Työmatkalla Pekingissä

Maaliskuun alussa kävin Kiinassa, Pekingissä, työmatkalla.

Yksikössä, jossa Nokian taloushallinnossa työskentelen, käsittää 5 tiimiä, joista 3 on Suomessa ja 2 Kiinassa ja matkan tarkoituksena oli (lähinnä) tutustuttaa tiimien vetäjät paremmin toisiinsa – vaikka pääosa asioista hoituukin maililla, chatillä, puhelimitse tai virtuaalikokouksissa, niin toki yhteistyötä vielä edistää se, että olet tavannut kolleegasi edes joskus.

Lensimme Pekingiin sunnuntai-iltana ja palasimme jo perjantai-iltana Suomeen, eli työmatkaksi aikataulultaan ihan inhimillinen matka. Myös pitkähköt lennot (8-9 tuntia suuntaansa) olivat ihan inhimillisiä, sillä jostain syystä Finnairin kone lensi melko tyhjänä kumpaankin suuntaan, per ihminen saattoi helposti saada 2, jopa 4 paikkaa käyttöönsä. Ja leffatarjonta oli hyvää, menomatkalla tulin katsoneeksi niin Kuninkaan puheen kuin Love and Other Drugs -elokuvat.

Kielletty kaupunki ja Tiananmeren aukio

Peking oli ennakkomielikuviani samanlaisempi, keskustasta ainakin, kuin muutkin maailman suurkaupungit. Omatoimimatkailijan elämää toki haittaa vähäinen englanninkielen taito – taksilla liikkuminen vaati melkein joka kerta paikallisen selittämään minne ajetaan (tai jopa sen taksin saamiseen). Ja välimatkat ovat pitkiä, joten sitä taksia tarvitsee joka kohdassa. Ellei sitten kokeile metroa – itse kokeilin sitä käydessäni Tiananmeren aukiolla, jonne taksilla ei tuntunut pääsevän millään, aina oli jotain liikennerajoituksia vierailuviikollani, mutta tuon yhden kerran tein senkin paikallisen seurassa. Toiseen suuntaan olimme liikkeellä ruuhka-aikaan enkä varmasti olisi itse päässyt junaan missään vaiheessa, junat olivat täysiä ja mukaan piti tunkea pieneenkin tilaan – junan ulkopuolella sitten henkilökohta tarvittaessa työnsi loput ihmiset junaan!
Ilma Pekingissä oli alkuviikosta melko kirkasta – ennakkomielikuvissani Pekingissa olisi ollut vaikea hengittää. Tosin loppuviikoa kohti ilmanlaatu kyllä sitten päivä päivältä huononikin, mutta ei vielä niin paljoa, että se vähemmän herkkää olisi haitannut.

Kiinan muurillakin

Nokian toimistolla vietetyn ajan lisäksi sain viikkoon mahtumaan myös vierailun Kielletyssä kaupungissa ja Tiananmeren aukiolla. Koko ryhmän voimin kävimme Badalingissa katsomassa Kiinan muurista pienen pätkän. Pandat Pekingin eläintarhassa jäivät minulta väliin – yksi ryhmästämme ehti nekin jonain aamuna aikaisin käydä katsomassa. Silk Marketilla tuli vietettyä pitempään kuin se olisi kiinnostanutkaan, kun ”lapselliset” ryhmästämme tekivät edullisia ostoksia. Ja jonain iltana nautimme drinkit China World Trade Centerin tornissa (330 m) – sopii sarjaan korkeat rakennukset, kun juuri jokin aika sitten kävin Dubaissa Burj Khalifassa. Pekingin olympiastadioninkin, ”Linnunpesän” näin autosta käsin.

Kiinalainen ruoka oli ihan hyvää – ainakin kun kiinalaiset isäntämme valitsivat ravintolat ja tilasivat ruuat. Omatoimimatkailijana olisi taas voinut olla vaikeampaa. Tosin jonakin iltana, ilman isäntiä, kävimme kyllä ihan länsimaisesti pizzalla, ihan hyviä nekin.

Beijing
Klikkaa tästä tai kuvasta Pekingin matkani kuviin

Työmatka Kiinaan ei ollut ihan ensimmäinen vierailuni maahan.
Hong Kongissa syksyllä 2008 käydessämme kävimme jo päiväretkellä Shenzenissä.

Hongkong, Makao ja ripaus Kiinaakin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.