Joulukalenteri 2009; osa 2

(Päivitetty 24.12.)

24.12.
Vielä hetki valmisteluja … sitten (tänä vuonna televisiosta) joulurauhan julistus Suomen Turusta ja sitten retki Hietaniemeen (kuva muutaman vuoden takaa, mutta kohde sama)
Haudoilla

21.12.
Tämän olen ihan itse huovuttanut huovutuskurssilla muutama vuosi sitten!
Kranssi

20.12.
4. adventti – ja joululeipomukset tehty: aprikoosipikkuleivät (alihankintana by Satu) ja luumukakku. Sekahedelmäkeitto jäähtymässä. Osa varsinaisista jouluruuistakin jo hankittuna.
4. adventti

18.12.
Kuten puutähti, jonka “esittelin” joitakin päiviä sitten, myös tämä tonttu on niitä harvoja asioita, jotka ovat jouluun liittyen kulkeneet matkassamme tosi kauan. Tämä tonttu vielä kauemmin kuin puutähti, tämä on nimittäin Pirkon lapsuudenkodin joulukoristeista yksi (ja ainoa meillä säilynyt). Toimii tosin nykyisin ympärivuotisessa tehtävässä saunatonttuna.
Tonttu

16.12.
Tässä ei ole sinänsä mitään jouluista – paitsi muisto siitä, että tämän keksipurkin ostin viime jouluaattona herkkukaupasta Firenzestä hotellimme vierestä. Suolataikinasta tms. tehdyt pari lintua taas ostin pienestä sivukadun leipomosta Rethymnonissa toissa kesänä – ja nekin ovat hyvin kotiutuneet keittiöömme.
Firenze

14.12.
Suklaa kuuluu jouluun (ja kaikkiin muihinkin päiviin!). Suklaajoulukalenteri on itse asiassa loistava tapa annostella tätä herkkua, yksi konvehti päivässä riittää 🙁
(Vaatimattomampi Nokia-merkkinen kalenteri on Lassen, mutta onneksi hän useimpina päivinä unohtaa avata päivän luukun ja pakkohan minun on sitten illalla viimeistään saattaa se ajantasalle.)
Suklaakalenterit

13.12.
Jouluvalojen teemaksi meillä on muodostunut tähdet – puisen tähden lisäksi tämä tähti on talomme 3. kerroksen ikkunassa ja eteisessä, 1. kerroksessa on myös tähti – eli jokaisessa kerroksessa yksi.
2. tähti

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.