Terveiset Naivashasta!

Naivasha

Kesämatkamme Afrikkaan jakaantuu kolmeen osaan. Aloitimme Keniasta, tarkemmin Naivashasta Naivasha-järven rannalta. Keniasta matkamme jatkui eilen Malawiin ja sieltä edelleen, Nairobin kautta, yhden yön taktiikalla, Sansibarin saarelle loppuviikosta.

Naivashaan meidät vei yli 7 vuotta sitten veneestä näkemäni Crescent Island. Silloinen oppaamme Sari kehotti nostamaan katseensa järvessä lilluvista virtahevoista ja katsomaan kirahveja Crescent Islandilla. Crescent Islandilla, pienellä saarella, kirahvit, seeprat ja antiloopit vaeltavat vapaasti ja ihminenkin voi sinne rantautua ja vaellella saarella näiden eläinten joukossa, sillä isoja kissapetoja saarella ei ole. Tuolloin olimme jo matkalla Masai Maraan ja kävelyretkeen ei ollut mahdollisuutta, mutta ajattelin jo silloin, että tänne palaamme vielä.

Nyttemmin kenialaistunut Sari on paitsi matkaopas myös hotellin omistaja ja näin toiseksi pääkohteeksemme Naivashassa muodostuikin Aloepark Art Hotel Naivasha (https://aloeparknaivasha.com/). Monet matkaystävämme olivat jo käyneen ”Sarin paikassa” ja ihastuneet siihenkin, joten sinne(kin).

Naivashassa teimme päiväretkiä lähiseudun kohteisiin, Crescent Islandille tietysti, mutta muuallekin. Naivashan aluehan tarjoaa monta luontokohdetta lyhyen ajomatkan päässä ja Nakurun ja Masai Maran kansallispuistotkin vain parin … neljän tunnin ajomatkan päässä. Sekä Nakuru että Masai Mara olivat meille tuttuja edelliseltä Kenian reissultamme, joten tällä kertaa vietimme neljä päivää ”vain Naivashassa”.

Naivasha
Vähän sentään kiertelimme Naivashan katuja ja kujia ja tapasimme vaikka paikallisia reippaita koululaisia

Seuraavassa linkit näiden päivien mittaan julkaisemiimme pieniin Facebook -kuvakokoelmiin. Lisää kustakin kohteesta sitten vähän myöhemmin, heinäkuussa.

Crescent Island

Crescent Islandin kohokohtia, paitsi tietysti koko saari, olivat tietysti saaren eläimistä suurimmat, eli kirahvit, joita näimmekin useampia.

Sanctuary Farm

Lähellä Crescent Islandia, mutta mantereen puolella sijaitseva Sancturay Farm on sekin yksityinen luonnonsuojelualue – ja maitotila. Täällä liikuimme sekä autolla että jalan, autolla pitemmät siirtymät, mutta jalkautuen sitten aina välillä pitkäksikin aikaa. Ehkä toistan itseäni, jos totean, että tämänkin luonnonpuiston tähtiä olivat kirahvit, mutta niin ne vaan olivat – etenkin kun tähän kirahviperheeseen kuului myös 3-viikkoinen kirahvivauva!
Toki mielellämme katsoimme seeproja, vesiantilooppeja, impaloita ja Thompsoningasellejakin lisää lähietäisyydeltä.

Elementaita-järvi

Yhtenä päivänä suuntasimme vähän kauemmas, Elementaita-järven rannalle. Täällä viipyilevät todella isot flamingoparvet – lukumääräarvioni menee luultavasti pieleen, mutta uskallan väittää, että kyllä näitä pinkkejä lintuja oli tuhansia! Flamingojen lisäksi järven rannalla kävellessämme näimme monia muitakin lintuja, esimerkiksi kruunukurkia ja vihaisia kruunuhyyppiä, jotka ymmärrettävästi yrittivät suojella reviiriään.

Elsamere

Alunperin suunnittelimme myös vierailua ruusufarmille, mutta farmilla ilmenneiden koronatapausten takia kohteeksi vaihtui Joy Adamsonin kotimuseo, Elsamere. Elsa – vapaana syntynyt, tarina leijonasta, onkin varmaan useimmille ainakin meidän ikäluokkamme edustajille tuttu niin kirjana kuin elokuvana. Kotimuseon lisäksi näimme Elsameren tiluksilla mm. pahkasikoja ja mustavalkoisia gueritsa-apinoita.

 

Aloepark Art Hotel Naivasha

Aloepark Art Hotel Naivashakin ansaitsee ehdottomasti myöhemmin vielä oman juttunsa, mutta tästä pääset katsomaan kokoelman hotellin huoneiden värikkäitä ovia – minkä oven Sinä haluaisit avata :-)

Vielä toinen pieni kokoelma hotellilta, eli ihan pieni kokoelma hotellin ja puutarhan jokaista kolkkaa koristavasta taiteesta taltioituna hetimmiten hotellille saavuttuamme:

Lufthansa Ecostand(ard)

Lensimme Nairobiin Lufthansan lennoilla Frankfurtin kautta. Lähtöä edeltävänä päivänä tein tapamme mukaisesti checkinin lennolle ja hätkähdin hiukan ruudulleni ensimmäiseksi levähtänyttä ilmoitusta, että lentomme on ylibuukattu ja jos haluaisimme luopua paikoistamme, niin paina tästä. Nopealla päätöksellä ohitin tuon vaihtoehdon ja tein checkinin ja pääsin valitsemaan vielä ihan kivat paikatkin, kaksi rinnakkain ja melko edessä, kummallekin välille.

Boardingpassien teksti Ecostand jäi kuitenkin vähän mietityttämään tuon ylibuukkaustiedon takia ja stressasinkin sitä hiukan lähtöyönä. , Tarkoittaako tuo Ecostandbyta? Vasta myöhemmin julkaisin alla olevan kuvan Facebookissa ja ystävällinen lukijamme vakuuttikin meidät, että ei tuo mitään standbyta tarkoita vaan ihan vaan normaalia turistiluokkaa!

Tags from the story
,
Join the Conversation

18 Comments

  1. Naivasha vaikuttaa oikein kivalta paikalta, ja kuulostaa hyvältä päätökseltä viettää useampi päivä siellä. Hienoja nuo runsaslukuiset flamingoparvet, ja itse olen muutenkin innostunut linnuista enemmän ja enemmän. Ja nuo gueritsat ovat myös oikein näyttäviä, pitääkin tietokoneella tulla vielä tiirailemaan kumpaa lajia ovat!

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mikko! Tällä kertaa, kun olimme Keniassa jo toistamiseen, ja omatoimisesti, niin päätettiin tosiaan ottaa rennommin :-)

  2. says: Daniel

    Joskus olen jostakin lukenut Sarista ja tästä hotellista, mutta päädyin Keniassa kuitenkin vain kaupunkilomaan ja aamusafariin Nairobin luonnonpuistossa. Kieltämättä tuo Crescent Island olisi kyllä mielenkiintoista nähdä.

    Malawi kiinnostaa, sinne ei taida kovin paljon matkailijoita eksyä.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Daniel! Monet ovat tosiaan Afrikassa olleet Sarin vetämillä matkoilla, joten Sari on laajalti vähänkin enemmän matkustaneiden tuntema :-)
      Malawi oli sittenkin suht helppo retki suorilla lennoilla Nairobista – suosittelen! Monet tuttavistani ovat käyneet siellä(kin) eläimiä katsomassa, asuen (ylellisissä) lodgeissa järven rannan luonnonsuojelualueella, mutta me tosiaan pääsimme Malawissa panostaa tavalliseen arkeen ja jättää virtahevot marraskuun Okavangon reissulle.

  3. Oi mitä luontoelämyksiä, ihan mahtavaa, ja vielä kirahvivauvakin, Crescent Island ja Naivasha menee suoraan omalle suunnittelupöydälle! Malawikin on kiinnostava, ja toki myös monet muut maat ja kohteet itäisessä Afrikassa, odotan innolla että mekin viimein päästään tuolle suunnalle, ja odotellessa suurkulutan muiden blogipostauksia :)

    1. says: Pirkko

      Kiitos Anne! Nuo kävelysafarit olivat tosi kivoja, vaikka niillä ei siis isoja petoja pääsekään näkemään.

    2. No nyt on ollu reissu meikäläisen makuun! Ihanaa, että olette bonganneet noin paljon kirahveja! Naivasha täytyy ehdottomasti laittaa korvan taakse tulevia reissuja varten!

    3. says: Pirkko

      Kiitos Elina! Naivashan luonnonpuistoissa, joihin tutustuimme kävellen, sattui (?) tosiaan olemaan enemmänkin kirahveja.

  4. Ihastuttava harjalintu, saa unohtamaan kaikki muut linnut. Flamingoja olen nähnyt Salton Sealla. Lännen omituisuuksiin kuului se, että sinne vietiin flamingoja.
    Luftwaffe ja Frankfurt saavat aikaan minussa ikäviä tuntemuksia. Pyrin välttämään näitä kahta.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Stacy! Lufthansasta olen melkein vuoden mittaan lukenut sieltä täältä kommentteja (liputhan varasimme Helsinki – Nairobi – Helsinki -välille jo viime syksynä). Monet eivät tuntuneet sitä ainakaan ihan varauksettomasti ylistävän, mutta meidän osaltamme kaikki meni vähintäänkin hyvin, ellei loistavasti, myös Frankfurtin kentällä.

  5. Näyttääpä upeilta nuo kuvat! Mielenkiintoinen tuo Sarin hotellin ja tietenkin myös Sarin itsensä tarina. Jäänkin innolla odottelemaan tuota juttua hotellista. Myös Sansibar kiinnostaa. Nyt on moni tuttu jostain syystä eksynyt sinne, ja kehunut paikkaa kovasti.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Paula! Kaikista reissumme hotelleista en ehkä omaa ”kohdejuttua” kirjoita, mutta Aloepark Art -hotelli ansaitsee sellaisen ehdottomasti, eli pysy kuulolla, kyllä se on tulossa!

  6. En ole aiemmin vielä kuullut paikoista joissa pääsisi rauhassa kävelemään tavallisesti eläinten keskellä, joten piti ihan tallentaa muistiin tämä. Olemme täältä Kap Verdeltä lähdössä reissaamaan Afrikkaan jossain vaiheessa ja kaikki vinkit on nyt otettava tuoreeltaan haltuun! :) Crescent island vaikuttaa upealta kokemukselta. Ihania kirahveja!

    1. says: Pirkko

      Kiitos kommentista! Naivashan seudulla näitä on parikin – siis alueita, joilla ei ole petoja tai norsuja, eli leijonia, leopardeja tai norsuja näillä ei pääse näkemään.

  7. says: Maiju

    Teidän retki näytti myös upealta! Naivasha kesäkuussa oli ehdottomasti kokemisen arvoinen, mutta nyt huomaan olevani aivan kateudesta vihreä, kun meillä puolestaan ei ollut aikaa kulkea flamingojen perässä. Ihanaa, että te näitte ne!

    1. says: Pirkko

      Kiitos Maiju! Tämä taisi olla ensimmäinen kertamme Afrikassa kesällä ja ainakin kelien puolesta se meni ihan nappiin – jopa siten, että vältettiin Etelä-Suomen helteet :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *