Kristina Katarina

Kristina Katarina

Syyskuiseen risteilyymme liittyen muutama kommentti uudesta Kristina Katarina -laivasta.

Tai siis laivahan ei ole ihan uusi – vaan vanha laiva, joka on remontoitu uudelle varustamolle uuteen käyttöön. Laivaa voisi luonnehtia, että se oli kuin hiukan vanhempi ruotsinlaiva: keskitason hytit (Antonia-luokka) olivat tasan samanlaisia kuin ne ainakin 80-90 –luvuilla tapasivat olla Helsinki/Turku –Tukholma välillä – eli ahtaita, kahden hengen viikon vaatteet ja muut tavarat mahtuivat juuri ja juuri kaappeihin ja laatikoihin ja matkalaukut pyysimme saada muualle säilöön, kun niille ei hytistä paikkaa tuntunut löytyvän. Alasängyt olivat tässä hyttityypissä kiinteästi erillään (sänkyjä ei saanut yhdistettyä) ja yläsängytkin paikallaan (tosin ilman patjoja ja seinälle käännettyinä). Kylpyhuonetta ei ollut taidettu isommin remontoidakaan – esimerkiksi hiustenkuivaajan ilmaletku rapisi murusiksi käteen.

Yleisiin tiloihin sen sijaan oli panostettu – siltä osin lähinnä jäimme kaipaamaan vanhan Kristina Reginan vaaleaa ja toimivaa luentosalia – iltaravintolan käyttäminen päivällä infotilaisuuksiin ja luentoihin ei oikein toiminut.

Ravintoloiden tarjonta oli, ei nyt ylellistä (kansainvälisten risteilyjen tapaan) mutta riittävää. Aamupalalla, jos halusi kahvileipää, niin sitä ei nyt ihan aina riittänytkään, mutta pääosin homma toimi. Useimmiten söimme alkuillasta Bistrossa, jos maissa syöminen oli jäänyt vähäisemmäksi – pöytävarausten kanssa pelleily ei innostanut sen enempää kuin tylsän tuntuinen buffet-illallinenkaan. Ja useimmiten Bistro toimi hyvin – mitä nyt kerran kanagorgonzolapastasta oli kana unohtunut, mutta hyvitykseksi saimme sitten jälkiruuat.

Myös hytin siivouksen saimme muutamalla huomautuksella loppumatkan ajaksi jo toimimaankin…

Uudelle Spa-kokonaisuudelle sen sijaan antaisin täydet pisteet – ainakin mukavalle kosmetologille, jonka palveluista testasin niin jalka- kuin käsihoidon. Kuntosalikin oli riittävä oikeaan kuntoiluun, tosin vielä voisi panostaa hiukan: tarjolle pyyhkeitä ja ohjelmaa salilla jo olevaan televisioon musiikki- tai matkailuaiheisten DVDeiden muodossa.

Retkille osallistuimme Menorcalla, Civitavecchiassa (Rooma) ja Ajacciossa ja ne olivat ihan ok – laivan vaihto ei ollut retkitoimintaan vaikuttanut.

Yhteenvetona – mielestämme uusi laiva oli melkein ok – ei ylellinen, mutta tasoltaan viikon matkalle ainakin ihan riittävä – ja osa asioista varmaan korjaantuu vielä paremmalle tasolle, kunhan laiva ehtii olemaan liikenteessä vähän pitempään – olihan tämä vasta laivan toinen tai kolmas risteily.

Omalta osaltamme emme ehkä hetimmiten palaa tälle laivalle, mutta enemmänkin siksi, että laivan risteilyreitit eivät enää meille juurikaan tarjoa uutta nähtävää, kuin siksi, että olisimme uuden laivan huonoksi havainneet. Mutta jos palaamme, niin mahdollisuuksien mukaan valitsisimme esimerkiksi Regina-luokan hytin.

Tässä vielä varsinainen matkakertomus Länsi-Välimeren risteilystämme:

Gibraltarilta Ajacciolle

Tags from the story
, , , , ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *