Testissä Finnair Gold

Finnair Gold
Seuraavan vuoden mittaan testaammekin sitten Finnair Gold –kortin hyötyjä!
Olen suhtautunut näihin lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmiin hiukan skeptisesti emmekä olekaan oikeasti edes yrittäneet keskittää lentojamme jollekin yhtiölle.
Eikä se aina olisi ollut oikein mahdollistakaan,  matkakohteemme kun ovat välillä olleet vähän eksoottisemmasta päästä.
Finnairin kanta-asiakaskortit meillä kuitenkin on ollut jo vuosikausia (kuten myös SASin) ja sen verran niille kertyy pisteitä, että joskus niillä voi maksaa yhden kaukolennon upgraden tai käyttää pisteet johonkin Euroopan lomaan. Tasopisteitä tai tarvittavaa määrää tasolentoja ei ole koskaan riittävästi kertynyt.
Osana Finnairin kanta-asiakasohjelmien keväistä uudistusta ylimmän tason, Finnair Platinum -tason, jäsenet saivat mahdollisuuden lahjoittaa Gold-tason jäsenyyden valitsemalleen henkilölle vuodeksi ja iloksemme eräs Maailmanmatkaajat -ystäväni lahjoitti sen minulle!
Finnair Gold
Syksyn matkoista olimme pääosan jo ennen tuota Gold-korttilaiseksi siirtymistämme varanneet, mutta pitihän sitä nyt hetimmiten hiukan testata ja varasimme pistelennot lokakuiselle piipahdukselle Varsovaan. Muiden bongausten ohessa ajatus siitä, että olisimme käyneet ainakin pääosassa Euroopan pääkaupunkejakin tuntui joskus hauskalta ja Varsova oli näistä yksi suurimpia, jossa emme ole vielä käyneet.
Varsova Metallia matkassa
Varsova
Pisteiden käyttäminen Euroopan sisäisiin lentoihin ei välttämättä ole hyvä idea, mutta tällä kertaa sopivimmaksi viikonlopuksi valikoitui koulujen syyslomaviikonloppu ja suorat lennot olivat jo hiukan hintavampia kuin joskus toiste.
Pistevarauksenkaan tekeminen ei enää onnistunut suoraan Finnair Plus –jäsensivujen kautta – paikkoja ei vaan ollut millään kokeilemallani vaihtoehdolla pe-su tai la-ma.
Sitten muistin, että Gold-jäsenillehän on oma sähköpostiosoitteensa ja laitoin sinne viestin, jossa kerroin mitä haluaisimme ja kysyin, että löytyisikö paikkoja pisteillä ehkä kuitenkin? Ja loistavastihan tuo Gold-taso –toimi! Paluupostissa tuli viesti, että josko valitsen parista esittämästäni mahdollisesta vaihtoehdosta meille mieluisimman, niin varaavat meille lennot sen mukaisesti. Piste Gold-jäsenyydelle!
Muita Gold-etuja, joita emme vielä ole testanneet ovat:
 • Pääsy loungeihin, myös seuralaiselle, kunhan lento vähän loungesta riippuen on Finnairin tai oneworld –allianssin. Äskettäin toteuttujen muutosten myötähän pääsy loungeihin tuli maksulliseksi myös Finnair Silver –tason kortin omaaville, mutta tällä kortilla niihin siis edelleen pääsee veloituksetta. Loungepalveluja Helsingin päässä emme itse asiassa ole oikein kaivanneetkaan, sillä tapaamme tulla kentälle sen verran sopivasti lennon lähtöön nähden, ettei loungen etsiminen ole enää tuntunut kannattavalta Diners-kortin loungehinnoilla ainakaan. Pitemmillä pysähdyksillä viime vuosina etenkin Istanbulin ruuhkaisella kentällä olemme Dinersilla ostaneet loungeen pääsyn molemmille.
 • Matkatavarat: Gold-jäsenyyden myötä saisin ylimääräisen laukun matkaan, mutta kun usein matkustamme jopa ilman laukkua saattaa tämä etu jäädä testaamatta.
 • Business-luokan check-in ja Priority Lane –turvatarkastuksessa tullevat testiin tuon Varsovan matkan yhteydessä, silloinhan  ainakin meillä on tuo oneworld-lippu.
 • Istuinpaikka ja sen  vahvistus veloituksetta: Varsovan lennoille meidät on sijoitettu sitä erikseen pyytämättä riville 2.
 • Internet –yhteys A350 XWB –koneissa maksutta: Eipähän ole vielä ehditty selvittämään mihin tällaisella voisi lentää ja epäilen kyllä vahvasti, että vaan konetyypin takia minnekään lentäisimme!
 • Matkustusluokan korotus: Tarjolla olisi 4 Euroopan tai yhden kaukolennon matkustusluokan korotus. Korotukset voi myös halutessaan vaihtaa jonkun Euroopan kohteen pistelentoon kahdelle yhden lennon pisteillä. Emme käyttäneet tätä vielä Varsovan matkaan, mutta katsotaan nyt, miten vuosi tästä etenee.
 •  Tasopisteiden kertymiseen 15% lisä: Kuullostaa tässä vaiheessa ainakin vielä melko abstraktilta edulta, mutta katsotaan nyt minkälaiseksi matkailuvuotemme 2017 muodostuu.
Vuoden mittaan selvinnee myös käytännössä miten tämä meillä kokoonpanossa yksi Gold-kortti, kaksi perheenjäsentä, toimii käytännössä. Loungeihin pääsemme ilmeisesti molemmat, ja voisin kuvitella, että jos lentomme ovat samalla varausnumerolla, niin Business-luokan check-in ja ehkä Priority Lane –turvatarkastuksessakin voivat toimia molemmille. Myös tuo istumapaikka tuntui järjestyvän molemmille, kun jäsenpalvelu noita Varsovan lentoja meille varaili.
Varsova Metallia matkassa
Varsova

Ensi vuodelle emme vielä ole varanneet yhtään matkaa – ja taidamme jättää niiden suunnittelunkin vähän myöhäisemmäksi:  jos nyt ensin kävisimme Kanadassa, Varsovassa ja Intian valtameren -risteilyllä ja palataan ensi vuoteen sitten sen jälkeen.
Mutta saattaahan olla, että oneworld-vaihtoehtoja tulee katsottua aikaisempaa tarkemmin :-)

Oletko Sinä mahdollisesti Finnairin Silver- tai Gold –jäsen ja mitä mieltä olet ollut jäseneduista? Onko tarjota tietoja/vinkkejä niiden käyttöön? Tai vinkkejä tasopisteiden tai –lentojen keräämiseen, jos vaikka päättäisin vuoden mittaan yrittää säilyttää osan näistä nyt saamistani eduista?

 

Tags from the story
,
Join the Conversation

20 Comments

 1. Miehelläni on samainen kortti, ja onhan se ollut mukava kahden yhdessä matkustavan näkökulmasta. Pääsen tosiaan hänen mukanaan loungeen, gold asiakaspalvelu tosiaan pelaa, hänellä saa olla useampi matkatavaraa jopa cabinissa (kätevää) ja olen päässyt priority turvatarkastukseen hänen kanssaan – eikä meillä edes ole (mielestäni!) ollut sama varausnumero. Ihana ystävä sinulla, nauttikaa kortin eduista!

 2. says: Pirkko

  Kiitos Laura! Mukava kuulla, että tuossa ”siivellä” toinenkin puoliso menee monessa kohdassa, onhan kortista siten vähän niinkuin tuplaetu.

 3. Minäkään en ole koskaan osannut keskittää lentoja, vaan varannut siltä yhtiöltä, millä on minnekin parhaiten hinnan ja reitin puolesta päässyt. Edutkaan eivät vaikuta siltä, että meidän matkatahdilla niihin kannattaisi edes panostaakaan. Varmasti kuitenkin kiva, kun pääsee testailemaan näin ystävän kautta tuota korttia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Tosiaan tämä hyppääminen suoraan tätä testaamaan on sikäli kiva, että jos emme vuoden mittaan siitä erityisesti kokisi hyötyvämme, niin ei sitten harmita, jos sitä ei jatkossa olekaan. Ja jos taas kokisimme sen olevan tosi hyvä, niin sitten pitää varmaan ruveta suunnittelemaan niiden tasopisteiden keräilyä enemmän tosissaan.

 4. says: salaine

  Meillä pelkkä Finnairin kortti mutta matkaa tasoihin on, koska mekin aikapaljon käytämme eri matkayhtiöitä. Loungesta sen verran, että olen ymmärtänyt, että rahalla pääsee loungeen, korttia ei tarvita. Me olemme talvella lentämässä Istanbulin kautta kohteeseemme ja väliä on noin neljä tuntia. Ymmärtääkseni siellä on mahdollista rahalla päästä lougneen?

  1. says: Pirkko

   Kiitos salaine. Finnairin loungeihin taitaa Silver-korttilaiset päästä nykyisin rahalla ja taitaa Helsingissä olla myös loungeja johon pääsee pelkällä rahallakin.
   Istanbulista en osaa varmaksi sanoa, sillä itse olemme käyttäneet tuota Dinersia siihen. Dinersinhan saa usein tarjouksesta ensimmäiseksi vuodeksi jopa ilmaiseksi, joten voihan sen hankkimista ehkä varoiksi harkita?

 5. Mulle tuli tuo Gold muutama kuukausi sitten. Hetkeen sitä ei ollutkaan, kun Teppo tipahti pois ohjemasta työmatkojen vähetessä. Ollaan Silverillä voitu tähän asti nauttia loungeista ja priority turvatarkastuksista ym. Nyt kun Finnair muutti ehtoja, on ihan kiva, että Gold tuli takaisin. Laskettiin juuri, että syyskussa täyttyy Tepollakin raja, ja sitten on kaksi Goldia perheessä : )

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! No tehän olette sitten tosi ”kultainen perhe”. Pitäisiköhän muuttaa pohjoiseen … niin kertyisi niitä pisteitä mukavista kotimaan lennoista :-)

 6. Hyvä ystävä sinulla, kun lahjoitti sinulle Gold-jäsenyyden! :) Edut kuulostaa ihan mielenkiintoisilta, mutta toisaalta taas onhan se vuosi aika lyhyt aika ehtiä nauttia eduista useamman kerran, etenkin jos valitsee lentoyhtiön tarjousten perässä kuten minä teen. Loungen testaaminen houkuttelisi, mutta harvoinpa sitä menee kentälle niin ajoissa, että ehtisi kunnolla nauttimaan edes siitä… :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Kotikentän eli Helsingin lounget eivät meille ole kovin tärkeä juttu, mutta maailmalla joutuu tietysti joskus oleilemaan kentällä pitempäänkin.

 7. Mä ottaisin mielelläni ton kortin, mutta olen kanssa niin huonosti lentoyhtiöuskollinen, että millekään kortille ei tunnu pisteitä koskaan tarpeeksi kertyvän. Menisin kyllä mielelläni noita loungeja testaamaan ja toi Diners olikin ihan hyvä vinkki. Sitä mulla ei ole, mutta jos sen hankkisikin varuiksi… kiitos vinkistä :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Lounget ovat erityisen paikallaan tietysti silloin, jos kentällä joutuu oleilemaan pitempään ja/tai kyseessä on erityisen ruuhkainen kenttä.

 8. Meillä oli joskus aikoinaan Finnairilta joku peruskortti, kun mies lensi työmatkoja Suomesta usein. Saatiin joskus sit joku reppu ja sakset sieltä palkinnoksi. Nykyään ei paljon etujen kerryttämistä mietitä, vaan lennot otetaan tasan sieltä mistä halvimmat/muuten sopivimmat yhteydet saadaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jonna! Aika pieniähän useimmat noista eduista ovat, eli kyllä edullinen hinta usein lienee sittenkin parempi valinta kuin pisteet.

 9. says: Lotta | Watia.fi

  Onpa kiva että sait kaverilahjoituksena kortin käyttöön! Hyvältä kuulostaa ainakin palvelu. Mä olen nyt perustasolla, mutta viime vuonna olin silverillä ja jo silläkin palvelu pelasi hyvin. Tuolloin oli vielä lounge-etukin käytössä – kyllä kävin aina loungessa istumassa. Joissain kohteissa ne lounget oli tosi kivoja, toisissa aika mitäänsanomattomia. Mut yleensä aika mukavasti mennyt aika, jos on ylimääräistä odotteluaikaa ollut.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lotta! Meilläkin varmaan tuo paluu perustasolle on edessä, vaikea kuvitella, että niitä tasolentoja tai pisteitä kertyisi vuodessa niin paljon, että tuolla tasolla jatkaisimme, mutta kivahan tätä on kokeilla!

 10. Mistä tollaisia kavereita saa? Tänne heti muutama!

  En tule varmaan ikinä edes Silver-korttia samaan. Ei näillä tarjoushaukkalennoilla, millä mä yleensä lentelen… Mutta pisteillä saa tosiaan välillä tosi hyviä tarjouksia, käytin niitä viime vuonna mm. usean sadan euron alennuksiin Finnairin Shanghain lipuista siskon ja äidin tullessa kyläilemään.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Meri! Minun ystäväni löytyi Maailmanmatkaajista, mutta Sinulla taitaa vielä olla muutama maa käymättä ennen kuin liityt mukaan joukkoomme :-)
   Ja katsotaan nyt, paljonko etuja onnistumme vuoden mittaan tuosta saamaan – ehkei tästä kovin kateellinen tarvitsekaan olla!

 11. says: Anne

  Minulla on Finnair Silver ja SAS perustason kortti. Loungea tulee käytettyä vain pidemmissä odotuksissa ja pisteitä kerään matkustusluokan korotukseen mannerten väliselle lennolle. Siinäpä se!

 12. says: Pirkko

  Kiitos Anne! Mekin olemme vasta viime vuosina oppineet arvostamaan loungeja siinä määrin, että joskus suostumme maksamaan niihin pääsystä rahaakin: ensin Istanbulissa, joka on kenttänä liian kaoottinen tehdä mitään järkevää muualla kuin loungessa ja sittemmin joskus muuallakin, jos vaihtoaika on pitkä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *