Bermuda (ja Kanada) 1989

bermuda feature

Majakkamatkailusta tuli mieleen Bermuda – sillä muistelimme siellä(kin) käyneemme paikallisessa majakassa (Gibbs Hill Lighthouse). Joten pieni takautuma matkailussa 22 vuotta taaksepäin.

Bermudassa kävimme Pirkon silloisen työnantajan (Digital Equipment Corporation) kustannuksella – konsulttien parhaimmistosta valittiin vuosittain pieni joukko palkittavaksi edellisen vuoden työstä jossain päin maailmaa (yleensä kohtuuetäisyydellä Bostonista) järjestettävässä tilaisuudessa. Kohtuuetäisyys Bostonista tarkoitti eurooppalaisille osallistujille matkustamista kauas, joten samaan matkaan liitettiin usein muutakin matkailua, aina maailmanympärysmatkoja myöten. Meidän matkareittimme Bermudalle kulki New Yorkin, Bostonin, Washingtonin ja Buffalon (Niagaran putoukset, niin Yhdysvaltojen kuin Kanadan puolelta) kautta. Bermudalla vietimme viikon.
Aamupäivisin Pirkko osallistui lyhyille luennoille (työmatka!) ja muuten osallistuimme retkille (osa palkintomatkajärjestelyjä) ja iltajuhliin, joita riitti lähes joka illalle eri teemoilla.

Hamilton oli viehättävä pastellinvärinen pikkukaupunki, jossa oli runsaasti risteilyaluksia – monen niistä poikennevat edelleen myös Bermudalle. Retkistä vedenalainen kävely oli yksi erikoisimpia. Bermudashortseja olisi ollut tarjolla runsaasti, mutta emme sitten innostuneet niitä ostamaan – tyypillisimmillään niitä tarjottiin pikkutakki ja shortsit -yhdistelmänä miehille.

Bermudalta palatessamme kohdallemme osui tilanne, jossa Finnairin kone, jolla meidän piti New Yorkista lentää Suomeen kolaroi Kennedyn kentällä ja kyseinen lento viivästyi 20 tuntia. Työmatkalla kun olimme, niin meillä oli kuitenkin (vielä 80-luvun lopulla!) business-luokan liput, ja niinpä Finnair sai meidät sitten reititettyä uudelleen BA:lla Lontooseen ja sieltä edelleen Helsinkiin, joten meidän paluumme myöhästyi vain 5 tuntia.

Bermuda
Klikkaa tästä tai kuvasta Bermudan kuviimme, myös veden alle :-)

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

1 Comment

 1. says: Suvi Patjas

  Hei vaan! Instassa ’nähtiin’ ja sanoit että voin kysyä Bhutanin-matkasta :)
  Mikä mahtoi olla teidän matkanjärjestäjä? Ja oliko hyvin järjestetty? Otitteko matkapaketin täältä vai otitteko yhteyttä sikäläiseen matkanjärjestäjään? Saiko rahoille vastinetta? Menittekö sinne Kathmandun kautta?
  Hämähäkkejä? Vuoristotautia?

  Terveisin Suvi
  (Espoo, Viherlaakso)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.