Ecuador – hiukan Etelä-Amerikkaa

Ecuador

Ecuadorista sanotaan, että se on Etelä-Amerikka pienoiskoossa – tarjolla on rannikkoa, vuoristoa ja sademetsää – ja tietysti Galapagos-saaret, matkamme pääkohde. Emme tavoitelleet suurta Etelä-Amerikan kiertomatkaa kahdessa viikossa, mutta Galapagokselle pääsee vain manner-Ecuadorin kautta, joten vietimme muutaman päivän Etelä-Amerikan mantereellakin.

Näihin päiviin mahtui tutustuminen Quiton vanhaan kaupunkiin, retki Otavalon intiaanimarkkinoille ja parinkin päiväntasaajalle sijoitetun muistomerkin/museon katsastaminen. (Otavalo, mainitaan sekin yhtenä tuhannesta paikasta maailmassa, jotka kannattaa nähdä.) Ecuadorin suurimmasta kaupungista, Guayaguilista, näimme tällä matkalla vain lentokentän. Opimme myös, että yksi Ecuadorin merkittäviä vientituotteita on ruusut ja vierailu kymmeniä kasvihuoneita käsittävässä ruusutarhassa oli mieleenpainuva – harvoin sitä Suomessa kukkakaupassa käydessään ajattelee ruusuja teollisena tuotteena!

Ecuadorin paakaupungissa Quitossa ilma on ohutta (ja savuista). Kaupunki sijaitsee kapeassa laaksossa korkealla (2850 m)Andeilla ja lähes 2 miljoonan asukkaan (vanhat) autot tuntuvat hengitysilmassa. Kaupungin vanhasta keskustasta tuli mieleen Mexico City, ilmansaasteiden määrä ohuessa ilmassa lienee samaa luokkaa, mutta sotilaita ja poliiseja näkyi ehkä enemmänkin. Mutta vanhat rakennukset ja aukiot olivat kauniita. Intiaanimarkkinoilla käsityöt olivat uskomattoman halpoja – esimerkkinä vaikka käsinkudottu alpakkaneule 10 dollaria. Tyypillisiä olivat erilaiset kangaspuilla kudotut työt, pienistä tilkuista isoihin peittoihin.Päiväntasaajalle sijoitettuja matkailunähtävyyksiä on Quiton lähellä yllättäen ainakin kolme, joista kaksi hyvin lähellä toisiaan. Tiedä sitten mikä/mitkä näistä ovat ihan oikeasti päiväntasaajalla, mutta koriolis-voimaa esittelevä pesuallaskoe oli ihan hauska!
Ennen matkaamme olimme kuulleet ja lukeneet Etelä-Amerikan vaarallisuudesta, mutta omakohtaisesti emme sitä kokeneet – tosin asuimme hyvässä hotellissa Quiton uudessa osassa Mariscal Sucre -alueella ja liikuimme enimmäkseen autolla englantia hyvin puhuvan paikallisen oppaamme kanssa tai ainakin ennen pimeän tuloa …

ecuador
Klikkaa kuvasta tai tästä nähdäksesi kuvia Ecuadorista
Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *