Tukholmassa Vappuna 2007

Pirkko, Petra ja Lasse Lisää kuvia (klikkaa kuvia – näet lisää)

Helmikuussa Petran (12v) kanssa Prahan linnassa tuli puheeksi, että ei hän ole nähnyt vielä Tukholman linnaakaan ja päätimme sitten korjata tämän asian ja käydä Petran kanssa Tukholmassa. Laivat Tukholmaan olivat, luultavasti kun vapunaatto sijoittui tänä vuonna tiistaille täynnä jo matkaa pari kuukautta aikaisemmin varatessamme ja päädyimme poikkeuksellisesti Viking Linelle – mutta se osoittautui kaikin puolin positiiviseksi kokemukseksi. Ainakaan hyttikäytävillä ei edes vapun läheisyydestä huolimatta ollut häiritsevän meluisaa ja a la carte -ravintoloiden jälkiruokapöydät kelpasivat erinomaisesti 12-vuotiaalle!

Tukholmassa “pakotimme” Petran kiertoajelulle, jossa oli mukavasti suomenkielinen selostus, joten teoriassa kaupungista on nähty “kaikki”. Keskustan kauppakadut, tavaratalot ja ostoskeskukset saivat toki arvoisensa huomion nekin – matkaan tarttui toppeja, laukkuja, kenkiä, capreja – ja tietysti laivatuliaisia. Maanantain kohokohta oli tavanomaista juhlallisempi vahdinvaihto kuninkaan linnan pihalla Ruotsin kuninkaan 61-vuotissyntymäpäivän kunniaksi.

Artikkelin avainsanoja
,