2 vuorokautta Bonairella

Bonaire

Syksyn kaukomatkamme ensimmäinen etappi oli Hollannin Antilleihin kuuluva Bonaire, yksi ABC-saarista (Aruba, Bonaire ja Curaçao), kun halusimme viettää muutaman rantalomapäivän ennen vakavampaa tutustumista maailman ihmeisiin.

Bonaire sijaitsee Karibian eteläosassa, lähellä Venezuelaa. Lähes koko saari on merellistä luonnonpuistoa ja pääosa turisteista tulleekin sinne sukeltaakseen.
Me päädyimme saarelle vain siksi, että KLM:n lento Amsterdamista Quitoon tekee sille välilaskun ja pari rantalomapäivää lomailuun ja aikaeroon tottumiseksi tuntui hyvältä ajatukselta. Rantalomaa Bonaire tarjosikin, lämpöä yli 30 astetta, jopa yöllä, ja turkoosinsinistä merta. Onneksi saarella ainakin niinä päivinä kuin me siellä olimme, tuuli koko ajan reippaasti.

Bonairelle useimmat matkustanevat meren takia – Bonaire Marine Park on kelpuutettu mm. matkailukirjaan 1000 Places To See Before You Die yhdeksi näistä 1000:sta näkemisen arvoisesta kohteesta – eli pääosa matkailijoista viettänee täällä päivänsä sukeltamalla. Sukeltaminen ei ole meidän lajimme, mutta teimme pienen kajakkiretken mangrovea kasvavalle lahdelle ja snorklasimme hiukan. Niin, ja Pirkko täytti 50v.

Asuimme Buddy Dive Resortissa – uima-altaita riitti ja mereenkin pääsi helposti, mutta ilmastointi jätti hiukan toivomisen varaa ja muutenkin huoneisto olisi ollut jo pienen pintaremontin tarpeessa. Bonairella hyvälle ilmastoinnille – ja uima-altaalle tosiaan on käyttöä!

Bonaire
Klikkaa kuvasta tai tästä nähdäksesi lisää kuvia Bonairelta
Tags from the story
,
Join the Conversation

4 Comments

  1. says: Laura R.

    Ei ole totta, me ollaan käyty miehen kanssa sukeltamassa tuolta Buddy Dive Resortista :) Oltiin itse aikoinaan toisessa hotellissa Bonairella, mutta vuokrattiin muutamana päivänä tuolta sukelluskamppeet. Bonairella oli toden totta upea merenalainen maailma!

  2. says: Pirkko

    Täytyi oikein kelata hiukan takaisin Bonairelle ajatuksia, mutta joo, kyllä tuo hotellikin tuli mieleen. Emme tosiaan sukeltaneet, kun Bonaire oli tavallaan meille vaan välipysäkki matkalla Galapagokselle, mutta melontaretki mangrovepuiden lomassa oli hieno!

  3. says: Jael

    Minäkin olen ollut Bonairessa. Asuimme eksän kanssa Venezuelassa ja sieltähän oli lyhyt lentomatka Bonairelle,jossa vietimme viikon. Siellä on tosiaankin mielettömän upea merenalainen maailma;olin ihan hurmaantunut siitä!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.