Sähkeitä marraskuulta

sähkeet feature

Marraskuuta on tapana moittia kuukausista kauheimmaksi.

Suomessa ei pysy järjissään marraskuussa ilman lentämistä” kirjoittaa Ronja Salmi Helsingin Sanomissa. Oululainen opettaja Johanna Heikkilä jatkaa aiheesta ”Suomessa pysyy järjissään marraskuussa”.

Auringonlasku marraskuu
Marraskuinen iltapäivä Koukkuniemen rannalla Espoossa

Toki, olemme mekin lentäneet jo tämänkin marraskuun aikana, takaisin Suomeen jo kuukauden alkupuolella. Mutta en silti, ainakaan ihmisenä, jolla on tilaisuus ulkoilla myös keskellä päivää, päivän muutamina valoisina tunteina, pidä marraskuuta ihan ylitsepääsemättömänä.

Uutiskomediashow Sähkeet

Marraskuu on myös jo kuukausi, joka on täynnä kivoja tapahtumia. Jouluvaloin jo hyvissä ajoin valaistun kaupungin uumenista löytyy hymyn huulille tuovia helmiä, kuten vaikka Sähkeet Uutiskomediashow, jonka näimme tunnelmallisessa Kappelin Kellarissa viime viikolla.

Hanna Seppänen ja Niina Nyberg, kaksi energistä nuorta naista lämmittelevät aluksi yleisöä päivän uutisotsikoilla ja äänestyttävät huutoäänestyksellä marraskuisen Helsingin suosikkikohteita: Amos Rex vai pakohuonepeli Redi? Esityksen sisältö on kiinni ajassa ja muuttuu kerrasta toiseen.

Uutiskomediashow Sähkeet
Nina Nyberg ja Hanna Seppänen saavat energiallaan yleisön mukaan – www.jubileekomedia.com lehdistökuva

Erilaisten asioiden yhdistely toimii hauskasti: vakavaa asiaa Libanonin sodasta musiikkiesityksenä – kuka sitä tarvitsee erillisiä uutisia ja musiikkiesityksiä, kun ne voidaan yhdistää!

Suomessa presidentin poika jakaa villasukkia, mutta Amerikassa presidentti jakaa vaan henkilökunnalleen kenkää – ja yleisö hytkyy.

Liekö kevyeksi jäänyt lounas tai vaan hyvin esitetty sovitus Oi niitä aikoja -kappaleesta muodossa: ”Ne munkkipossut kokouksissa mieleen palaa … oi niitä aikoja … tään ajan fitnessin mä tahtoisin jo jättää” saa oikeasti veden kielelle. Kappelissa olisi toki ollut mahdollisuus ruokaillakin ennen klo 19:30 alkavaa ilottelua, mutta ajattelemattomasti jätimme sen väliin ja tyydyimme kuohuviiniin.

”Aamuaurinko kimmeltää taas laineille Airiston” vie kyllä kauas marraskuusta, etenkin kun uutiskuvat valkokankaalla ovat nekin kesäiseltä Airistolta, suurten rakennusten ja laitureiden saarelta. Kun mukaan heitetään vielä Tarja Halonen kissoineen, Medvedev, Sauli Niinistö ja Lennu-koira ei yleisöstä taida enää löytyä ketään, jota marraskuu harmittaisi.

Uutiskomediashow Sähkeet
Kesäinen tunnelma luodaan pienillä asioilla – www.jubileekomedia.com lehdistökuva

Airiston rannoilta maailmalle

Jos jollakin vielä marraskuu olisi mielessä, niin viimeistään kun laulun siivin siirrytään Algarven rannoille Portugalin huhtikuuhun, koko pimeä  talvi onkin jo selätetty.

Matkailu- ja ilmastoteemaakaan ei ole unohdettu: miten olisi ilmastomatka, lentäen tietysti, katsomaan miten jääkarhut hukkuvat, aavikot leviävät ja korallit tuhoutuvat. Tässä kohtaa ei ehkä kuulu nauraa.

Väliaika on varmasti tarpeen näyttelijöille, mutta Kappelin kellarissa yleisö on vähän eksyksissä. Täällä ei ole vakiintunutta tapaa siirtyä jonottamaan kahvia ja leivosta, mutta toki tiskiltä voi hakea lisää kuohuviiniä. Alkoholittoman oluen joku oli juonut loppuun jo edellisenä viikonloppuna.

Onneksi alkoholipitoiset vitsit olivat kuitenkin näyttämöllä aika vähissä. Jos komediaa ei saada toteutettua ilman sitä, niin tekijät ovat joko muutaman vuosikymmenen ajastaan jäljessä tai sitten ideat ovat vaan muuten lopussa, mutta ei Jubilee Komedian tiimiltä.

Esityksen jälkeen kotiin voikin sitten palata vaikka taksilla, kaikki yleiset maksukortit kelpaavat, paitsi Kela :-)

Ja hyvällä tuurilla marraskuisen auringonlaskun ehtii hyvin katsomaan jo ennen illan esitystä!

Auringonlasku marraskuu
Marraskuinen iltapäivä Haukilahden rannalla Espoossa

Esityksiä on jäljellä vielä lähiviikkoina viisi, yksi jo tämän viikon keskiviikkonakin, eli hyvin ehtii vielä myös marraskuussa. Uutiskomediashow on toteutettu Helsingissä jo neljänä syksynä ja sen tarinasta voit lukea lisää täältä.

Me kävimme katsomassa esityksen pressilipuilla.

Join the Conversation

10 Comments

 1. says: Ida

  mua oikeestaan ärsyttää ihmisten valittaminen marraskuusta. siitä on tullut ihan ilmiö. Se arraskuu kun tulee hei ihan joka vuonna uudestaan, ihan samalla tavalla kuin talvi yllättää autoilijat.
  itse rakastan marraskuuta, sillä se on esikoiseni syntymäkuukausi ja mullisti näin mun elämän.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mira! … ja etenkin viime päivinä sää on kyllä marraskuiseksi ihan suosinutkin. Eilenkin olimme vielä pyörällä liikenteessä.

 2. says: Minna M

  Meidän syksyn kiireen ja kylmyyden on katkaissut jo monena vuonna loma Espanjaan. Lokakuussa tai marraskuun alussa on palattu Suomeen. Alkukuu on mennyt reissua fiilistellen ja sitten alkaakin pikkujoulukausi. Monenlaista mukavaa lasten ja aikuisten menoa on ollut. Sähkeistä varmasti tykkäisin, mutta menokiintiö on täynnä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Minna! Syksy, talvi tai kevät, aina on hyvä ajatus pätkiä niitä jollain mitä odottaa, oli se sitten matka tai vaikka teatteri tai juhlat ystävien kesken.

 3. says: Rosa

  Marraskuu on ihan turhaan parjattu kuukausi. Tänä vuonna marraskuussa oli upeita aurinkoisia päiviä. Minun marraskuutani pitisti myös matka Lontooseen, mutta pidin myös kovasti loppukuun matkoista Rautalamille ja Rovaniemelle, vaikka molemmissa päivä on hiukan Helsinkiä lyhyempi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rosa! Ja nythän se jo menikin, marraskuu. Joulukuu on vielä pimeämpi, mutta varmaan monen osalta niin täynnä kaikenlaista pientä sosiaalista tapaamista ja juhlaa, että koko kuukausi tuntuu ihan kivalta.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *