Meriharakka 14 vuotta!

Otetaan vielä yksi menneisyyttä luotaava juttu – lupaan tämän jälkeen palata taas nykyaikaan.

Blogimme ensimmäinen juttu ilmestyi 15.2.2004 – siis tasan 14 vuotta sitten.
En nyt palaa siihen, vaikka sekin toki löytyy  Arkistot -haun kautta.
Tuosta Arkistot-hausta muuten sen verran, että jo vuosia sitten osallistuin kurssille Bloggarin ABC ja kyseisen kurssin opettaja sanoi usein ensimmäiseksi tarkistavansa blogin arkistohausta, että kauanko blogia on julkaistu ja ohittavansa usein nopeasti juuri perustetut blogit. Epäreilua varmasti uusille blogeille, mutta hänen mielestään blogeja syntyy ja kuolee sellaista tahtia, että muutaman kuukauden mittaisella historialla hän ei vielä niistä perusta.

(Arkistot -hakuhan löytyy tietokoneella ja tabletilla tuosta oikealta.)

Muistellaan sen sijaan tämän blogin ensimmäisiä matkajuttuja.

Lassen syntymäpäivä New Yorkissa

New York 2004
Central Park maaliskuussa 2004

Ihan ensimmäinen oli neljäs matkamme New Yorkiin. Matkakertomus ilmestyi vasta huhtikuun puolella, vaikka matka toteutuikin maaliskuun lopulla. Tuolloin ei tosiaankaan kirjoitettu blogijuttuja matkan aikana. Itse asiassa matkakertomustakaan ei varsinaisesti ole, vain kuva-albumin verran kuvia kyseiseltä matkalta. Juttu olikin muuten sitten sen huhtikuun ainoa juttu, eli julkaisutahtikaan ei tuolloin päätä huimannut.

Purjehtien Ateenasta Kosille

Santorini 2004 Meriharakka-blogi 14 vuotta
Purjehtija (veljeni) rentoutuu Santorinilla keväällä 2004

Seuraava matka olikin purjehdusreissu Ateenasta Kosille. Matkakertomus tästäkin on toteutettu vaan kuvateksteinä kuva-albumiin. Muutama vuosi sitten kirjoitin tästä matkasta ihan uudenkin jutun, joka on jo vähän lähempänä ”nyky-aikaista” blogijuttua.

Pirkon syntymäpäivä Venetsiassa

Kolmas, ja vuoden 2004 viimeinen matkajuttu, kun jätetään pois kyseisenaä vuonna tehdyt neljä työmatkaa Walldorfiin Heidelbergin lähelle, kaksi Brysseliin ja yksi Nizzaan, on Venetsiasta. Kuva-albumi ja kuvatekstit linjalla mennään edelleen. Mutta lokakuussa julkaisimme kyllä jo 3 juttua, eli julkaisutahti oli jo kolminkertainen kevääseen verrattuna.

Venetsia 2004 Meriharakka-blogi 14 vuotta
Toki kävimme myös Venetsiassa fiilistelemässä pienvenesatamassa

Puomipeite vuosimallia 2005

Kesällä 2005 blogiharrastuksemme oli jo niin pitkällä, että panostimme markkinointiin:  S/Y Meriharakka tarvitsi uuden puomipeitteen ja investoimme paitsi siihen, myös pieneen mainostekstiin, joka purjehti Saaristomerellä, Ahvenanmaalla, Suomenlahdella ja Itämerellä useamman vuoden.

Valitettavasti puomipeitteen nykyisestä sijainnista meillä ei enää ole tietoa, luultavasti se myytiin aikoinaan veneen mukana.

Näin se alkoi, matkablogi, joka ei vielä vuonna 2004 ollut matkablogi ja joka vielä muutaman vuoden sen jälkeenkin oli enemmän purjehdus- kuin matkablogi.
S/Y Meriharakka siirtyi kokonaan veljeni omistukseen syksyllä 2006, jonka jälkeen matkajuttujen osuus blogissamme alkoi kasvaa.
Mutta on blogissamme vieläkin mukana myös purjehdusreissujemme historia.

Mutta, se menneisyydestä – mehän katsomme eteenpäin ja jatkamme matkojen ja matkajuttujen parissa!

Join the Conversation

20 Comments

 1. Onnea 14-vuotiaalle! Oma historiani bloggaajana alkoi marraskuussa 2011 eli jokin aika sitten täytin bloggaajana 6 vuotta. Melkein kouluiässä siis jo! Vanha blogini, sekin matkablogi, on edelleen livenä verkossa (http://parastaelamassa.blogspot.fi), koska en ole halunnut sitä poistaakaan enkä ole jaksanut siirtää ja editoida sisältöä nykyisen matkablogini urlin alle. Unelmatrippikin on muuten jo yli kolmevuotias taapero. Aika rientää! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! Me taas emme missään vaiheessa, vaikka fokus välillä onkin suuntautunut vähän uuteen suuntaan, halunneet (vai pitäisikö sanoa viitsineet) perustaa blogia uudelleen, joten täällä ne nyt ovat, kaikki jutut aikojen alusta.

 2. Piti oikein kaivaa blogi esiin ja katsoa, milloin minä aloitin blogini. Sille tulee lokakuussa viisi vuotta täyteen. Tosin Lähdetään taas on jo toinen matkablogini, kun ensimmäisen kerran bloggasin Costa Ricasta puolen vuoden ajan 2006-2007. Kylläpä aika viilettää!

  Onnea 14-vuotiaalle! Se se vasta pitkä aika onkin!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Näinä päivinä teidän muiden tarinoita blogin perustamisesta lukiessani olen tullut siihen tulokseen, että se yleisin tarina taitaa olla lähteminen joksikin aikaa ulkomaille ja sitten sieltä palattua blogi on ehkä jatkunut tai sitten ollut välillä tauolla. Me taidamme olla siltäkin osin vähän ”outoja”, sillä blogimme lähti ihan vaan siitä, että tuolloin verkossa julkaiseminen tuli mahdolliseksi ihan tavallisillekin ihmisille ja ihan minimalistisin kustannuksin.

 3. Onnea 14-vuotiaalle blogille. Melkein rippikouluiässä siis ?.

  Minun bloggaajaura alkoi helmikuussa 2011 autoblogilla (https://pikamulkaus.com) ja se on edelleen se suositumpi blogi. Noin 3 vuotta sitten pistin matkablogin pystyyn (Scenic Road Hunters), joka sekin painottuu autolla matkustamiseen. Tuo oli ensin englanninkielinen ja siitä johtuu tuo nimikin. PING festivaalin tuloksena se sitten muuttui suomenkieliseksi.

  YouTube -kanavakin alkaa olla jo seniori-iässä, kun sekin perustettu 2012.

  Välillä on hauska katsella niitä omia ensimmäisiä postauksia ja todeta kehittyneensä. Olette varmaan huomannut saman Meriharakassa. Aika kamalaahan se olisi, jos ei yhtään kehittyisi.

  1. Onnea pitkäikäiselle blogille <3! Itse aloitin ensimmäisen aktiivisen blogin 9 vuotta sitten. Se sisälsi myös matkajuttuja, mutta oli selkeästi kuitenkin lifestyle. Siinä välissä tulikin sitten ihmissuhdeblogia, Helsinki-blogia ja englanninkielistä matkablogia sun muuta, mutta nykyinen blogi sai alkunsa kuusi vuotta sitten. Jonkin aikaa tässä on siis tullut kirjoiteltua, vaikka se lyhyeltä ajalta tuntuukin :).

  2. says: Pirkko

   Kiitos Mirka! Sinullakin tuota blogihistoriaa siis on, monenkin blogin verran ja sikäli siis paljon enemmän kuin meillä. Ja varmaan myös blogitulevaisuutta, niin meillä kuin Sinullakin.

  3. says: Pirkko

   Kiitos Miika! Näinhän se on, että joko voisimme väittää itse kehittyneemme tai sitten ympärillä oleva maailma on vaan kulloinkin muokannut jossain määrin kaltaisekseen – tai molempia.
   Erityisesti vuosien mittaan on muuttunut kuvien osuus, sillä yli 10 vuotta sitten kuvat olivat käytettävissä olevien linjanopeusten kanssa melko haasteellinen juttu.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna :-) Omalta osaltani en taida sittenkään enää itseäni mieltää ihan villiksi ja vapaaksi, mutta eteenpäin tässä kuitenkin aina mennään: niin reissujen kuin matkajuttujen muodossa. Pitkä historia Sinullakin tämän lajin parissa löytyy!

 4. says: Stacy

  Ekat blogikirjoitukseni aiheesta reissaaminen olivat seitsemän vuotta sitten ja sen jälkeen blogialustaa olen joutunut vaihtamaan kahdesti. Jos jonkin neuvon haluaisin antaa, niin kannattaa heti aloittaa hyvällä blogialustalla. Joka tapauksessa, rantapallistikin olen ollut kaksi vuotta kohta, joten muutaman kuukauden sääntö täyttyy.
  Onnea meriharakalle! Meriharakka-blogi on iän lisäksi siitä merkittävä, että siinä on mestoja, joihin normiturakainen ei eksy. Melkein yhtä tärkeää kuin löytää hyvä paikka kartalta on yhä vaikeammaksi käyvä tehtävä löytää sellainen hyvä paikka, joka ei ole muiden hyvä paikka. Minä olen vanha angelena ja Los Angelesissa piti aina miettiä sellainen tapa viettää vapaa-aikaa, mitä muut eivät tee. Ne muut menevät Colorado-joelle. Siltikin on ruuhkaa, sillä miljoona muutakin ajattelee samalla tavoin kuin minä. Itse asiassa, vähän joka paikassa on ruuhka ja tungos, mikä vain osoitti, ettei minulla ollut tarpeeksi mielikuvitusta.

  1. Kiitos Stacy! Teissä matkabloggaajakolleegoissa tuntuukin olevan todella monta sellaista, jolla on ”pätkäbloggaajahistoria”, mutta pitkä sellainen!
   Tuo on kyllä totta, että nyttemmin aika usein päädymme paikkoihin, joihin monet suomalaiset eivät kuvittelekaan menevänsä – mutta välillä vuorossa on kyllä ihan perusjuttujakin kuten vaikka Keukenhof huhtikuussa, kun se on meiltä aikaisemmin jäänyt kokematta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Emilia! Taidamme tosiaan olla pisimpään samalla alustalla ja samalla blogiosoitteella jatkuvasti ilmestynyt suomenkielinen matkablogi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Martta! Uhmaiästähän on vain lyhyt matka kouluikään, ja koko ajanhan ne kehittyvät, lapset ja blogit :-)

 5. says: Terhi

  Onnea ihailtavalle blogimaailman konkarille! Oma blogini on 4-vuotias ja juuri sellainen, millaiseksi Mannerheimin lastensuojeluliitto tämän ikäistä kuvailee: ”4-vuotias lapsi on usein innokas, utelias, touhukas, puhelias, luova ja omatoiminen sekä aiempaa varmempi niin tuttujen kuin tuntemattomienkin ihmisten seurassa.”
  Teillä tarinat alkoivat purjehduksesta. Omassa blogissani kiertelin ja kaartelin kauan ennen kuin uskalsin kerto: minäkin purjehdin. Nyt tarinoita meriltä onkin jo kertynyt 4-vuotiaalle ihan mukava lista:
  https://endorfiininmetsastaja.fi/?s=purjehdus

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Onhan se purjehduskin matkustamista – minä ainakin miellän, että se mistä pidin matkapurjehduksessa, että maisemat vaihtuvat usein joka päivä, on vähän samaa mistä pidän matkustamisessa.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.