Joulukirje

Rauhallista Joulun Aikaa ja Onnellista Vuotta 2010 kaikille ystävillemme (ja muillekin tätä blogia ehkä seuraaville)!

Send a UNICEF Season's Greetings card (Klikkaa kuvaa – lähetä sähköinen Unicef-joulukortti)

Ja tässä perinteiseen tapaan katsaus kuluneeseen vuoteemme – ja vaikka taas ensin hetkeksi työkuvioihin: Pirkko pääsi kevättalvella muuttamaan takaisin Keilaniemeen ja työskentelee tätä nykyä taloushallinnon prosessien kehittämisen parissa pääkirjan, käyttöomaisuuden ja maksuliikenteen alueella. Nokian keväiset YT-neuvottelut koskivat myös Pirkon yksikköä, mutta ei Pirkkoa. Joitakin työkavereita vapaaehtoisten pakettien turvin kuitenkin lähti.
Lasse on vähitellen jäämässä eläkkeelle – vaikka loppuvuoden vapaat ovatkin vasta olleet pitämättömiä lomia, varsinainen eläkkeelle jäänti ajoittunee joulu-tammikuulle.

Iirislahdessa Rantaraitin silta valmistui kesällä ja vihittiin juhlallisesti käyttöön syyskuussa. Toissakesänä istutetun perennapenkin kasvusto selvisi talvesta hengissä ja tämän kesän kesäkukat, auringonkukat kasvoivat reippaasti parimetrisiksi!

Vuoden ehkä pääharrastus oli matkustaminen – mutta onneksi vain omaksi iloksi, työmatkoja ei tänä lamavuotena tainnut olla yhtään. Maaliskuussa kävimme Lontoossa sukulaisia ja ystäviä tapaamassa ja samalla matkalla vierailimme Walesissä, Cardiffissa. Vappuna tapasimme ystäviä Zürichissä – ja samalla matkalla vierailimme Liechtensteinissa. Kesäkuussa vuorossa oli nippu Balkanin maita ja heinäkuussa piipahdus Budapestiin ja Bratislavaan. Syysloma oli Lassen elokuisen pyöräonnettomuuden jäljiltä pitkään vaakalaudalla, mutta toteutui sitten kuitenkin – vuorossa Hongkong, Macau ja päiväretki varsinaiseen Kiinaan, Shenzheniin. Hongkongissa tapasimme pidennetyn viikonlopun verran myös Pirkon veljentytärtä Tiiaa, joka opiskeli syksyn Thaimaassa. (Linkit matkakertomuksiin löydät myös sivun oikeasta laidasta otsikon Matkat -alta.)

Matkailuun olikin tänä vuonna mahdollisuuksia tavallista enemmän, kun Pirkolle tarjottiin mahdollisuus vaihtaa lomaltapaluurahat lomapäiviin, minkä hän innokkaasti otti vastaan. Lomaa riitti kesälomaan Suomessakin – myös lyhyeen purjehdukseen S/Y Meriharakalla. Elokuussa vietimme yhden viikonlopun Nokian mökillä Vormön saarella.

Matkailuun liittyi myös syksyllä aloittamamme uusi harrastus, espanjan kielen opiskelu. Saa sitten ensi vuonna mahdollisesti espanjankielisillä alueilla liikuttaessa nähdä onko lukion lyhyen espanjan kolmen ensimmäisen jakson opiskelusta Tapiolan iltalukiossa mitään käytännön hyötyä.

Kulttuuria tuli harrastettua muutaman konsertin verran (Kraftwerk!). Teatterissakin tuli käytyä useamman kerran: Kiviä taskussa ja Så som i himmelen olivat paremmasta päästä. Oikeasti elokuvissa kävimme kuluneena vuonna yhden ainoan kerran: kunnian sai elokuva Vicky Christina Barcelona. DVD-investoinneista Slumdog Millionaire oli kiva ja palautti mieleen parin vuoden takaisen Intian-matkan.
Pirkon kirjailijasuosikkeja tänä vuonna olivat ehkä kestosuosikki Maeve Binchy ja uutena Anna Jansson.
Syksyisen sairaslomansa aikana Lassekin innostui Facebookista ja sittemmin myös Twitteristä ja Google Wavesta – voisikohan jo sanoa, että netin erilaisen uutistarjonnan ohella nämä alkavat jo olla Lassen suosikkilukemistoa. Jossain vaiheessa mietin jo tämän Meriharakka-blogin roolia näiden uusien sosiaalisten medioiden rinnalla, mutta toistaiseksi ainakin olemme ylläpitäneet tätäkin.

Joulun ja Uudenvuoden vietämme tänä vuonna vaihteeksi kotona – ensimmäinen kerta kolmeen vuoteen, mutta heti vuoden vaihduttua suuntaamme muutamaksi päiväksi vuoden 2010 kulttuuripääkaupunki Istanbuliin – jos vaikka siellä hyvällä tuurilla näkisi vähän aurinkoakin.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.