Syntymäpäivä Kööpenhaminassa

mermaid copenhagen

Useimmat matkamme varaamme vähintään 3 kuukautta ennen matkaa, jotkut jopa ½ vuotta aikaisemmin. Viime viikonloppuna kävimme Kööpenhaminassa melkeinpä extempore – varasimme matkan vain viikkoa ennen lähtöä, innostuen SASin pistetarjouksesta. Tarjolla oli – kotimaan vaihtoehdot poislukien – Tukholma, Oslo ja Kööpenhamina ja näistä tietysti sitten Kööpenhaminaan!

Varasimme ensin lennot ja lähdimme sitten valitsemaan hotellia. Booking.com ehdotti heti alkuun, että jos voit valita jotkut muut päivät, niin tee se, sillä Kööpenhamina on hyvin täynnä kyseisenä viikonloppuna. Mutta löytyi se hotelli kuitenkin, Hotel Opera lähellä Nyhavnia – loistava rauhallinen sijainti, hyvä aamiainen, pyörävuokraus hotellista ja ystävällinen henkilökunta, mutta itse hotelli oli kyllä jo vähän vanha ja nuhruinen. Niin, ja sitten piti selvittää, että miksi Kööpenhamina on täynnä ja selvisihän se, maantiepyöräilyn maailmanmestaruuskilpailut olivat kaupungissa vielä kyseisenä viikonloppuna. Sittemmin selvisi myös, että pyöräilystä oikeasti kiinnostunut Pirkon veli puolisoineen oli myös Kööpenhaminassa kyseisenä viikonloppuna!

Kööpenhaminassa käytimme lauantain katsastamalla Nyhavnia, Kungens Nytorvilla olleen lauantaikirpputorin, joitakin Strögetin tavarataloja ja kauppoja, erityisesti Georg Jensenin ja Royal Copenhagenin. Sunnuntaiksi vuokrasimme pyörät, kävimme katsomassa pyöräkilpailun viimeisen kilpailun lähdön Tivolin edestä, kiertelimme Christianshavnin alueella ja kävimme katsomassa Pienen Merenneidon. Vierailimme myös Danish Design Centerissä – oli kiva katsella tanskalaista designia aikaisemmilta vuosikymmeniltä ja huomata, että yllättävän paljon sitä meidänkin kotonamme tai lapsuudenkodeissamme on ollut. Päivän päätteeksi söimme pienimuotoisin sukupäivällisen, Pirkon syntymäpäivän kunniaksi!

Olimme kaupungissa lauantai-aamusta maanantai-aamuun – siinäkin ajassa ehtii kaikenlaista, vaikka kieltämättä heräämiset aikaisille lennoille niin lauantaina kuin maanantainakin olivat hiukan rankkoja.

Copenhagen
Klikkaa tästä tai kuvasta Kööpenhaminan viikonlopun kuviin

Ja tässä vielä videona Lassen kuvaamana sunnuntainen pyöräkilpailun lähtö.
Videoon

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *