Bloggaa tai blokkaa

Bloggaa tai blokkaa feature

Osana kirjoittamisen perusopintojani Jyväskylän yliopistossa suoritan tänä syksynä Tietokirjoittamisen kurssia.

Kurssi rakentuu ennakkotehtävästä, lähipäivistä, itsenäisistä oppimistehtävistä ja oppimispäiväkirjoista. Tähän mennessä olen selättänyt kokonaisuudesta ennakkotehtävän, lähipäivät ja osan itsenäisistä oppimistehtävistä.

Asiantuntijablogi

Yhtenä kurssin keskeisenä aiheena on asiantuntijablogi.
Ennakkotehtävänänä tutustuimme mm. kurssin vetäjän Kimmo Svinhufvudin verkkoon kirjoittamista käsittelevään tekstiin Strellmanin & Vaattovaaran kirjassa Tieteen yleistajuistaminen ja ryhmätöissä lähipäivien aikana jatkoimme keskustelua aiheesta.
Käsittelimme mm. verkkokirjoittamiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä, kuvien käyttöä ja kaupallisuutta blogiteksteissä.

Lähipäivien päätteeksi perustimme oman kurssiblogin, jonka nimeksi pienen huutoäänestyksen jälkeen tuli Bloggaa tai blokkaa.
Nimi kuvaa sikäli hyvin kurssimme osallistujia, että joukossamme on sekä niitä, jotka lukevat, ehkä kirjoittavatkin blogia, kuin niitä, jotka suhtautuivat blogeihin ainakin vielä melko epäilevästi. Osana kurssia jokaisen meistä on kuitenkin kirjoitettava juttu kurssiblogiin ja kommentoitava kahta muiden kirjoittamaa juttua.

Omalta osaltani päädyin jo lähipäivillä kertomaan hiukan blogistamme, kuuluinhan sen myötä niihin opiskelijoihin, joilla oli blogeista jo kokemusta ja niinpä kurssiblogiimme kirjoittamani juttukin perustuukin kokemuksiini Meriharakka-blogista.

Bloggaa tai blokkaa Meriharakka

Kurssiblogimme juttuja, niin omaani kuin muiden juttuja, saavat toki kommentoida muutkin kuin kurssilaiset, eli jos kiinnostuit tästä jutusta Mikä tekee blogijutusta suositun tai jostain muusta blogimme jutusta, niin ota toki kantaa asiaan, Bloggaa tai blokkaa -blogin puolella.

Bloggaa tai blokkaa -kurssiblogi

Lähiviikkoina, vielä ennen vuodenvaihdetta, jatkan muiden kurssin itsenäisten tehtävien parissa – ja saattaa olla, että kerron niistäkin sitten joskus myöhemmin myös täällä!

Tags from the story
Join the Conversation

4 Comments

 1. Kiitos Pirkko hyvästä vinkistä. Lueskelin linkkiesi kautta tekstejä. Aihe on ajankohtainen, kun blogini uinuu talviunta ja mietiskelen uutta ilmettä ja alustaa blogilleni. Löytyisiköhän kurssilta hyvää mentoria….?

  1. says: Pirkko

   Kiitos! Ei taida kurssilta ihan mentoria löytyä, sillä kurssi on osa yliopiston kirjoittamisen perusopintoja – joihin toki voi hakea, muistaakseni 2 kertaa vuodessa, jos vaikka ihan opinnoista saisi intoa blogiinkin :-)

 2. Opiskelujuttuja on mukava lukea, täytyypä käydä tutustumassa kurssiblogiinne :) Tuo linkkisi ”Kimmo Svinhufvudin Verkkoon kirjoittamista käsittelevä…” vie sivuille, joihin ilmeisesti ainoastaan opiskelijoilla on pääsy?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Pauliina! Olin testaavani tuon linkin myös olematta kirjautunut yliopiston järjestelmiin, mutta koneelleni oli tainnut sittenkin jäädä joku cookie tai muu vastaava otus sotkemaan testaustani :-( – korjaan siis hieman kyseistä kohtaa tekstissäni tältä osin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *