Aikansa kutakin

Kevättalvella 1993 ostimme Turusta Yliopistonkadulta yksiön “kesämökiksemme” – tai vierashuoneeksi itsellemme Turussa, jotta ei Pirkon siskon ja veljen lapsia tavatessamme tarvinnut nukkua kenenkään olohuoneen lattialla.

2000 - Pirkko

Vuosina 1993 – 2003 vietimme siellä parhaimmillaan yli 60 yötä vuodessa, viikonloppuja, lomia ja juhlapyhiä. Lasten ollessa vielä pieniä Yliopistonkadulle yökylään tulemisesta välillä kilpailtiin tosissaan – kun yritimme pitää yksi lapsi kerrallaan periaatetta, kyse kun kuitenkin oli yksiöstä. Yksiön iso terassi teki siitä oikeasti käyttökelpoisen kesämökkinä – eikä sijainti Turun keskustassa muutama kortteli torilta ja Aurajoen jokilaivojen läheisyydessä sekään ollut lomailuun huono.

Mutta, vuoden kuluvat, lapset kasvoivat ja mekin vietimme aika monta yötä kesässä purjeveneessä, joten syksystä 2001 alkaen vuokrasimme asuntoa kalustettuna aluksi lyhyempiä jaksoja, mutta pian jo useammaksi vuodeksikin kerrallaan. Syksystä 2008 alkaen Yliopistonkatu on ollut Pirkon veljentyttären Tiian asuntona – ja nyt lopulta lupasimme Tiialle, että hän saa jatkossa vuokrata asuntoa tyhjänä, eli kalustaa ja varustaa sen itse. Joten nyt olemme tyhjentäneet Yliopistonkadun asunnon ja vaikkakin se on edelleen omistuksessamme, niin nyt se on sitten muuttunut tavalliseksi sijoitusasunnoksi – sen aikakausi “kesämökkinämme” taitaa olla 16½ vuoden jälkeen lopullisesti nyt ohi.

Erityisesti asunnon ensimmäisiin 8 vuoteen Pirkon siskon ja veljen lasten ollessa alkuun 0 – 14 vuotiaita mahtuu tosi paljon hyviä muistoja – osa näistä oheisessa pienessä kuvakavalkadissa näiden vuosien varrelta.

Yliopistonkatu (klikkaa kuvaa päästäksesi kuva-albumiin)