Palaute Aurinkomatkoille

Aurinkorantaa Rethymnonissa - 2 laveria ja aurinkovarjo 9 euroa

Vietimme kesäkuussa viikon Rethymnonissa kahden aikuisen ja yhden teinin kokoonpanolla:

Rethymnon – viikko Kreetalla

Aurinkomatkojen matkan palautelomake piti vielä täyttää paperilomakkeelle – ei ollut nettilomaketta tarjolla :-(

Joitakin vapaamuotoisia kommentteja matkastamme tässäkin, palautelomakkeen innoittamana.

Hotelli Bio Suite

Hotellimme, Bio Suite, sijaitsi lähellä rantaa ja kävelymatkan päässä vanhasta keskustasta – sijainti oli siis ihan oiva. Pieni kaksiomme oli 2 aikuiselle ja 13-vuotiaalle ihan riittävä – kylpyhuone olisi hiukan tilavampana ollut paremmin toimiva. Buffetaamiainenkin tarjosi riittävästi vaihtoehtoja koko viikoksi (paitsi 13-vuotiaalle, jolle klo 10 päättyvä aamiainen taisi olla aivan liian aikainen ateria lomalla). Erityisesti kreikkalainen jogurtti hunajan kera oli hyvää! Tylsin asia hotellissa oli mielestäni, että se ei mitenkään yrittänyt estää itsekkäiden (tyhmien?) lomailijoiden tapaa varata pyyhkeellä aurinkotuoleja klo 6 – 18, vaikka olisivat paikalla päivästä ehkä pari tuntia! Ehkä olemme sitten useimmiten lomailleet hiukan paremmissa hotelleissa, joissa hotelli on tarjonnut allaspyyhkeet ja samalla ohjannut ihmiset järkevään käyttäytymiseen altaalla, mutta ei täällä.

Rannalla aurinkotuoleista piti maksaa 14 euroa per päivä (3 henkeä). Summa ei ollut suuri, mutta kun useimmiten viivyimme rannallakin vain pari tuntia, niin se tuntui hiukan epäoikeudenmukaiselta. Niin uima-altaalla kuin rannalla oleilu oli ”rakennettu” sen ajatuksen varaan, että auringossa sitten ollaan koko päivä, mutta meille se oli liian tylsä tapa viettää päivä.

Retket

Aurinkomatkojen retkitarjontaa kokeilimme yhden retken verran – ja kyseinen maaseuturetki oli järjestelyiltään ihan toimiva. Niin tulon kuin lähdön bussikuljetukset sen sijaan venyivät pitkiksi kun käydään läpi kaikki hotellit. Vähän tuli ikävä omatoimimatkailun omatoimisia lentokenttäkuljetuksia, etenkin tulomatkalla. Yhtenä päivänä vuokrasimme auton (Hyundai Matrix automaatilla) suoraan hotellilta hintaan 70 euroa (ilmeisesti ilman kaskovakuutusta, kuten myöhemmin huomasimme, ihmetellessämme kun vuokrauksen hinta oli vain puolet Aurinkomatkojen tarjoaman vastaavan auton hinnasta) – mutta onneksi mitään ei sattunut … vaikka tiet olivatkin kiemuraisia ja mäet välillä hyvinkin jyrkkiä.

Hintatasosta

Hintataso Rethymnonissa oli kohtuullinen, hotelliaamiaisen lisäksi ruokiin ja juomiin kului seurueeltamme n. 80 euroa päivässä. Sandaalikauden kunniaksi teetin jalkahoidon ja kynsien lakkauksen – hinta 15 euroa (taitaa olla kolmasosa Espoon hintatasosta). Feikkilaukkuja ja -lompakoita ja vaatteita oli tarjolla halvalla – mutta ne olivat siis feikkejä. Matalia, mutta siroja, sandaaleja oli tarjolla paljon, toisin kuin Suomessa, joten niitä piti ostaa, hinta per sandaalipari 15-25 euroa.

Luottokortilla maksaminen Kreetalla kysyi hermoja – sen verran vaikeaksi se useimmissa paikoissa tehtiin (ilmeinen yritys saada asiakas tarjoamaan käteistä kortin sijaan) – eli käteistä vaan mukaan reilusti Kreetalle! Ja taas kerran ihmettelin Aurinkomatkojen tapaa vaatia melko isot retkimaksut käteisellä – eikö jo olisi aika siirtyä näissäkin korttimaksuihin! Tosin muitakin reliikkejä näkyi vielä matkanjärjestäjän toiminnassa: parin päivän vanhat uutisfaksit taitavat kohta olla mennyttä aikaa kun netistä voi katsoa vaikka päivittäin Suomen televisiouutiset. (Mutta jotenkin, matkanjärjestäjät usein painottavat menneisyyttä, historiaa, ihastellaan keramiikantekijöitä tai koruseppiä – pidetään katse tiukasti idyllisessä menneisyydessä, eikä katsota niinkään tulevaisuuteen tai uusiin asioihin ja mahdollisuuksiin.)

Tags from the story
,
Join the Conversation

1 Comment

  1. says: Mia Hietala

    Kotiuduimme Rethymnonista 12.6., oli ihana loma. Meitä ei lainkaan häirinnyt käteisellä maksaminen; maassa maan tavalla. ;) Rannallekin menimme pyyhkeiden päälle makoilemaan, se oli ilmaista ja sopi meille parissa tunnissa kyllästyville. Asuimme Ideonissa, joka oli sijainniltaan huippu ja muutenkin mukava hotelli, suomalaisia ei ollut meidän lisäksi kuin yksi toinen perhe.
    Pyyhkeitä näimme myös allasosastolla joidenkin tuolien päällä aamusta iltaan, mutta ajattelin että jos muuten olisi ollut täyttä, olisin siististi viikannut k.o. pyyhkeet ja mennyt makoilemaan ”varattuun” aurinkotuoliin! Nämä ”varausjärjestelmät” kun ovat niin typeriä, etenkin jos k.o. henkilöä ei näy koko päivänä.
    Meitä ei myöskään häirinnyt mennessä ja tullessa hotellilta hotellille kulkeminen ja siten matkanteon hidastuminen; sai kokonaiskuvaa kaupungista ja muiden hotellien sijainnista! :) Positiivisella asenteella lomailtiin eikä pienistä hermoiltu. Rethymnon on tosi kiva kohde, vanhakaupunki oli ihana ja löysimme monia hyviä ruokapaikkoja vanhastakaupungista sekä satamastakin yhden. Suosittelen Rethymnonia lämpimästi kaikille, myös lapsiperheille.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.