Terveisiä Tukholmasta!

Silja 2008

Melkein vuosi pääsikin vierähtämään edellisestä kerrasta, mutta nyt on taas kerran tarkastettu, että Tukholma on paikallaan.

Aamupäivällä Tukholmassa kävimme joissakin kaupoissa, yritin mm. ostaa Asicsin lenkkitossuja koossa US10.5/27.0cm/UK8.5 – mutta yhtä huonolla menestyksellä kuin Suomessa, valmistaja kun (virheellisesti) väittää tuon koon vastaavan kokoa 42.5 (vaikka se siis vastaa kokoa 41) niin kaupat eivät ota sitä valikoimiinsa, ilmeisesti ei myös Helsinkiä isommassa kaupungissa, joten pitänee taas tänäkin keväänä turvautua tilauttamaan tossut johonkin kauppaan maahantuojan kautta.

Iltapäiväksi matkustimmekin sitten Hammarby Sjöstadiin, jossa tapasimme Lassen veljen Yrjön perheineen. Tapasimme Hammarby Sjöstadissa Lassen ehdotuksesta – joku vuosi sitten ohitimme tämän uuden ekokaupunginosan purjeveneellä Hammarbyn kanavan puolelta ja jäi uteloittamaan, että minkälainen kaupunki on sitä sen kaduilta päin katsoen. Hammarby Alleelta löytyi hyvä ruokapaikka (Kina Thai Garden), jossa söimme yhdessä lounaan. Matkalla Sickla Uddenin ja takaisin Sickla Kajsta tutustuimme myös meille uuteen Tvärbanaan.

Tallinkin osuus pääsiäismatkasta ei yllättänyt ainakaan positiivisesti. Lähtöselvitys ruuhkautui kun koneet temppuilivat ja Intia-teemasta huolimatta intialaista ruokaa ei juuri ollut tarjolla – tai sitä oli tarjolla vain valitsemalla koko menu ja vain joissakin ravintoloissa. Aamiainen buffet-ravintolassa oli juuri niin levoton ja tasoton kokemus, kun ennenkin – toisena aamuna jätimmekin sitten aamiaisen laivalla jo kokonaan väliin. Meille kahdelle yksilöllisesti järjestetty viinin maistelu -tilaisuus (osa matkapakettiamme) oli sentään ihan ok! Ja saivatpahan myytyä meille jo aikaisemmin ostettujen viinipullojen lisäksi pari viinipulloa lisää :-)

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.