Vilna

Lasse Uzupiossa - huhtikuun alussa Vilnassa oli viela kylmä!

TelevisiotorniVilnassakin aloitimme kaupunkikierroksella ja opimme, että ellei ole käynyt Sts Peter & Paul -kirkossa, niin ei ole käynyt Vilnassa. No me kävimme, olemme siis käyneet Vilnassa … näimme myös ainoan säilyneen kaupunginportin (Gates of Dawn), katedraalin kellotorneineen, Neris- ja Vilnia -joet siltoineen, presidentin palatsin ja yliopiston.
Pirkko tapasi Vilnassa myös liettualaisia yhteistyökumppaneitaan Intentosta ja Pasparasta. Mariuksen kanssa kävimme tutustumassa Trakain linnaan, Romualdas tarjosi meille kyydin tv-tornille ja Liudvikan ja Tomaksen kanssa kävimme illallisella.
Vilnia-joen mutkassa olevassa ”itsenäistyneessä” Uzupion taiteilija-kaupunginosassa kävimme ihan omin nokkinemme – samoin katsastimme paikallisen Akropolis -ostoskeskuksen (eipä juuri eronnut vastaavista suomalaisista paitsi halvemmilla hinnoillaan).
Myös Vilnassa kävimme miehitysajoista kertovassa KGB-museossa – ja myös Vilnassa oli Double Coffee -kahviloita!

Riika ja Vilna
Kuvia Riikasta ja Vilnasta tältä matkalta näet klikkaamalla tästä tai kuvasta

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.