Iltasanomat kiinnostui Euroopan pääkaupungeista

Iltasanomat

Iltasanomatkin kiinnostui Zagrebin myötä valmiiksi saamastamme projektista käydä kaikissa Euroopan pääkaupungeissa.

Sen lisäksi, että toimittaja luki aiheesta kirjoittamamme blogijutun, vastasin muutamiin lisäkysymyksiin, kuten esimerkiksi ”Mikä on Euroopan pääkaupungeista suosikkisi?” ja ”Mihin et menisi enää uudestaan / mikä teki huonoimman vaikutuksen?

Suosikin osalta mukana oli myös toive, että ehkä se voisi olla joku vähemmän tyypillinen, jonka jälkeen sitten tarjosin näitä kahta:
Pidin kesäisestä Belgradista Sava-joen rannalla: vanhaa ja uutta kaupunkia, jopa vaikka rantalomaa samassa kaupungissa. Tai toisena vaihtoehtona Nikosia, Kyproksen jaettu pääkaupunki. Toisaalta surullinen muuriensa ja edelleen läsnä olevien YK-sotilaiden takia, toisaalta mielenkiintoinen, sillä Nikosiassa pääsee samassa kaupungissa kokemaan kaksi sen aika erilaista osaa.

Huonoimman osalta ei tarvinnut miettiä – Sofia pilasi meidän silmissään maineensa muutaman huijarin voimin:
Ehdottomasti Sofia, jossa ensimmäisen parin tunnin aikana jouduimme jo parinkin turistihuijausyrityksen uhriksi: taksikuski yritti saada roimaa ylihintaa ja valuutanvaihtotoimistot yrittivät tarjota ”sopivan” väärää kurssia.

Mutta lue täältä koko juttu – ja myös siihen tulleet kommentit, jos haluat.  Ne käsittelivät toisaalta verenpainelääkkeitä, mutta myös yllättävän asiallisesti Euroopan kaupunkikohteita. Matkailuharrastusta kokonaisuutenakaan ei tällä kertaa lytätty yhdessäkään kommentissa.

is kommentti Iltasanomat Euroopan pääkaupungit

Juttu oli vuorokauden verran lehden Matkat-osion luetuin juttu ja siihen mukaan linkattu Iltasanomien aikaisemmin Saudi-Arabian matkastamme kirjoittama juttu nousi sekin kymmenen luetuimman joukkoon taas kerran yhdeksi illaksi.

Tags from the story
Join the Conversation

14 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jaakko! Tuo myös positiivisten kommenttien määrä tosiaan hiukan yllätti – usein iltapäivälehtien kommentointi usein on pääosin elämän ankeutta valittavaa :-)

 1. says: Sini

  Hyvä juttu. Itse olen suunnitellut reissua Istanbul – Sofia – Belgrad, joista eka ja vika siirtymä koneella ja ne välit junalla. Sofiasta oon kuullut enemmänkin negatiivista palautetta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sini! Mekin liikuimme tuolla alueella joskus julkisilla – tulimme Skopjesta Sofiaan bussilla.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Veerapirita! Idea syntyi oikeastaan vasta kun olimme jo loppusuoralla – ja sen jälkeen se pitikin sitten enää vain viedä loppuun, mikä ei siinä vaiheessa ollut kovin vaikeaa, kun puuttuvia kaupunkeja oli vaan puolisen tusinaa ja tosiaan kolme niistä Balkanilla, siis hyvin samalla suunnalla ja suht helposti siis samalla reissulla ”kerättävissä”.

 2. Oli tosi kiva juttu! En ole itse päässyt käymään kaikissa Euroopan pääkaupungeissa, mutta jaan kyllä ajatuksesi huonoimman suhteen. Vaikka yleensä löydän hyvää ja kiinnostavaa kaikista kohteista, Sofia ei iskenyt yhtään. Belgrad ei puolestaan pääse minun listallani kärkipaikoille, vaikka olenkin asunut vuoden Serbiassa :)

  Näyttää Ilta-Sanomat bongailevan matka-aiheita blogeista, sillä noin kuukausi sitten innostuivat minunkin blogi-postauksestani https://eevagamunda.com/2018/08/10/espanjalaisten-hassut-tavat/ ja halusivat haastatella minua aiheesta. Tässä juttu: https://www.is.fi/matkat/art-2000005789986.html

 3. says: Pirkko

  Kiitos Eeva! Tosiaan, näyttävät Iltasanomissa innostuneet matkabloggaajista – lyhyessä ajassa tämä Sinun juttusi onkin jo neljäs ”tätä sarjaa”.
  Sofiassa on kyllä kauniitakin asioita, mutta jotenkin ainakin meillä, tuota huijarimenttaliteettia oli liikaa.

 4. says: Ne Tammelat

  Hieno ja positiivinen artikkeli! Mukavaa, että iltapäivälehtiin nostetaan enemmän tällaisia juttuja, sillä useimmiten sieltä saa lukea vain ikäviä uutisia.

  Kommenttiosastot ovat välillä hyvä muistutus siitä, miten hyvin asiat ovat omassa kuplassa. Tosin kauhean vakavasti niitä ei voi ottaa yksittäisten lauseiden perusteella.

 5. Hauska idea bongailla noita pääkaupunkeja. Itselläni on vielä jokunen Euroopassa käymättä.

  Monta blogeista löytynyttä juttua on tosiaan ollut viime aikoina iltapäivälehdissä, kuten tuossa kommenteissa mainittiin. Itsekin olin vähän pienemmässä lehdessä viime viikolla, nimittäin Kokkola-lehden haastateltavana… ha ha. Aika paljon pienempi lehti siis. Mutta viime kesänä Napa Valleyn ja Santa Rosan maastopalojen aikaan minuakin haastateltiin Ilta-Sanomaan, tai olikohan se Iltalehti, en nyt muista. Silloin taisi tulla aikamoinen lukijapiikki blogiin.

  1. Kiitos Paula! Hetkellisesti lukijat usein lehtijuttujen myötä käyvät katsomassa bloginkin ja saattaahan olla, että joku niistä myöhemmin palaakin vielä lukijaksi.

 6. Hieno asia, että IS tarttui aiheeseen! Itsekin tykkään tehdä kaikenlaisia keräilylistoja matkailun suhteen, toki ne vielä ovat sen verran olemattomia omalta osaltani, että vaatii muutamia vuosia ennekuin joistakin niistä on aihetta postaukseen. :)

  1. Kiitos Virpi! Meillä on tätä nykyä käytössä maalista, TCC-aluelista ja Euroopan isoimpien kaupunkien kertauslista – kyllä niillä tapaa löytyä matkakohde lähtöön kuin lähtöön :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *