Maabongauksen statusta kesän jälkeen

Kesä, tai ainakin kesälomat, sitten menivät – ja näiden lomien jäljiltä tilanne erityisesti Euroopan maiden bongausten osalta on seuraava:

Eurooppaa jäljellä

Varsinaisia maita on läntisessä Euroopassa molemmilta jäljellä vain Slovenia ja Andorra.
Lisäksi kun Traveller’s Century Clubin listassa monet saaret ja itsehallintoalueet ovat siinä “maa”-statuksella, niin näitä saaria Euroopassa (tai sen läheisyydessä) puuttuu vielä joitakin. Vatikaanissa Pirkko kävi jo lukioaikana – mutta Lasselta se on vielä kokematta. Itä-Euroopan maiden bongailu ei ole meitä vielä oikein kiinnostanut, mitä nyt Lasse on käynyt jo vuosia sitten Romaniassa ja Turkissa.

Mutta – vaikkakin myös Euroopan osalta jotain vielä puuttuu – niin syys- ja talvilomamme suuntautuvat Euroopan ulkopuolelle, lokakuussa Aasiaan ja maaliskuussa Etelä-Amerikkaan.

Ja se status: kesän 2009 jälkeen Lassella on kasassa 83 ja Pirkolla 75 maata.

2 kommenttia

  • Istanbulin (kuten vaikka Romanian tai Gibraltarin) “ongelma” on, että Lasse ehti käymään siellä jo ennen kuin me tapasimme – ja nyttemmin kun olemme kohdevalinnassa enemmän tai vähemmän käyttäneet kriteerinä sitä, että mennään (molemmille) uusiin maihin, niin Istanbul ei ole päässyt listoille. Tosin kesällä myönnyin Unkariin, joka Lasselta puuttui, kun retki sieltä Slovakian puolelle Bratislavaan toi sentään minullekin yhden pisteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.