2 vuorokautta Bonairella

Bonairen kuviinSyksyn kaukomatkamme ensimmäiseksi etapiksi tuli Hollannin Antilleihin kuuluva Bonaire, yksi ABC-saarista (Aruba, Bonaire ja Curaçao), kun halusimme viettää muutaman rantalomapäivän ennen vakavampaa tutustumista maailman ihmeisiin.
Bonairelle useimmat matkustanevat meren takia – Bonaire Marine Park on kelpuutettu mm. matkailukirjaan 1000 Places To See Before You Die yhdeksi näistä 1000:sta näkemisen arvoisesta kohteesta – eli pääosa matkailijoista viettänee täällä päivänsä sukeltamalla. Me emme sukeltaneet, mutta snorklasimme hiukan ja tutustuimme mangrovea kasvavaan lahteen kajakeilla. Niin, ja täällä Pirkko alkoi elämänsä toisen puolivuosisadan …
Bonairella oli tosi kuuma, yli 30 astetta, mutta tuulista, mikä helpotti hiukan – mutta jos suunnittelet matkaa Bonairelle, niin varmista, että hotellissa on hyvä ilmastointi ja isot uima-altaat! (Me asuimme Buddy Dive Resortissa – uima-altaita riitti ja mereenkin pääsi helposti, mutta ilmastointi jätti hiukan toivomisen varaa ja muutenkin huoneisto olisi ollut jo pienen pintaremontin tarpeessa.)
(Kuvaa klikkaamalla näet pienen valikoiman Bonairen kuviamme).

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja
,

4 kommenttia

  • Ei ole totta, me ollaan käyty miehen kanssa sukeltamassa tuolta Buddy Dive Resortista 🙂 Oltiin itse aikoinaan toisessa hotellissa Bonairella, mutta vuokrattiin muutamana päivänä tuolta sukelluskamppeet. Bonairella oli toden totta upea merenalainen maailma!

  • Täytyi oikein kelata hiukan takaisin Bonairelle ajatuksia, mutta joo, kyllä tuo hotellikin tuli mieleen. Emme tosiaan sukeltaneet, kun Bonaire oli tavallaan meille vaan välipysäkki matkalla Galapagokselle, mutta melontaretki mangrovepuiden lomassa oli hieno!

  • Minäkin olen ollut Bonairessa. Asuimme eksän kanssa Venezuelassa ja sieltähän oli lyhyt lentomatka Bonairelle,jossa vietimme viikon. Siellä on tosiaankin mielettömän upea merenalainen maailma;olin ihan hurmaantunut siitä!

  • Kiitos Jael kommentistasi! Me emme sukeltaneet siellä (olimme siis saarella melkein outoja), mutta melontaretki mangrove-alueella oli kyllä kiva elämys sekin.

Comments are closed.