta!

Rift Valley KeniaRift Valley Kenia

Keniassa on useita luonnonpuistoja, tunnetuimpina Masai Mara, Amboseli, Tsavo ja Nakurujärvi. Amboseli ja Tsavo ovat erityisen tunnettuja norsuista ja Nakurujärvi on ollut tunnettu flamingoistaan. Masai Marassa taas  on tunnettu miljoonien eläinten suuresta vaelluksesta. Loppukesästä gnut, seeprat ja thomsoningasellit vaeltavat Serengetista Masai Maraan veden ja ravinnon perässä. Ja toki kissapedotkin liikkuvat ravinnon perässä. Me aloitimme Nakurujärveltä.

Nakurujärven Big Five -eläimemme oli sarvikuono.
Heti ensimmäisenä iltana näimme kaksi isosarvikuonoa (leveähuulisarvikuonoa), hiukan kaukaa kameroillemme, mutta riittävän lähellä kiikareille: sarvikuonojen yksityiskohdat näkyivät hyvin. Ovat nämä omituisia eläimiä!

Isosarvikuono Nakuru Kenia Isosarvikuono Nakuru Kenia Isosarvikuono Nakuru Kenia

Järven rannalla oli myös (Rotschildin) kirahveja : isoja ja komeita eläimiä nämäkin, vaikka niitä ei Big Fiveen olekaan kelpuutettu (kuten ei virtahepojakaan).

Rothschildin kirahvi Nakuru Kenia Rothschildin kirahvi Nakuru Kenia

Sen sijaan flamingoja ei ollut! Nakuru-järven veden pinta on viime vuosina noussut reilusti mm. runsaiden sateiden takia ja kun vesi on muuttunut makeammaksi, joten suolaisesta vedestä ravintonsa etsivät flamingot eivät enää tule tänne. Onneksi olimme nähneet flamingoja aikaisemmin mm. Ngogongorossa.

Lake Nakuru Kenia

Muita kivoja eläimiä Nakurussa olivat seeprat ja vihermarakatit!

Seepra Nakuru Kenia Seepra Nakuru Kenia Vihermarakatti Nakuru Kenia Vihermarakatti Nakuru Kenia

Ugandan kobien jälkeen myös impalat jaksoivat innostaa näin ensimmäisessä puistossa. Myös vesiantilooppeja näimme täälläkin ja lähempänä autoja kuin Queen Elizabethin puistossa. Leijoniakin näimme Nakurussakin, mutta hienoimmat leijonakokemuksemme tällä matkalla koimme kuitenkin vasta Masai Marassa.

Impaloita Nakuru KeniaVesiantilooppeja Nakuru KeniaLeijona Nakuru Kenia

Seuraavana aamuna, jo puistosta lähtiessämme (yövyimme Nakuru-järvellä vain yhden yön), näimme vielä isosarvikuonoa tummemman ja harvinaisemman pensassarvikuonon (aikaisemmalta nimeltään suippohuulisarvikuono). Nimensä mukaisesti pensaassa!

Pensassarvikuono

Tags from the story
Join the Conversation

6 Comments

 1. says: Pirkko

  Kiitos! Näimme tosiaan paljon eläimiä, mutta toisaalta flamingojen puuttuminen muistutti myös hyvin siitä, että miten herkkä luonto on, yksi asia muuttuu ja lajisto sitten sen myötä.

 2. Upeita eläinkuvia! On se vaan hienoa päästä näkemään eläimiä niiden luontaisessa elinympäristössä eläintarhojen sijaan.

  Vähän muuten rupesi huvittamaan, kun ensin olin että ”ai kauhea, tunnin jonotus!” ja sitten rupesin miettimään, miten kauan yleensä Yhdysvaltoihin joutuu jonottamaan… Yhdysvallat taitaa olla aika kehitysmaa maahantulon nopeudessa, tai siis ennemminkin kehitysmaat pärjäävät tässä keskimäärin paremmin. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! Yhdysvallat onkin omaa luokkaansa tuossa ja jos sinne on menossa, niin sitten sen jonotuksen jotenkin ymmärtää. Älyttömintä jonotus on silloin, jos vaikka Miamissa on vaan koneen vaihto Karibialle. Monet tuttavamme ovat jo alkaneet välttää Miamia tältä osin aina kuin vaan mahdollista.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Elina! Näimme me petojakin, kaikissa puistoissa, mutta eniten Masai Marassa, joten ajattelin ”käsitellä” ne vasta kirjoittaessani Masai Marasta.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *