24 satunnaista matkaa

Facebookissa kiersi syksyllä Matkakuvahaaste tyyliin: Valitsen joka päivä kuvan matkakuvistani, ja teen julkaisun ilman selitystä. Sitten nimeän jonkun vastaamaan haasteeseen. 10 päivää, 10 matkakuvaa, 10 haastetta, ei selityksiä.

Hiukan sitä soveltaen toteutimme Meriharakan Facebook -sivuille Matkakuvahaasteen ja joulukalenterin yhdistettynä tähän tapaan: Valitsen kuvan satunnaistamalla jonkun vuoden väliltä 1976 – 2020 ja etsin kuvan kyseiseltä vuodelta. Muokkasin haastetta siis 10 päivästä ja kuvasta 24 päivään ja kuvaan ja tarjosin hiukan vinkkejäkin, vaikka jätinkin kohteen arvuuttelun seuraajillemme.

Suosituimmaksi kuvaksi, Facebookin mittareilla, osoittautui, tähän koronajouluun erinomaisen sopivasti, talvinen kuva Rukalta vuodelta 2002. Hyvänä kakkosena oli, jouluinen kuva sekin, kuva Pirkosta jouluvillatakissa Turussa vuonna 1993 ja kolmantena syystä, jota en oikein keksi, kuva Cannesista syksyltä 1985.

Kuva Hyväntoivonniemeltä joululta 1998 kirvoitti useammaltakin seuraajalta kommentin, että minulla on ihan samanlainen kuva!

Kiitos kaikille teille, jotka osallistuitte aktiivisesti näiden kohteiden arvuutteluun, aivan erityiset kiitokset seuraaville: Marjo, Stacy ja Hannele!

Alla kuvat myös (vain) blogimme seuraajille vanhimmasta uusimpaan, julkaisujärjestyksen sijaan.

1977 Padasjoki

1980 Karlstad

1985 Cannes

1986 Hanko

1989 Bahama

1991 Leeds

1993 Turku

1994 Abu Dhabi

1996 Kuollut meri

1998 Hyväntoivonniemi

1999 Hanko

2001 Sandhamn

2002 Ruka

2003 Malta

2005 Reykjavik

2006 Project Eden

2009 Cardiff

2010 Santiago de Chile

2011 Ohrid

2014 Jeju

2015 San Francisco

2017 Waikiki Beach

2018 Bagan

2020 Guyana

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
Join the Conversation

12 Comments

 1. Tämä olikin paitsi hauska, niin myös hyvin toteutettu. Googlella suurin osa olisi varmasti löytynyt, ilman sitä jäi kyllä useampi arvaamatta. Vaikeustaso vihjeissä oli siis varsin sopiva. Kuvien osalta tilanne on tosiaan nykyään eri kuin joitakin vuosia sitten. Nythän kuvia voi ottaa periaatteessa rajattomasti.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Tosiaan kun päätin etukäteen tuo joukon vuosia ja lähdin niitä sitten siitä arpomaan, niin enpä ollut tullut ajatelleeksi, että mukaan mahtuisi sellaisiakin vuosia, joista yhtään matkateemaista kuvaa oli haastava löytää :-)

 2. Tosi hyvä joulukalenteri-idea ja toteutus! Tuo alkuperäinen kymmenen matkakuvan haaste oli, useiden muiden vastaavien tapaan, vähän outo juuri sen vuoksi, ettei kuviin tulisi laittaa mitään selityksiä. Ainakin itseäni kiinnostaa myös tarinat kuvien takana, ja tietysti myös kuvausmaa ja -paikka.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anne! Näin, itsekin olisin myös ei-bloggareiden kuvissa arvostanut tarinoita niiden takana.

 3. Tämä olikin hauska toteutus! Itsekin sain sen perushaasteen, mutten ole sitä lähtenyt toteuttamaan. En oikein näe pointtia jakaa pelkkiä kuvia ilman sen kummempaa informaatiota. Ja onhan niitä kuvia fb:n kansioissa jo ihan riittämiin selattavaksi.
  Tällaisena koosteena eri vuosilta pienine tarinoineen tämä toimii hyvin.
  Mulla on muutenkin tapana kirjoittaa blogitekstiä lyhyempiä pätkiä someen ja olen miettinyt, että sitten kun joskus pääsen käsiksi Suomessa oleviin arkistoihini, voisi julkaista joitakin kuvia vanhoista.
  Mutta näinhän se toimisi blogissakin!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tanja! Juu, jotenkin en minäkään ymmärtänyt tuota tarinatonta kuvahaastetta. Uskon, että helposti joka ikinen meistä vähänkin matkustaneista pystyisi jakamaan kymmenen tai enemmänkin kuvaa, jotka on otettu niin, ettei niistä millään ilveellä saa selville paikkaa tai aikaa, kauniita rantoja tai vuoria juu, mutta …

 4. Kiva kooste! Ihanan erilaisia kohteita! Kuvia on erityisen outo fiilis katsella tänä vuonna koronan moukaroidessa koko matkailusektoria. Itse kyllä aistin, että viimeistääm syksyllä matkailu on suorastaan räjähtänyt käyntiin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Riitta! Onhan tuokin tosiaan tavallaan mielenkiintoista, että miten tästä pysähtyneisyyden tilasta päästään eteenpäin. Osaltamme odotamme ensin ainakin yhtä rokotusta perheeseen, mutta senkin jälkeen myös kohteiden koronatilanne vaikuttaa. Jos vaikka ei tarvitsisi pelätä saavansa (vakavaa) koronaa, niin kovin epänormaaleihin oloihin ei innosta lähteä, eli hotellien, ravintoloiden, museoiden ja muiden nähtävyyksien pitäisi kuitenkin olla jo auki. Ja tietysti jotenkin luotettavaa lentotarjontaa – vielä nyt vallitseva tilanne, että lennot paikasta A paikkaan B saatetaan lyhyellä varoajalla pysäyttää määräämättömäksi ajaksi ei oikein sekään houkuttele lähtemään.

 5. Tosi hieno idea. Kiinnostavaa nähdä vilauksia eri matkoista ja hyvä, että jotain olitte jokaiseen kirjoittaneet.
  Itsekin tulin haastetuksi, mutta loppuvuodesta ei harmillisesti ollut ylimääräistä aikaa yhtään millekään. Ehkä tämän vuoden puolella sitten.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Nyt alkuvuodesta(kin) saattaa muuten olla matkojen osalta hiljaista, joten voihan tuo haaste olla ihan kiva vaikka sitä aukkoa täyttämään, vaikka tammikuussakin.

 6. Onpas ollut hauska (ja sopivan haastava) joulukalenteri! Harmi, etten tätä joulukuun tohinassa huomannut, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

  Kaikkia en todellakaan olisi vihjeidenkään kanssa tiennyt tai edes arvannut, joten oikein bueno!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Eveliina! Facebookhan on siitä ovela otus, että se näyttää eri ihmisille eri aikaan mitä näyttää. Itse aina välillä ihmettelemme kun vaikka vaan jompi kumpi meistä näkee kummityttömme jonkun jutun – toisen täytyy sitten erikseen mennä hänen profiiliinsa sitä lukemaan siinä missä toinen näkee sen ”uutisvirrassa”.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.