Purjehtimassa S/Y Tempolla

S/Y Tempo

Kuten syksyllä kerroin blogin nimikkovene S/Y Meriharakka jätti meidät ja sen tilalle veljeni perheeseen tuli uusi uljas vene, S/Y Tempo nimeltään ja Arcona 340 tyypiltään.

Viime viikon lopulla meille tarjoutui tilaisuus tutustua tähän kaunottareen: teimme muutaman päivän kierroksen saaristomerellä Eeron ja Marin kanssa. Vietimme päivän Nauvossa Olavin päivän vilinässä ja kävimme kahdessa Merikarhusaaressa, Lillholmenissa ja Espskärissä. Matkaa kertyi runsaat 70 mailia ja kelit suosivat, niin lämpötilaltaan kuin tuuliltaan. Nauvossa söimme lounaan Majatalo Martan ravintolassa – suosittelen, etenkin ruuhkaisena perjantaina tunnelma Martan terassilla on kertaluokkaa leppoisampi ja rauhallisempi kuin L’Escalen ruuhkassa.

Arcona 340, vaikka onkin vain jalan verran pitempi kuin Artina 33, tuntui todella paljon tilavammalta kuin yli 20 vuotta vanhempi edeltäjänsä, takahytti oli erinomaisen riittävä kahdelle (isolle!) aikuiselle ja kannella oli reilusti tilaa. Tuulimittarin myötä venettä ei enää tarvitse ajaa niska kenossa Windexiä tarkkaillen (mietimme moneen otteeseen tuulimittarin hankkimista jo Artinaan) ja veneessä oli suihku niin wc:ssä kuin uimatasolla (tosin tällä reissulla pesumahdollisuudet satamissa olivat sen verran hyvät, ettei niitä tarvinnut käyttää).
Ja se tärkein – vene on merkittävän nopea (LYS 1.29) Artinaan (LYS 1.15) verrattuna.

Pääsimme siis purjehtimaan – kiitos Eero ja Mari – tänäkin kesänä. Viime vuonna kokemus jäi väliin, mutta sitä ennen vuodesta 1995 alkaen olemme viettäneet enemmän tai vähemmän kesälomastamme purjeveneessä, ensin Sunwind 27:ssa (nimeltään S/Y Pica Pica) ja sitten kesästä 1998 alkaen S/Y Meriharakassa. Meriharakalla tehdyt reissut (vähintään kuvia) löydät blogin oikeasta reunasta otsikon PURJEHDUKSET alta.

purjehtimassa 2012
Klikkaa kuvasta tai tästä nähdäksesi kaikki kuvat kuva-albumissa
Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.