Romania

Bukarest

Elokuun alussa teimme lyhyen matkan Romaniaan – maahan numero 99 (Pirkolla).

Matkaa suunnitellessamme olimme hetken aikaa kahden vaiheilla, että asuako osittain Transsilvaniassa ja osittain Bukarestissa, vai Bukarestissa, mutta päädyimme sitten, kyseessä kun oli lyhyt matka, majoittumaan Bukarestin Ramada Majestic -hotelliin Calea Victorieilla. Hotellin sijainti Universitatii -aukion läheisyydessä oli hyvä, lentokenttäbussi (783, 2 hengeltä n. 8 leitä suuntaansa) kulki läheltä, vanhan kaupungin ravintolakadut olivat lähellä, Internet ilmainen ja Parlamenttitalokin kävelyetäisyydellä.

Kaupunkikierros Bukarestissa

Hotellista saimme Bukarestin kartan, joka ehdotti kolmea eri kävelykierrosta kaupungissa ja kiersimme kursoorisesti ne kaikki. Yhden varrella olivat mm. Cismigiun puisto ja Parlamenttitalo – tai The People’s House, kuten sitä nykyisin virallisesti kutsutaan. Toisen varrella nippu museoita (jotka jätimme väliin), Vallankumousaukio (Piata Revolutiei) ja siis naapurissamme ollut 21. joulukuun 1989 aukio (joka myös nimellä Universitatii -aukio tunnetaan).
Kolmas käsitti Herastraun puiston (joka oli ihan kiva kävellä läpi), Dimitrie Gusti -ulkoilmamuseon, joka kuulemma on Tukholman jälkeen seuraavaksi suurin ulkoilmamuseoalue, vilauksen Vapaan lehdistön talosta (The House of the Free Press) ja Riemukaaren (hetken aikaa saatat luulla olevasi Pariisissa!).
Ulkoilmamuseoalueella sattui olemaan jotkut aktiviteettiviikot meneillään:lapset mm. tekivät savitöitä ja maalasivat ”pääsiäismunia”, mikä teki vierailusta mukavan elävän. Ja sää suosi – ei ollut liian kuuma, muttei sateistakaan. Sattumalta kaupungilla havaituista asioista pidin eniten Nooan Arkki -taideteoksesta Piata Romanan lähellä.

Draculan linna ja Brasov

Bukarestin lisäksi käytimme yhden päivän kokopäiväretkeen Transsilvaniaan. Valmista turistiretkeä ei tosin löytynyt emmekä halunneet kokeilla ajaa Bukarestissa, joten päädyimme vuokraamaan auton ja kuljettajan, joka sitten vie meidät Sinaian luostariin, Branin (”Dracula”) -linnaan ja Brasovin kaupunkiin. Transsilvanian alue oli vuoristoista ja vihreää – siinä missä Bukarestin lähiseudut olivat tasaista peltoa. Matkalla näimme mm. paljon auringonkukkapeltoja. Draculaa tai vampyyrejä emme nähneet paitsi Branin linnan läheisissä turistimyymälöissä. Brasov oli todella viehättävän näköinen kaupunki – melkein jäimme miettimään, että olisiko majoittuminen sittenkin pitänyt jakaa Brasovin ja Bukarestin välillä.

Branin linnan lähellä ohitimme Rasnovin kylän, jonka kuljettajamme kertoi olevan tyypillinen mustalaiskylä. Kylän liepeillä olikin joitakin hevosvankkureita, ihmisiä keräämässä polttopuita ja läheisessä liikenneympyrässä useita hevosia vapaana pienenä laumana – näin siis elävät ne Romanian mustalaiset, jotka eivät ole lähteneet jonnekin päin Eurooppaa kerjäämään.

Shoppailumatka Romanian matkamme ei ollut – Bukarestin keskustassa kävimme kevyesti katsomassa Unirea ja Cocor -ostoskeskukset ja teimme jonkin verran ”ikkunaostoksia” Calea Victoriein luksusputiikeissa, mutta kotiin taisi tulla vain muutama jääkaappimagneetti.

Romania
Klikkaa tästä tai kuvasta Romanian kuviin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.