Abhasia ja St. Barts

StBartsAbhasia

Emme käyneet Matkamessuilla, mutta kuluneella viikolla tulin sattumalta päivittäneeksi käyttämäni version Traveller’s Century Clubin maalistasta – ja huomasin sen näkemyksen mukaan maailmaan tulleen kaksi uutta maata: St. Martin ja St. Barts Karibialla oli erotettu toisistaan kummankin niistä (erikseen) saatua statuksen Ranskan merentakaisena osana ja Venäjän (ja Nicaraguan) tunnustettua Abhasian myös se on lisätty maalistaan.

Maiden lukumäärä listalla nousi siis 317 maasta 319 maahan. Toisaalta sääntöjä on hiukan lievennetty: ”After consideration as to how long one must have stayed in a country or island group to qualify, it was decided that even the shortest visit would suffice — even if only a port-of-call, or a plane fuel stop.” Joten jo bongaamiemme maiden määrä kasvoi muutamalla: Indonesia (välilasku matkalla Australiaan ’97), Uzbekistan (välilasku matkalla Malediiveille ’91 Persianlahden sodan aikana, jolloin Dubaita ei voitu käyttää), St Martin (välilasku matkalla Antigualta Tortolaan ’01) ja Senegal (välilasku matkalla Kap Verdelle ’05) – joten kasassa onkin 68 maata (Pirkolla) ja 76 maata (Lassella).

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.