Mostar, Bosnia-Hertzegovina

Mostar

Lasse Mostarissa Pirkko Mostarissa

Tiistaina osallistuimme sitten tavanomaisempaan turistiretkeen – aika iso osa Dubrovnikiin tulevista turisteita taitaa käydä myös Bosnian puolella katsomassa Mostarin uutta vanhaa siltaa. Uutta, koska silta ammuttiin ja pommitettiin hajalle sodan aikana vuonna 1993, mutta on sittemmin rakennettu uudelleen samoista materiaaleista ja samaan malliin kuin vanha silta. Mostarin monien talojen julkisivuissa näkyy sodan jäljet edelleen selvästi ja kaupungin asukkaat pysyvät enimmäkseen “omilla” puolillaan, joko muslimien tai kroattien puolella. Kroatiasta Bosniassa käyntiin osalla matkailijoita (ja paikallisia) liittyy myös ostosten teko (kuten Suomi Tallinna välillä) – hinnat Bosniassa ovat vielä todella alhaisia, esimerkiksi ½ litran cokispullo 50 centtiä tai tupakkakartonki (jota emme ostaneet!) 16 euroa.

Artikkelin avainsanoja
, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.