Turistina Tampereella

Tampere feature

Kaupallinen yhteistyö Visit Tampere ja Forenom

Vietimme helteisen pitkän viikonlopun Tampereella. Forenom tarjosi käyttöömme pienen asunnon Kalevan kaupunginosasta ja Visit Tampere monen monta vinkkiä kivoista kohteista, ravintoloista ja kahviloista. Palaan kokemuksiimme Roof Walkista, Pispalasta, Still Still Life -näyttelystä Sara Hildénin taidemuseossa ja herkullisiin, yllättäviinkin makuelämyksiin ympäri Tamperetta erillisten juttujen myötä lähiviikkoina, mutta tässä ainakin meille hyvin sopinut kolmen päivän ”ohjelma” viikonlopuksi Tampereella.

Roof Walk perjantai-iltana

Asetuttuamme Sarvijaakonkadulle hyppäsimme Nyssen kyytiin kohteena Roof Walk Finlaysonin katoilla. Melkein olimme etukäteen sanomassa, että emme kai, me, eläkeläiset, moiseen tohdi lähteä, mutta hyvä, ettemme peruuttaneet jo ennen kokemusta, sillä eihän tuo ollut mitenkään vaikeaa tai pelottavaa. Näköalat sen sijaan olivat huikeat ja tarjosivat kivan tavan aloittaa vierailu Tampereella. Tässä päivän yhteenveto tuoreeltaan Facebook-julkaisuna – huomaathan, että julkisia sivuja, kuten Meriharakan Facebook-sivuja, voit katsoa myös ilman omia Facebook-tunnuksia – ohitat vaan halutessasi sinnikkäästi Facebookin ehdotukset tilin luomisesta.

Turistina Tampereella Roof Walk

Pispalan portaita ylös ja alas

Lauantai-aamuna söimme brunssin Cafe Pispalassa. Nysse, bussi siis, jätti meidät Rajaportin saunalle ja puhelimen kartan mukaan matkaa sieltä brunssille oli vain muutama sata metriä. Kartta ei tosin ihan selvästi muistanut mainita, että ne metrit olivat portaita ensin ylös ja sen jälkeen alas – ja sama takaisin! No tulipahan kulutettua brunssilla nautitut kalorit saman tien. Brunssin jälkeen kiersimme Pispalaa ihan oppaan kanssa aina Uittotunnelille asti.

Kävelykierroksen jälkeen maistuikin jo taas ruoka: Kauppahallin 4 vuodenaikaa osoittautui gourmet-ravintolaksi vaikkei sitä heti arvaisi ja Juustosopin juustoja piti helteestä huolimatta kuljettaa kotiin, ensin Tampereen kotiimme ja sieltä vielä Espoon kotiinkin.

Turistina Tampereella Pispala

Taidetta, suklaata ja muita herkkuja

Tampereen kodissammekin oli keittiö ja S-Marketkin oli ihan vieressä, mutta sen aamiaistarjonta oli silti niukkaa ja etenkin palvelun taso oli olematon, siis keittiössämme, joten suuntasimme sunnuntainakin aamiaiselle kaupungille. Mama Bearin puurobistro oli ainakin meille konseptina aivan uusi ja hiukan hihitellen valitsimme pienen pienen, juuri sopivan ja suuren suuren välisen puurolautasen välillä. Kolme pientä karhua jäisivät nyt ilman puuroa, ainakin kaksi niistä.

Eräänä aamuna äitikarhu keitti kaikille puuroa aamiaiseksi. Ensin hän kaatoi puuroa ison isoon lautaseen isäkarhulle. Sitten hän kaatoi puuroa aika isoon lautaseen itselleen ja lopuksi pienen pieneen lautaseen Pikku-Karhulle.

Aamuretken Laukontorilla ja sieltä edelleen Sara Hildénin taidemuseolle teimme sunnuntaihiljaiseen kaupunkiin autolla, mutta annettuamme navigaattorin yrittää löytää meille tien Tallipihaan lopputuloksena useampi kerta Rantatunnelia suuntaan jos toiseenkin luovutimme ja veimme auton takaisin Sarvijaakonkadulle ja hyppäsimme taas Nyssen kyytiin. Nysse ja omat jalat löysivätkin sitten Tallipihaa ja siellä erityisesti bloggaajakolleegan vinkkaamaan Suklaapuotiin. Hienoinen helle tai ei, onhan sitä nyt suklaata oltava!

Periscope-ravintolassa ystävien seurassa nautitun sunnuntai-lounaan jälkeen annoimme autolle ja navigaattorille vielä illalla uuden mahdollisuuden ja löysihän se, Pyynikin näkötornin.

Periscope

Pari rastia ennen kotimatkaa

Maanantai-aamuna kasasimme jo kamppeet kotimatkaa varten, mutta ennen moottoritielle suuntaamista kävimme vielä katsomassa ihan naapurissamme sijaitsevaa Kiinanmuurin korttelia. Edellisellä Tampereen vierailullamme ostin Vapriikista siitä kertovan kirjan Koti kaupungissa ja halusin nyt nähdä korttelin muutenkin kuin kuvina.

Mondon kotimaanmatkailunumero puolestaan oli maininnut Cafe Puustin (Yliopistonkatu 50) pullat Tampereen parhaimpina, joten kävimme ostamassa niitäkin muutaman kotiin vietäväksikin.

Viimeinen pysähdys oli Uhana Flagship Store Verkatehtaankadulla. Nyttemmin Uhanalla on toki liike Helsingissäkin ja vaatteita voi ostaa verkostakin, mutta jos yrityksen juuret ovat Tampereella, niin pitäähän se nähdä juuri Tampereella. Yhtään mekkoa ei lähtenyt mukaan näin kesän ollessa jo pitkällä ja syksyn ja talven vasta tehdessä tuloaan, mutta ehkä sitten syksymmällä, Helsingistä tai verkosta.

Uhana Design Tampere

Tags from the story
Join the Conversation

16 Comments

 1. says: Katja

  Onpa ihania kuvia Tampereelta! Juuri olin siellä yötä viikonloppuna ja mietin vähän samoja kohteita :D Pyynikin näkötornilta niinikään hain munkit, ja Laukontorilla söin vadelmia nautiskellen torihulinoista. Torin laidalle oli muuten tullut kivannäköinen saunaravintola, olikohan sen nimi Kuuma (?)

  Roof walk kuulostaa huikealta (kirjaimellisesti) kokemukselta, hauska konsepti!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Kuuma näkyikin Periscope-ravintolasta ja sunnuntai-aamuna Laukontorin Mama Bearissa käydessämme katsastimme myös sitä ulkopuolelta, mutta sen aukioloaikoihin emme sitten paikalle osuneet.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mira! Forenom oli kiva vaihtoehto jo kolmenkin yön retkellä, kun se tarjoaa enemmän kodin kuin hotelli, jääkaappeineen ja keittiöineen. Toisaalta sitten missaa hotelliaamiaisen, mutta näinä aikoina niiden toteutuskin taitaa olla vähän kirjavalla tasolla.

 2. Hyvin meni selvästi teidän Tampereen visiittinne! Paljon pääsitte puuhaamaan ja Pispala on kyllä ehdottomasti oma suosikkini kaikesta. :) Kyllä sitä vaan omassa kotikaupungissa voi olla mukavaa nähtävää, kun vähän osaa katsettaan nostaa ja lähteä tutkailemaan. Joskus sitä helposti turtuu omille kotikulmille kun samoja paikkoja koko ikänsä kulkenut, mutta silti yhtä kivoja paikkoja nämä nurkat ovat! Tuo roof walk on uusi juttu ja sitä pitäisi itsekin käydä kokeilemassa! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Jotenkin tuo on niin, että kun menemme Tampereelle 3 päiväksi, niin kierrämme koko ajan ”kaikkea”, mutta pääkaupunkiseudulla ”kaikkea” voisi teoriassa käydä katsomassa minä päivänä tahansa, ja lopputuloksena on, että aika harvoin pääsemme kotikulmia kauemmas :-)

  1. Mama Bear on niin ihana, pidän erityisesti yrittäjän tavasta ottaa asiakkaat vastaan. Uhana tuli tutuksi mm. pääministerimme vaatettajana. live putiikissa ei ole kyllä tullut käytyä. Pitänee poiketa!

  2. says: Pirkko

   Kiitos Mari! Meille koko puurobistro oli ihan uusi konsepti, mutta ei kyllä yhtään kaduttanut, että saimme itsemme sunnuntaiaamuna liikkeelle sen verran ajoissa, että ehdimme aloittaa päivän sieltä.

 3. says: Melissa

  Siitä on valtavasti aikaa kun ollaan viimeksi oltu Tampereella. Oiesko kolmisen vuotta? Kiva kaupunki ja nähtävää on.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Melissa! Tamperetta kyllä riittäisi helposti ainakin viikoksi, ei tulisi turistille vielä tyhjää hetkeä :-)

 4. says: Diiskuneiti

  Juuri eilen sanoin miehelleni, että voitaisiin lähteä joku viikonloppu Tampereelle. Kiitos vinkeistä ja inspiraatiosta, itse tokin lisäisin omalle matkalistalleni vielä särkkiksen – huvipuistoon oon päästävä, koska vapputivoli meni tänä vuonna koronan takia ohitse :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Kävimme myös Sara Hildenin museossa, siinä Särkänniemen vieressä, juuri niihin aikoihin kuin Särkänniemi oli avaamassa ja suosittu paikkahan se on. Itse asiassa aika hassu kombo to Sara Hilden & Särkänniemi vierekkäin, toinen meluisa ja ruuhkainen, toinen rauhallinen ja museon tapaa jollain tapaa tietysti arvokas ja hillitty.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Täytyy, syntyjään turkulaisena, tunnustaa, että pitkään meillekin Tampere oli jokseenkin tuntematonta aluetta. Nyt olemme viimeisen viiden (?) vuoden mittaan kierrelleet sitä hiukan turistina pariin otteeseen ja saaneet vähän siitä jo otettakin. Teatterissa emme ole vielä tainneet Tampereella käydä kertaakaan, Turussa sen sijaan monesti, myös sen jälkeen kun sieltä muutimme.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.