Hiukan oudompi retkikohde

Trebinje1 Trebinje2 Trebinje3

Dubrovnikistä pääsee helposti päiväretkillä vierailemaan naapurivaltioissa Bosnia-Hertzegovinassa ja Montenegrossa. Mutta halusimme lisäksi käydä Sprskassa, joka on osa Bosnia-Hertzegovinaa, mutta autonominen alue – etenkin kun matkaa Trebinjeen on alle 30 kilometriä. Nettisurffaus aiheesta tuotti tosin joitakin mielenkiintoisia tuloksia, kuten esimerkiksi, että Kroatian rekisterissä olevaa autoa ei välttämättä kohdella siellä hyvin tai että kaikki taksinkuljettajat eivät ota sinne kyytiä – mutta hotellin vastaanoton avustuksella löysimme kuitenkin taksinkuljettajan, joka oli halukas viemään meidät rajan yli Trebinjeen ja toimimaan kevyesti oppaanamme pienessä kaupungissa.
Trebinjessä katsastimme mm. Arslanagićin (Perovican) sillan, Trebišnjica-jokea, kyriirisillä kirjaimilla olevia kylttejä ja Yugo-autoja.
Ja oppaamme oli sitä mieltä, että ei Sprskan alueelle tuleminen ole enää mitenkään erityisen riskialtista (vaikka paikoittikin valkoisen mersunsa huolellisesti ensimmäiselle vartioidulle parkkialueelle). Mutta turisteja Trebinjessä ei kuitenkaan tainnut meidän lisäksemme tänä maanantai-aamupäivänä juuri muita olla …

Artikkelin avainsanoja
, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.